Ongeval

Foto's van ongeval

Ongeval nieuws

Investeringscoöperatie Horticoop kent participaties toe aan haar leden

06-04-2023 - Vorig jaar maakte tuinbouwcoöperatie Horticoop de transitie van inkoopcoöperatie naar investeringscoöperatie. Horticoop speelt met deze nieuwe koers een actieve rol in het financieren van bedrijven die een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst van de tuinbouwsector. Horticoop heeft aan de leden…

Tholen - Royal Berry trof het woensdagmiddag, onder een stralend blauwe lucht werd stilgestaan bij het 12,5-jarig jubileum van het aardbeienteeltbedrijf. Nog mooier was dat teler Jan van Genderen in een uitgebreide speech kon vertellen over zijn opmars als aardbeienondernemer op de nieuwste locatie, in…

IEPER - Een potentiële reductie van 604.800 kilometer op de Vlaamse wegen en 612 ton CO2 per jaar, dat is het resultaat van de modal shift die Picanol heeft uitgewerkt met huistransporteur Group-GTS, onder begeleiding van ...Lees meer

Koning Willem-Alexander had tijdens zijn kroning een 'out of body experience', vertelt hij in een podcast waarin hij terugblikt op tien jaar koningschap. De eerste drie afleveringen van Door de ogen van de Koning, waarin hij in gesprek gaat met radio-dj Edwin Evers, kwamen vanochtend online.De podcast wordt gemaakt in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst. Evers zei aan het begin dat het doel van de podcast vooral is om terug te blikken op tien jaar koningschap en dat er minder sprake is van een interview over het persoonlijke leven van de koning."Ik stond daar, het Wilhelmus werd gezongen in de Nieuwe Kerk en ik had een beetje een 'out of body-experience', alsof ik boven mijzelf aan het zweven was", vertelt Willem-Alexander over de kroning in 2013. Hij vroeg zich af: "Wat ben jij in hemelsnaam aan het doen? Wie denk je wel niet dat je bent?" De koning voegt toe dat eigenlijk wel mooi te vinden omdat hij zich die vraag nog steeds stelt. "Het is gewoon heel nuttig om je dat iedere dag af te vragen: waarom mag ik dit doen? Dat geeft je een extra boost om je in te zetten."Zelf wist hij al anderhalf jaar voor de kroning wanneer hij zijn moeder zou opvolgen. Tot een maand voor de bekendmaking wisten alleen koningin Beatrix, Máxima en hijzelf over de opvolging.In de podcast staat de koning ook stil bij de ramp met MH17, in de zomer van 2014. Eerder dat jaar had hij een ontmoeting met Poetin in het Holland Heineken House in Sotsji. Het kwam hem op kritiek te staan en foto's waarop hij met een biertje in de hand stond met de Russische leider werden gretig gedeeld op sociale media. "We wisten natuurlijk niet dat hij een maand later de Krim binnen zou vallen. En ook niet dat een paar maanden later zijn troepen MH17 neer zouden halen. Als we dat geweten zouden hebben, was het natuurlijk anders geweest."Over MH17 zegt hij "woede, pijn, verdriet" gevoeld te hebben. Na de ramp sprak hij meerdere malen met nabestaanden. "Iedereen zei: jij weet ten minste wat het betekent. Jij bent een broer verloren."Sociale mediaDe koning zegt wel eens op Twitter commentaren over hem te lezen. "In het begin vond ik het lastig. Maar uiteindelijk begrijp je dat het een reactie is. Dat mensen zich even afreageren, lekker anoniem."Zijn kinderen schermt hij ook niet af van negatieve reacties op sociale media. "Ze zien alles, ze lezen alles, ze horen alles." Willem-Alexander geeft geen voorbeelden, maar zegt wel dat wat er voorbij komt soms "best wel hard" is. "Zeker als je opgroeiend kind bent, is dat heel vervelend. Ook als andere kinderen jou daarop aanspreken. Kinderen hebben geen filter wat dat betreft. Maar aan de andere kant: het is wel de realiteit van deze tijd, dus daar moeten ze mee leren omgaan."Iedere week komt een nieuwe aflevering van Door de ogen van de Koning online in de grote podcast-apps. De eerste drie afleveringen zijn nu te downloaden.

De 32-jarige man die woensdagavond is aangehouden voor het gooien van een aansteker naar Ajacied Davy Klaassen zit nog vast. Zijn verhoor gaat donderdag verder, zegt een woordvoerder van de politie.

De industriële productie in Duitsland is in februari met twee procent toegenomen in vergelijking met een maand eerder, blijkt uit cijfers van Destatis. Het zijn opvallende cijfers, zegt BNR's huiseconoom Han de Jong. 'De industrie staat wereldwijd onder druk.'

De brand in Sint-Oedenrode waarbij 9000 varkens om het leven kwamen is een van de dodelijkste van de afgelopen jaren. In de provincie Noord-Brabant komen dit soort branden jaarlijks meerdere keren voor. Hieronder een overzicht van de grootste stalbranden van de afgelopen jaren.

In het UMC Utrecht liggen nu nog twee mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten. Dat meldt een woordvoerster van het ziekenhuis. Er zijn drie mensen uit het ziekenhuis ontslagen.

Nieuws en wat verder de moeite waard is uit de wereld van tech, internet en gadgets, voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.

Een bedrijf in Deurne moet een boete van 40.000 euro betalen, omdat er in oktober 2020 een man tijdens het werk om het leven kwam. Hij werd bedolven onder keramieken platen en overleed ter plekke. Dat ongeluk had voorkomen kunnen worden, denkt het OM.
Het slachtoffer was een 46-jarige werknemer van het bedrijf Jetstone Produktie BV. Hij werd op 19 oktober 2020 bedolven onder keramiekplaten en een installatie waarop die platen lagen, samen ongeveer 1200 kilo zwaar. Dit gebeurde bij het lossen van die platen van een transportbok in de bedrijfshal in Deurne. De man overleed op de plek waar het ongeluk gebeurde. Hij werkte toen ongeveer twee jaar voor Jetstone. Geen steunpalenDe dood van de man had voorkomen kunnen worden, denkt het OM. Op de plek waar het slachtoffer de platen vanaf de bok aan het lossen was, stonden geen steunpalen in de grond die de kanteling van de installatie hadden kunnen breken. Als er wel zo’n paal had gestaan, dan had die hoogstwaarschijnlijk de val van de keramiekplaten tegengehouden, zo oordeelt het OM. Nu zijn de platen, die nog aan één kant op de transportbok stonden, samen met de bok omgevallen en op het slachtoffer terecht gekomen.Het OM vindt dat het bedrijf had moeten zien dat het lossen van de platen op deze manier gevaarlijk was. Er waren niet genoeg voorzorgsmaatregelen genomen en het personeel heeft er te weinig informatie over gekregen. Ook was er niet het juiste toezicht op het lossen.Schikking in overleg met nabestaandenEr is geen rechtszaak nodig geweest om deze straf te bepalen: het Openbaar Ministerie (OM) en het bedrijf hebben een schikking getroffen. Dit is gebeurd in overleg met de nabestaanden. Het bedrijf wilde aan deze oplossing meewerken. Ook zijn er inmiddels verbeteringen doorgevoerd om herhaling in Deurne en op andere plekken in de sector te voorkomen.Het OM vindt het wel ontzettend triest dat voor die maatregelen een dodelijk bedrijfsongeval nodig is geweest. Het ongeluk heeft volgens het OM onherstelbaar leed en verdriet veroorzaakt voor de nabestaanden, die met een groot gemis moeten leven. LEES OOK: Dode bij bedrijfsongeval bij Jetstone in Deurne

In het UMC Utrecht liggen nu nog twee mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten. