Truck Of The Year

Foto's van truck of the year

Truck Of The Year nieuws

DAF ontvangt grote order van Asset Alliance Group

18-03-2023 - Asset Alliance Group en DAF komen plaatsing order overeen voor 1.500 nieuwe elektrische en dieseltrucks. De toonaangevende Britse verhuur- en leasemaatschappij van trucks ontvangt de eerste voertuigen dit jaar. De levering omvat minstens 75 volledig elektrische trucks.

De order bestaat uit een mix van Nieuwe Generatie DAF XF en XG trekkers voor langeafstand en zwaar transport. Daarnaast levert DAF volledig elektrische en diesel aangedreven LF en XD trucks voor zowel distributietransport als specifieke toepassingen. De trucks zijn gekocht met volledige DAF Reparatie- en Onderhoudscontracten en zullen worden onderhouden via het DAF-dealernetwerk, met meer dan 130 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

‘Elektrische markt zal zich snel ontwikkelen’
“De order onderstreept de onderlinge betrokkenheid van Asset Alliance Group en DAF. Bovendien onderstreept het de uitstekende relatie die we al vele jaren koesteren en staat het voor onze gezamenlijke inzet op het gebied van het milieu en zero emissions”, aldus Willie Paterson, CEO van Asset Alliance Group.
Marc Mellon, Director of Asset Management van Asset Alliance Group stelt: “Met deze omvangrijke order verzekeren wij ons van een kwalitatief hoog wagenpark enerzijds en een uitstekende dienstverlening anderzijds. Hierdoor kunnen we niet alleen onze bestaande klanten blijven voorzien van uitzonderlijke moderne, zeer zuinige voertuigen, maar kunnen we ook nieuwe klanten aantrekken in de zich snel ontwikkelende markt voor elektrische trucks.”

Nieuwe regelgeving voor afmetingen en gewichten
Russell Patmore, Truck Sales Director bij DAF UK, zegt hierover: “De omvang van de overeenkomst en DAF’s inzet voor zero emission elektrische voertuigen spreekt boekdelen over onze betrouwbare partnerschap met Asset Alliance Group en bouwt voort op jarenlange samenwerking. Als toonaangevende fabrikant van bedrijfsvoertuigen in het Verenigd Koninkrijk zijn wij er trots op om gedurende drie jaar een reeks elektrische en dieselmodellen te leveren voor langeafstands- en distributietoepassingen. Deze trucks maken op unieke wijze gebruik van de nieuwe regelgeving voor gewichten en afmetingen om zowel in elektrische als in dieseluitvoering topprestaties te leveren.”

Elektrische DAF trucks bieden emissievrije actieradius tot 500 kilometer
De New Generation DAF XF, XG en XG+ voertuigen voor langafstand en zwaar transport werden bekroond met ‘International Truck of the Year 2022’, terwijl de New Generation DAF XD voor distributietransport en specifieke toepassingen deze meest prestigieuze erkenning in de truckindustrie kreeg voor 2023.
Afgeleid van de bekroonde nieuwe XF- en XD-serie zijn de nieuwe XD en XF Electric, die in het voorjaar van 2023 in productie zullen gaan. Beide voertuigen zijn uitgerust met ultramoderne PACCAR e-motoren. In combinatie met modulaire accupakketten bieden deze een emissievrije actieradius tot 500 kilometer, wat de leidende positie van DAF op het gebied van milieuvriendelijke transportoplossingen illustreert.
De DAF LF-serie biedt een emissievrije actieradius van zo’n 270 kilometer, waardoor ze de perfecte voertuigen zijn voor stedelijke en regionale distributie. Naast een keuze aan volledig elektrische voertuigen, levert DAF een reeks PACCAR Chargers en biedt het zijn klanten gericht advies en chauffeurstraining op weg naar een duurzame toekomst.

Truckfan Nieuwsposter

250.000ste DAF MultiSupport Reparatie- en Onderhoudscontract

07-03-2023 - DAF Trucks heeft de mijlpaal van 250.000 DAF MultiSupport Reparatie- en Onderhoudscontracten bereikt. DAF MultiSupport garandeert de maximale voertuigbeschikbaarheid door uitstekend voertuigonderhoud. Daarnaast biedt het transportondernemers vooraf maximale zekerheid over de kosten per kilometer en optimaal administratief gemak.

De Scandinavisch-Duitse onderneming Baton Transport tekende het kwartmiljoenste contract voor een DAF XG. Deze zal worden ingezet op internationale Europese. Baton Transport, opgericht in 2010, bezit bijna 400 trucks en telt ongeveer 800 werknemers. De transporteur verbindt de distributiecentra van zijn klanten in 12 Europese landen. Baton Transport blinkt uit in snelle langeafstandstransporten voor van een breed scala aan goederen.

Concentreren op de bedrijfsvoering
Een DAF MultiSupport Reparatie- en Onderhoudscontract is altijd maatwerk. Transporteurs kiezen zelf het serviceniveau en de contractduur, met een optie om het contract uit te breiden met bijvoorbeeld het onderhoud van opbouwen. Bovendien nemen DAF-dealers de gehele onderhoudsplanning en administratie voor hun rekening, zodat hun klanten zich op hun kerntaken kunnen concentreren.

Vaste prijs, maximale voertuigbeschikbaarheid
Met een DAF MultiSupport Reparatie- en Onderhoudscontract zijn transporteurs verzekerd van een perfect onderhouden wagenpark en maximale inzetbaarheid van hun voertuigen tegen een vaste prijs per kilometer. DAF MultiSupport biedt vier servicepakketten, variërend van preventief onderhoud tot en met alle denkbare reparatie- en onderhoudsservices. Omdat het 8 vestigingen door heel Europa heeft, heeft Baton Transport gekozen voor DAF MultiSupport Full Care contracten voor haar DAF-vloot. Deze vloot omvat meer dan 90 voertuigen, waaronder een groeiend aantal van de Nieuwe Generatie DAF XF, XG en XG⁺; de International Truck of the Year 2022.

Focus op kernactiviteiten dankzij DAF MultiSupport
Claus Hansen, CEO bij Baton Transport: “Bij de aanschaf van trucks zijn onze belangrijkste criteria functionaliteit, chauffeurscomfort, veiligheid en de total cost of ownership. DAF MultiSupport geeft ons een duidelijk beeld van de totale kosten. Dit betekent dat de trucks op lange termijn goed onderhouden worden en een maximale inzetbaarheid garanderen, terwijl het aantal werkplaatsfacturen tot een minimum beperkt blijft. Het op maat gemaakte reparatie- en onderhoudscontract van DAF stelt ons in staat om te focussen op onze kernactiviteiten.”

Voor elke onderneming
Mike Hoefeijzers, directeur Commercial Services bij DAF Trucks: “Wij helpen onze klanten het aantal facturen drastisch te verminderen én houden tegelijk met onze uitstekende dienstverlening hun trucks op de weg. DAF MultiSupport garandeert maximale voertuigbeschikbaarheid, minimale inspanning en vaste lage kosten per kilometer. Dat komt het rendement van elke transportonderneming ten goede. En omdat een DAF MultiSupport Reparatie- en Onderhoudscontract altijd maatwerk is, hebben we voor elk bedrijf - hoe groot of klein ook - het juiste servicecontract.”

Truckfan Nieuwsposter

DAF Trucks in 2022: geweldige prestaties in uitdagend jaar

01-02-2023 - Met een Europees marktaandeel van 17,3% in het zware segment en een productievolume van 68.000 voertuigen, noteerde DAF Trucks in 2022 nieuwe records. Beide prachtige prestaties weerspiegelen zowel de grote vraag naar transport dankzij een sterke economie als het indrukwekkende succes van de Nieuwe Generatie DAF XD, XF, XG en XG⁺ trucks.

DAF introduceerde in 2022 de Nieuwe Generatie DAF XD, een nieuwe generatie voertuigen voor het distributievervoer en specifieke toepassingen. De veelzijdige DAF XD zet de nieuwe norm op het gebied van veiligheid, efficiëntie en chauffeurscomfort. Daarom ook werd de XD door een onafhankelijke jury van vooraanstaande Europese transportjournalisten uitgeroepen tot ‘International Truck of the Year 2023’ – en nam daarmee de titel voor 2022 over van de DAF XF, XG en XG⁺ voor de lange afstand.

Op de IAA trucktentoonstelling onthulde DAF in 2022 verder een volledig nieuwe generatie batterij-elektrische XD en XF trucks. Die hebben een ‘zero emissie’ rijbereik tot 500 kilometer en gaan in april 2023 in productie. Daarvoor voltooide DAF in Eindhoven een gloednieuwe Electric Truck Assembly fabriek.

