Sr

Foto's van sr

Sr nieuws

Vossen doden zeventig sierkuikens in Soest

15-06-2020 - Vossen hebben vannacht zeventig sierkuikens gedood op een boerderij in de Eempolder bij Soest.
Pieter Kuijer ontdekte de dode kuikens toen hij lawaai hoorde bij de kippenren. Daar zag hij de oorzaak: vossen hadden een slachtpartij aangericht onder de sierkippen van zoon Daan. "Sommige kuikens hadden nog hun laatste stuiptrekkingen", zegt hij tegen RTV Utrecht.
Als Daan 's ochtends het nieuws van zijn vader hoort en zelf bij de kippen gaat kijken, schrikt hij zich rot. Aan de pootafdrukken te zien zijn een vos en haar jongen de daders. Zo'n zeventig kuikens hebben de aanval niet overleefd, de jongste kuikens waren een week oud. "Hij is er nog ondersteboven van", zegt vader Pieter. "Dat snap ik wel, ik heb er ook pijn in mijn pens van."
Dure fokkerij-kippetjes
Kuijer is dagelijks zeker een half uur kwijt aan zijn hobby en als er net kuikens geboren zijn nog meer: voeren, hokken klaarzetten, schoonmaken. De kippen zijn van het ras Wyandotte. De beste exemplaren gaan mee naar shows, de minder mooie kippen worden verkocht. Aan particulieren, niet aan de slager. "Daar zijn ze te mooi voor", zegt Kuijer.
De oudere kippen wisten te ontkomen aan de vossen, ook zitten er nog een paar eieren in de broedmachines. Kuijer sr. hoopt dat zijn zoon doorgaat met zijn hobby. "Maar de lol is er nu wel een beetje af." Het zijn "dure fokkerij-kippetjes". Daan denkt zelf dat de schade minstens 1000 euro is. De verzekering is nog niet benaderd, maar vader en zoon denken niet dat er wordt uitgekeerd.
De vossen hebben een stuk gaas boven de ren weggeduwd en zijn zo naar binnen geglipt. De familie Kuijer is niet het eerste slachtoffer. Ook bij buren zijn kippen gedood en er broeden al een aantal jaar geen weidevogels meer in de polder. Volgens Pieter Kuijer komt dat ook door de vossen.

Nieuwsgrazer

Antonio Carraro Tony SR van Noordmans Maaiservice

31-05-2019 - Noordmans Maaiservice uit het Friese Britswerd Antonio Carraro Tony SR .  De trekker valt op door veel unieke kenmerken. Zo heeft deze trekker een sterke 87 pk dieselmotor. Door de compacte afmetingen in combinatie met de knikbesturing is de trekker extreem wendbaar. De snelheid kan traploos worden ingesteld van 0 tot 40 km/uur. Dat is ideaal in combinatie met bijvoorbeeld een maaimachine. Uniek is ook dat het stuur, de stoel en alle bijbehorende bedieningsinstrumenten in enkele seconden kunnen worden omgedraaid. Zo verandert de trekker plotseling in een werktuigdrager. Dit biedt…

Nieuwsgrazer

Teler gaat van kassen over op zonne-panelen

13-05-2019 - De zon is gratis en daar kun je gebruik van maken. Dat dacht glastuinbouwer Theo Groen sr. toen hij samen met zijn zoon Theo Groen jr. enkele jaren geleden in Luttelgeest overstapte van glastuinbouw naar zonnepanelen. Afgelopen zaterdag was het tijd voor een open dag en Omroep Flevoland nam een kijkje.…

Nieuwsgrazer

Nog meer Sr nieuws

Datum Onderwerp Reacties
06-12-2018 Antonio Carraro komt met nieuwe tractoren 0 reacties
09-06-2018 In het gras Loonbedrijf Bouwhuis, Den Ham 0 reacties
01-06-2018 New Holland mini -kranen op de TKD 2018 Almere 0 reacties
23-05-2018 De eerste Antonio Carraro Tony SR in Nederland. 0 reacties
07-02-2018 Walter Blom sr. overleden 0 reacties
09-09-2017 Trekkerwebtest Antonio Carraro Tony 9800 SR Stabiel, stil en heel veelzijdig 0 reacties
24-08-2017 Preview Trekkerweb test Antonio Carraro Tony SR 9800 0 reacties
17-08-2017 ​Peter Boeve sr, oprichter Alpuro, overleden 0 reacties
08-08-2017 Trekkerwebtest: wie wil de Antonio Carraro Tony SR 9800 voor ons proberen? 0 reacties