Stal

Foto's van stal

Stal nieuws

Koeien de stal uit; Schuur ingestort in Hall

13-12-2019 - Aan de Boerenstraat in Hall is een schuur deels ingestort. Het gebeurde vrijdagmorgen. De brandweer was er snel bij om de veiligheid te waarborgen.

Nieuwsgrazer

Stal van konijnenhouder duikt op in video activisten: ‘Met fikken van andermans spullen afblijven’

11-12-2019 - WEHL - Konijnenhouder Theo Koning uit Wehl is verbaasd als hij de beelden ziet van zijn eigen konijnenstal. Ze zijn in het holst van de nacht gemaakt door dierenactivisten van Animal Rights en online geplaatst met de boodschap: geen konijn op tafel tijdens kerst.

Nieuwsgrazer

Eerste Kamer wil spoedwet stikstof toch voor Kerst behandelen

10-12-2019 - De Eerste Kamer wil de spoedwet stikstof toch nog voor het kerstreces behandelen. Dat hebben de woordvoerders vandaag besloten. Minister Schouten moet vooraf nog wel een stapel vragen beantwoorden over de juridische houdbaarheid, garanties voor natuurgebieden en voorrang voor woning- boven wegenbouw.

Het kabinet hoopt dat de wet nog dit jaar wordt aangenomen, zodat de bouw snel kan worden vlot getrokken. Maar de oppositie trapte vorige week op de rem.
Vanmiddag besloot een meerderheid om komende maandag te bekijken of alle schriftelijke vragen naar tevredenheid zijn beantwoord en het debat alvast 'met potlood' voor dinsdag in de agenda te zetten. Het is de bedoeling er nog dezelfde dag over te stemmen.

GroenLinks
De spoedwet stikstof is vorige week aangenomen door de Tweede Kamer. Behalve de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie stemden de SGP, 50Plus en het lid Haga voor.
Of de wet het in de Eerste Kamer gaat halen, is nog onzeker. De coalitie heeft daar, ook met de stemmen van de SGP en 50Plus, geen meerderheid. Minister Schouten en minister Hoekstra zijn inmiddels bij fractievoorzitters in de Tweede Kamer aan het peilen of zij nog overgehaald kunnen worden. Zij zijn vanmiddag bij onder anderen Klaver van GroenLinks langsgeweest.
Het blijft niet bij deze spoedwet. De commissie-Remkes, die het kabinet heeft ingesteld om advies te geven over de stikstof-problematiek, is nog volop aan het werk.

De commissie onder leiding van oud-minister Remkes, die inmiddels ook waarnemend burgemeester van Den Haag is, bracht in september al een advies uit voor de korte termijn. Op basis daarvan is onder meer besloten om de maximumsnelheid te verlagen naar 100 kilometer per uur. Die maatregel gaat in maart in.

Remkes komt naar verwachting vrijdag met een tweede advies, over de weidegang van koeien. Nu moeten boeren eigenlijk een vergunning aanvragen om hun koeien naar buiten laten. De adviescommissie zei in het eerste advies dat er een gedoogstatus moet blijven bestaan, want koeien in de wei veroorzaken minder stikstofuitstoot dan koeien op stal. Deze week komt er een extra advies over al dan niet verplicht weiden van vee.
Een derde advies, over de luchtvaart, verschijnt naar verwachting in de eerste week van januari.

Eerder zei Remkes dat voor het eind van dit jaar klaar kon zijn, maar dat lukt net niet. In dit advies zal het ook gaan over natuurvergunningen voor Schiphol, Lelystad Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport, Groningen Airport Eelde en Eindhoven Airport. Volgens milieuorganisaties hebben de luchthavens ten onrechte niet zo'n vergunning. Remkes moet daar duidelijkheid over geven.
In mei komt het vierde advies van de commissie-Remkes, over de aanpak van het stikstofprobleem op de lange termijn. Dat zal naar verluidt vooral gaan over mogelijke maatregelen voor de industrie en scheepvaart.

Nieuwsgrazer

Nog meer Stal nieuws

Datum Onderwerp Reacties
06-12-2019 Brabantse boeren krijgen meer tijd om aan stalregels te voldoen 0 reacties
06-12-2019 Boeren krijgen 9 maanden langer de tijd om aan strengere eisen voor stal te voldoen 4 reacties
25-11-2019 Een heel grote varkensstal is in Horssen verrezen; en ook een heel duurzame 0 reacties
12-11-2019 Pluimveehouder uit Hoogeloon kan slecht uit de voeten met eisen per stal van de provincie 0 reacties
10-11-2019 Wilders presenteert noodwet voor stikstofproblemen 0 reacties
08-11-2019 CDA Brabant keert zich tegen lijn coalitie en wil boeren alsnog meer tijd geven voor vergunning schonere stallen 1 reactie
05-11-2019 Drentse pluimveehouder mag ondanks stikstofdiscussie uitbreiden van raad 0 reacties
04-11-2019 Boerenorganisaties waarschuwen leden voor nieuwe actie dierenactivisten: 'Doe je stal op slot' 0 reacties
01-11-2019 CDA Brabant wil alsnog deadline emissiearme stal lozen 0 reacties
25-10-2019 VVD wil uitstel voor innovatieve stal; daardoor geen meerderheid voor algeheel uitstel dat boeren bepleiten 0 reacties
24-10-2019 Column: Smart Poultry Farming 0 reacties
23-10-2019 POV zoekt varkenshouders voor blootstellingsonderzoek in stal 0 reacties
19-10-2019 Boer geeft drugscrimineel zelden aan: ‘Het bracht 35.000 euro per maand op’ 0 reacties
14-10-2019 Nieuw-Zeeland: volledig weiden of toch een stal? 0 reacties
14-10-2019 Waarom de boeren boos zijn op de provincies 0 reacties
14-10-2019 Fotoserie: 'Zoveel mogelijk melken uit eigen voer' 0 reacties
11-10-2019 Dieractivist Erwin opgepakt: 'We doen dit niet voor niets, het lijkt een concentratiekamp' 0 reacties