Foto van: Alex Miedema

Talson

oplegger

Foto's
15
Video's
0
Topics
0

Informatie over de Talson oplegger

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de oplegger.

Leden

Er zijn nog geen leden die aangegeven hebben dat ze ervaring hebben met deze machine.

Heb jij een vraag over de oplegger? Stel 'm hier »


Top 6 foto's Alle foto's »

 • Talson oplegger

  Persfoto van een Talson oplegger, opgebouwd met gesloten opbouw.

  Reageer

 • Talson oplegger

  VSW Expeditie legt zich al sinds de start van het bedrijf toe op het internationale vervoer van hoogwaardige goederen. In het begin vooral piano’s, maar inmiddels is VSW gespecialiseerd in alle waardetransport, met name dat van meubelen. Om dat verantwoord, schadevrij en veilig te kunnen doen, geldt Talson als een vaste leverancier voor het bedrijf. VSW Expeditie is internationaal actief en laadt en lost door heel Europa. Het meubelvervoer omvat alle facetten, van een enkel voetenbankje tot een complete lading, waar dan ook door Europa. Directeur Maarten van der Struik zegt dat zijn bedrijf ook op particuliere adressen meubels aflevert en installeert. “Dat is de meerwaarde die wij onze klanten te bieden hebben. Het spreekt voor zich dat we daarbij zorgen voor een veilig en schadevrij transport.” VSW Logistiek beschikt over een hoogwaardig trailerpark waarin Talson al meer dan 25 jaar een belangrijke rol speelt. Het bedrijf heeft zestien Talson trailers, op een vloot van 26 stuks. Onlangs werden er weer drie Talson trailers aan de vloot toegevoegd. “Er zijn diverse redenen om weer voor Talson te kiezen”, zegt Van der Struik. “Ze zijn robuust en daarmee duurzaam, onze oudste Talson trailer dateert van 1997, en de prijs-kwaliteitsverhouding is ons naar de zin. We maken gebruik van het Talfix systeem, om twee redenen: Het is daardoor relatief eenvoudig voor ons om een tweede laadvloer te monteren. Op die manier kunnen we met name meubelen veiliger vervoeren, met minder kans op schade. Maar Talfix is ook een uitkomst bij het vastzetten van de lading. Die kan daardoor echt nergens meer heen.” Wissellaadbakken Sinds vele jaren maakt VSW Expeditie gebruik van wissellaadbakken van Talson. “Dat doen we omdat gebleken is dat het handig is wanneer een chauffeur bij een stad komt, en dan de aanhanger afkoppelt. Vervolgens rijdt hij met de motorwagen naar de klant, lost daar, komt weer terug en kan dan bakken wisselen om de volgende klanten te bedienen, zonder dat lengte- en gewichtsvoorschriften in binnensteden worden overtreden. Typisch werk dus voor klanten die we niet met een trailer kunnen benaderen. Ons werk omvat ook het lossen van meubels bij particulieren dan daar zou het systeem met wissellaadbakken kunnen werken. Dat moet de toekomst uitwijzen”, aldus Van der Struik. Hij heeft er alle vertrouwen in dat niet alleen de trailers van Talson, maar ook de wissellaadbakken van het merk, lange tijd mee zullen gaan.

  Reageer

 • Talson oplegger

  Idealogistic Verhoeven breidt uit met 10 Talson TGM Secure Box trailers ‘Greatest Care in Getting There’, is de slogan die Idealogistic Verhoeven op de trailers laat aanbrengen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van hoogwaardige goederen, die het uiterste vergen ten aanzien van veiligheid en betrouwbaarheid in al zijn facetten. Daar hoort een trailer bij uit de hoogste categorie, en dat is Talson. Om de hoogwaardige lading veilig en op tijd bij de klanten te krijgen, beschikt Idealogistic Verhoeven over een vloot van ongeveer 200 trailers die alle in eigen huis worden onderhouden en gecontroleerd. Daarnaast beschikt het bedrijf over zeker honderd trekkende eenheden. Idealogistic Verhoeven beschikt over vestigingen in acht verschillende Europese landen. “Daarbij zijn we meest actief in de landen langs de oost-west as van centraal Europa. De hoofdvestiging bevindt zich in Nederland, waar Verhoeven op het punt staat om naar een groter pand te verhuizen. Tien nieuwe Talsons Dat het goed gaat met Idealogistic Verhoeven, blijkt uit de levering van tien nieuwe Talson TGM Secure Box trailers van het merk. Operations Manager Louis Bardoel schat dat negentig procent van de trailervloot van Verhoeven bestaat uit Talson trailers. “Talson biedt de meest robuuste, sterke en betrouwbare trailer. Wat meetelt voor ons is dat we dankzij de mogelijkheid van een dubbele laadvloer, veel meer kunnen meenemen. Dat komt het rendement van ons werk flink ten goede. Ook wanneer we werken met een dubbele laadvloer komen we nooit in de problemen met toegestane gewichten”, zegt Bardoel. Met Talson heeft Idealogistic Verhoeven de ervaring dat de trailers lang mee gaan. “Hoe lang precies is zo niet aan te geven, maar tien tot twaalf jaar zeker.” De trailers die Idealogistic Verhoeven inzet, leggen afhankelijk van enkele of dubbele bemanning in de truck, 130.000 tot 230.000 kilometer per jaar af. Certificaten Idealogistic beschikt over de beste certificaten ten aanzien van veilig en verantwoord wegvervoer. Al tien jaar in het bezit van het hoogst haalbare TAPA certificaat en bezit daarnaast het TSR-I certificaat en voor de gebouwen, waar het bedrijf ook aan opslag doet voor de klanten, het FSR-A certificaat. “Het is een doorlopende geruststelling voor onze klanten wanneer ze van onafhankelijke partijen bevestigd krijgen dat hun logistieke dienstverlener voldoet aan de hoogst haalbare eisen, zowel bij onze opslagfaciliteiten als op de weg”, aldus Bardoel. “Talson is voor ons een onmisbare factor in onze logistieke operatie. Eentje waar we altijd op kunnen vertrouwen.”

  Reageer

 • Talson oplegger

  Foto van een Talson D.24, opgebouwd voor racetrucktransport.

  Reageer

 • Talson oplegger

  Foto van een Talson oplegger, opgebouwd voor autotransport.

  Reageer

 • Talson oplegger

  Foto van een Talson oplegger.

  Reageer


Help je mee?

Alle informatie op truckfan is verzameld door de leden. Allemaal liefhebbers, net als jij.

Om de gegevens zo compleet mogelijk te maken kunnen we ook jouw hulp goed gebruiken. Alle foto's, video's, folders, brochures en vragen zijn van harte welkom!

« Alle Talson machines