Foto van: japie82

Volvo

FM 4th gen

Foto's
1.852
Video's
0
Topics
3

Informatie over de Volvo FM 4th gen

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de FM 4th gen.

Ervaring

leden die ervaring blijken te hebben met de FM 4th gen, gezamenlijk zo'n 0 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Wordt ook lid »

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Leeuwarden Recycling is het jaar begonnen met een nieuwe Volvo FM

Op zaterdag 2 januari jongstleden hebben Antoinette van der Meulen van Leeuwarden Recycling en chauffeur Edwin Dijkstra deze Volvo FM met VDL portaalarmopbouw in ontvangst genomen. De truck is op en top Liwwadders, de LVS vestiging in de Friese hoofdstad heeft de auto afgeleverd, en er staat een pracht van een Oldehove op de zijkant! Veel veilige en winstgevende kilometers toegewenst!

0 reacties


Volvo FM-bergingstruck met speciale kraan voor BRL Berging

BRL Berging heeft een bijzondere Volvo FM 500 8x4-bergingstruck in gebruik genomen. Het is de eerste truck in Nederland die is voorzien van een Erkin World Power Rotator-opbouw met 122 tonmeter kraan. Daarmee kan BRL Berging ook zware bergingsklussen zelfstandig op locatie uitvoeren. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Trucks Nederland en Volvo Group Truck Center in Rijnsburg.

BRL Berging uit Leiden is een allround bergingsbedrijf dat onder meer auto’s, trucks, bussen en touringcars bergt. “We gaan onze activiteit zware berging uitbreiden en dat is ook de reden dat we deze nieuwe truck hebben aangeschaft”, vertelt eigenaar Nico Zwetsloot. “Bij kantelongelukken met zware voertuigen, bijvoorbeeld een gekantelde truck, moet er niet zelden een telescoopkraan aan te pas komen om het voertuig te bergen. Met onze nieuwe bergingstruck zijn we op locatie volledig selfsupporting. Deze truck is voorzien van 122 tonmeter kraan waarmee we ook de ingewikkelde bergingsklussen zelf kunnen doen. Dat leidt tot efficiencyvoordeel: bergingen kunnen sneller worden uitgevoerd en daardoor zijn ook de kosten voor de klant lager.”

Maatwerk in alle facetten
Het bergingsvoertuig is opgebouwd bij Erkin World Power in Turkije. Zwetsloot kwam de Erkin World Power Rotator-opbouw op een beurs in Duitsland op het spoor. Volvo Group Truck Center zorgde ervoor dat het chassis gereed was voor de opbouw en dat het voertuig, in samenwerking met Volvo Trucks Nederland en de Volvo Trucks-fabriek in Gent, werd afgeleverd in Turkije. Zwetsloot: “Mooi dat Volvo zulk maatwerk biedt. De afstemming tussen Volvo Group Truck Center en de opbouwer in Turkije was zo goed geregeld en verliep zo soepel, daar heb ik helemaal geen omkijken naar gehad. Dat past ook helemaal bij hoe ik Volvo Group Truck Center ken: je vraagt wat en het wordt geregeld.”

Optimaal rijcomfort
De nieuwe Volvo FM-bergingstruck koppelt een robuuste uitstraling aan rij- en werkcomfort. De truck is voorzien van twee 10-tons voorassen, het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering, Volvo Compact Retarder voor extra remkracht, de draadloze afstandsbediening Work Remote en I-Shift met kruipversnellingen. Het is de zesde Volvo-truck voor BRL Berging, dat in totaal twintig trucks in het wagenpark heeft. “Volvo-trucks onderscheiden zich door het rijcomfort”, vertelt Zwetsloot. “Neem de I-Shift met kruipversnellingen: we komen in ons werk ook op ruwer terrein, op plekken waar vrachtwagens eigenlijk niet horen te komen. Het is een stuk makkelijker als je in zulke situaties met de I-Shift met kruipversnellingen op lage snelheid kunt manoeuvreren.”

Over BRL Berging
BRL Berging voert voor uiteenlopende opdrachtgevers bergingswerkzaamheden uit, waaronder Volvo Group Truck Center in Rijnsburg. Het bedrijf, dat tien jaar bestaat, telt 24 medewerkers en heeft vestigingen in Leiden en Rijswijk.

0 reacties


Truckfan Top 10 om 10 over 10: Volvo FM – 4th generation

Menig chauffeur droomt van een dikke vrachtwagen, maar voor veel chauffeurs is de realiteit net iets anders. Vergis je echter niet in de sub-toppers, ze worden in een veelvoud van vervoer ingezet van distributie tot brandweer en van speciaal transport tot autotransport. Dus deze week aandacht voor een typische middenklasser waar veel chauffeurs met veel plezier hun werk op doen: De vierde generatie Volvo FM. Met deze week foto’s van: Jaco Terlouw, Hans Kramer, Alex Miedema, Marco Havers, Bram van der Leij, Lucas Ensing, René Henkes, Pierius van Solkema, Sem Beekers en René Boot. -Martijn- Volvo FM 4th gen. Volvo

0 reacties


Video's

Top 6 foto's Alle foto's »

 • Volvo FM 4th gen

  Foto van een Volvo FM, opgebouwd voor speciaal transport.