Recordproductie van 68.000 trucks
Ondanks de materiaaltekorten die vorig jaar de gehele automotive industrie troffen, kon DAF zijn productie voortzetten en zelfs verder verhogen. In 2022 kwamen ongeveer 56.000 middelzware en zware CF-, XF-, XG- en XG+ trucks van de band (49.000 in 2021) en ongeveer 12.000 LF distributietrucks (11.000 in 2021), waarmee een nieuw productierecord werd gevestigd.

Marktleider in zes Europese landen
DAF verhoogde haar Europese marktaandeel in het segment boven 16 ton naar een record van 17,3% (2021: 15,9%) en sloot het jaar af als marktleider in het Verenigd Koninkrijk (31,1%), Nederland (32,5%), België (23,6%), Polen (22,4%), Hongarije (24,4%) en Bulgarije (26,4%). DAF bleef Europees marktleider in het segment van zware trekkers en is het grootste importmerk in Duitsland. In het lichte segment realiseerde DAF een marktaandeel van 9,7% (was 10,1%) en was het wederom marktleider in het Verenigd Koninkrijk (37,5%).

Verkopen buiten Europa
DAF verkocht in 2022 meer dan 7.500 trucks buiten de Europese Unie. In Taiwan bleef DAF in het zware segment marktleider onder de Europese fabrikanten. Daarnaast werden verkooprecords genoteerd in Israël, Colombia, Ecuador en Australië.

Component Sales: 20% groei
DAF leverde in 2022 wereldwijd meer dan 2.700 PACCAR-motoren aan toonaangevende fabrikanten van touringcars, bussen en speciale voertuigen. Dat is een stijging van ruim 20% ten opzichte van 2021 (2.250 motoren). DAF startte de levering van militaire trucks aan de Belgische strijdkrachten, als onderdeel van een totale order van 879 ‘all-wheel-drive’ voertuigen die – voorzien van normale en gepantserde cabines – tot en met 2025 worden uitgeleverd.

‘Opnieuw records!’
“Een recordaantal nieuwe trucks werd afgeleverd met een DAF MultiSupport reparatie- en onderhoudscontract”, zegt Richard Zink, lid van de DAF’s Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor Marketing en Sales. “Dat betekent dat steeds meer klanten kiezen voor diensten die een maximale uptime ondersteunen. Hierdoor profiteren zij van optimale kostenbeheersing en de hoogste voertuig-beschikbaarheid.”
Om dezelfde reden vertrouwt een recordaantal van 1.100 transporteurs op de dienstverlening van PACCAR Parts Fleet Services. Daarnaast groeide de portfolio van PACCAR Financial tot recordhoogte en verkocht het een recordaantal gebruikte voertuigen.

Een veelbelovend 2023
“Naar schatting zal het aantal registraties in de klasse boven 16 ton in Europa in 2023 tussen de 270.000 en 310.000 liggen”, aldus Harald Seidel, president-directeur van DAF Trucks. “Met een breed scala aan Nieuwe Generatie DAF XD, XF, XG en XG⁺ trucks en een complete serie Electric trucks, bevindt DAF zich in een uitstekende positie voor wederom een uitstekend jaar. Dankzij onze toonaangevende trucks en eersteklas services én samen met onze geweldige medewerkers en professionele dealers, zijn we klaar voor de volgende stap in succes.”

Truckfan Nieuwsposter

Nog meer Truck Of The Year nieuws

Datum Onderwerp Reacties
23-10-2022 [video] DAF XD is gemeen goed! – Robert Baarda 0 reacties
20-09-2022 DAF XD is International Truck of the Year 2023! • TTM.nl 0 reacties
19-09-2022 DAF XD en XF Electric komen meer dan 500 kilometer ver op één acculading 2 reacties
08-02-2022 DAF start veldtest van nieuwe generatie distributietrucks 0 reacties
19-11-2021 DAF XF, XG en XG⁺ uitgeroepen tot International Truck of the Year 0 reacties
15-10-2018 Boekema aan de DAF (incl. interieurbeeld) 0 reacties
21-09-2018 BMC Tuğra: compleet nieuwe truckreeks uit Turkije 0 reacties
19-09-2018 Ford F-MAX is International Truck of the Year 2019 0 reacties
22-11-2017 DAF New CF en XF gekozen tot ‘International Truck of the Year’ 0 reacties
28-07-2017 Nieuwe Tekno modellen week 30 2017 0 reacties
18-11-2015 Iveco Eurocargo is Truck of the Year 2016 0 reacties
15-10-2015 Wat wordt de Truck-of-the-Year 2016? 0 reacties
16-09-2014 Wie wint de Truck of the Year 2015 award? 1 reactie