Structuur

Structuur nieuws

Milcobel gaat reorganiseren na verlies in 2023

23-04-2024 - Het verlies van 11,6 miljoen euro in 2023 dwingt de Belgische zuivelcoöperatie Milcobel om de structuur van het bedrijf te herzien. Verschillende zuivelunits worden geïntegreerd en de poederactiviteiten worden deels teruggeschroefd.

Nieuwsgrazer

Winstdaling Bayer houdt ook dit jaar aan

05-03-2024 - Chemieconcern Bayer verwacht opnieuw een jaar met dalende winsten. Reden hiervoor is dat het Duitse bedrijf kampt met lage prijzen voor landbouwproducten en nieuwe concurrentie. Toch wil topman Bill Anderson voorlopig niet tornen aan de drieledige structuur van het bedrijf, dat zich richt op farmaceutische producten, landbouw- en consumentengezondheidsproducten.

Nieuwsgrazer

Vezels maken frisdrank ‘gezond’

22-02-2024 - Frisdrankmerken in de Verenigde Staten presenteren hun frisdranken met toegevoegde vezels als een gezonde keuze. Aangezien de in Nederland nu officieel ingevoerde Nutri-Score extra vezels beloont met een gezondere score, zal het vast niet lang meer duren voordat ook in Nederland vezelverrijkte frisdrank in de schappen komt.

Of die toegevoegde vezels nou wel echt zo gezond zijn, is de vraag.

Vezels zijn onverteerbare koolhydraten die belangrijk zijn voor onze spijsvertering, darmgezondheid en een regelmatige stoelgang. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels ligt tussen de 30 en 40 gram. De meeste mensen halen dat niet. De nieuwe frisdranken bevatten inuline, een voedingsvezel die door de dunne darm reist zonder verteerd te worden. In de dikke darm fermenteren bacteriën deze vezel, wat leidt tot de productie van korte ketenvetzuren. Die brengen op hun beurt weer gezondheidsvoordelen.

Voedingsexperts benadrukken dat het veel beter is om vezels uit ongeraffineerde voedingsmiddelen te halen dan uit supplementen. Weinig bewerkte voedingsmiddelen bieden een mix van verteerbare en onverteerbare koolhydraten, vitamines, mineralen en polyfenolen die samenwerken om de darmgezondheid te ondersteunen op manieren die geïsoleerde vezels niet kunnen.

Deze frisdranken zijn misschien 'gezonder' dan hun suikerrijke tegenhangers, maar ze kunnen niet tippen aan de voedingswaarde van onbewerkte voedingsmiddelen. Het verwerkingsproces kraakt de natuurlijke structuur van de vezels, waardoor de darmmicroben niet de 'oefening' krijgen die ze nodig hebben. Bovendien kan het consumeren van vezelrijke frisdrank bij mensen met gevoelige magen leiden tot ongemakken zoals een opgeblazen gevoel, kramp en diarree.

Nieuwsgrazer

Nog meer Structuur nieuws

Datum Onderwerp Reacties
02-02-2024 Video | Manieren van groenbemesters onderwerken op kleigrond 0 reacties
23-01-2024 De Valk installeert extra zeefinstallatie voor constante structuur leg- en opfokvoeders 0 reacties
21-12-2023 Smakelijke eerste snede vraagt om extra structuur 103 reacties
12-12-2023 Staat van Landbouw, Natuur en Voedsel - editie 2023 0 reacties
08-11-2023 Najaarsgras voeren? Zo zorg je voor voldoende energie 0 reacties
25-09-2023 Skal stuit op niet-toegestaan glufosinaat in biologische producten 0 reacties
19-09-2023 FrieslandCampina gaat bedrijfsstructuur veranderen 18 reacties
06-09-2023 WUR-onderzoekers: 'Goed bodembeheer geeft alternaria stuk minder kans' 0 reacties
25-08-2023 ​‘Discussie moet vooral over de inhoud gaan’ 0 reacties
30-06-2023 Vlaamse chefkok Piet (61) heeft de eerste Zeeuwse mosselen al geproefd: ‘De smaak en de structuur zijn uitmuntend dit jaar’ 0 reacties
18-05-2023 Fotoserie: Gips strooien op pootaardappelen voor structuur en rooibaarheid te verbeteren 0 reacties
28-10-2022 Vogelgriep treft duizenden wilde vogels hard, maar wat te doen met de kadavers? 0 reacties
21-09-2022 WUR-onderzoeker adviseert minder intensieve grondbewerking en passend bij gewas 0 reacties
13-09-2022 Ingezonden: Zin of onzin over stikstof 0 reacties
29-08-2022 TractorFan Update: Foto's verplaatsen 16 reacties
28-07-2022 'Melkveebedrijf heeft mogelijkheden om fiscale druk te beperken' 0 reacties
21-07-2022 Oekraïense graansilo's puilen uit: ‘Onderhandelen met Russen zonde van de tijd’ 0 reacties