  3 reacties

 • Volvo FM 4th gen

  Foto van een Volvo FM 4th gen, opgebouwd voor speciaal transport.

  Reageer

 • Volvo FM 4th gen (vrachtwagen)

  Op de vliegbasis Leeuwarden waren op 19 juni 2017 veel vliegbewegingen en dus was er een constante aanvoer van kerosine. Daardoor kon ik deze foto maken van deze twee fuel bowsers. De rechter vol en op weg naar de wachtende F-16`s, de linker op de terugweg om verse peut te halen.

  Reageer

 • Volvo FM 4th gen

  Chauffeur Kees Zuidema van SimmereN Schroot in Groningen kreeg na 18 jaar een nieuwe Volvo FM420 met VDL portaalarm opbouw. Ruim een miljoen kilometers reed hij met name in- en rond de stad Groningen met zijn oude FM en voor hem was er maar één opvolger mogelijk, namelijk een nieuwe Volvo FM. Weer een Globetrotter uitvoering, maar deze keer met 420 pk, een I-Shift transmissie en luchtvering! SimmereN in Groningen is vooral bekend van de metaalrecycling, maar het bedrijf doet ook aan demontage, sloopwerkzaamheden en de levering van nieuw plasma & autogeen gesneden staal. Algemeen directeur Stefan van der Leij: ,Naast de inzameling van schroot en metalen leveren we ook nieuw, op maat gesneden plaat materiaal. Daarmee is de cirkel rond, want bij veel klanten waar we leveren halen we ook het restmateriaal weer op om te recyclen. Voor dit werk zetten we drie eigen auto’s in die in heel Noord Nederland de klanten bedienen. De Volvo FM waar Kees Zuidema mee reed werd een paar jaar geleden inclusief chauffeur overgenomen van een bedrijf wat veel voor ons rijdt. Kees is sindsdien bij ons in dienst, maar hij reed nog altijd in de oude kleuren. Met de nieuwe Volvo FM420 rijdt hij voortaan in onze eigen huisstijl’’. Vakwerk uit eigen huis De VDL portaalarm opbouw werd verzorgd door Been Hydrauliek uit Groningen maar dan wel met een persoonlijk tintje van SimmereN. Het logo in het kopschot werd namelijk in eigen huis uitgesneden met een computergestuurde plasmasnijder. Daarmee tekende SimmereN zelf voor een fraai stukje vakwerk aan de eigen nieuwe Volvo truck. De nieuwe Volvo FM420 is net als zijn voorganger voorzien van een ruime slaapcabine. Chauffeur Kees Zuidema mocht zelf zijn voorkeur aangeven en die ging na al die jaren weer uit naar de Volvo FM. ,,Ik heb er al die tijd prima mee gewerkt en ik vind vooral de lage instap en het overzicht erg fijn. En natuurlijk de ruime slaapcabine, want hoewel ik er nooit in slaap is dat wel puur comfort’’ aldus Zuidema. De keuze voor de Globetrotter cabine was Stefan van der Leij vooral om de uitstraling te doen. ,,Ik vind dit er gewoon mooier uitzien. We hechten veel waarde aan onze eigen huisstijl en met de lampenbeugel op het dak is het een enorm stoere auto geworden. Zo kom je met wat moois bij de klant voor de deur en dat vind ik belangrijk’’. Milieu eisen Voor Van der Leij is de nieuwe Volvo de eerste grote investering sinds hij het bedrijf een jaar geleden overnam. Een investering die niet over één nacht ijs ging. ,,We zijn na een inventarisatie eerst met de chauffeur om de tafel gegaan en vervolgens met Volvo dealer Nijwa hier in Groningen. We hebben al jaren een prima relatie met Nijwa, ook voor reparatie en onderhoud. Samen kwamen we toen tot dit concept met de VDL opbouw met afstandsbediening en met de Volvo FM420 Globetrotter als basis. Met deze nieuwe aanwinst voldoen we aan de strengste milieu eisen waardoor ook milieuzones geen belemmering meer zijn.

  Reageer

 • Volvo FM 4th gen

  Op deze foto staat Gebrs. Fuite BV (Genemuiden) × met een Volvo FM 4th gen, opgebouwd voor bulktransport.

  Reageer

 • Volvo FM 4th gen

  Foto van een Volvo FM 4th gen, opgebouwd als brandweer.Gezamenlijke Brandweer Kazerne Prinses Máximaweg Maasvlakte.

  Reageer

« Alle Volvo machines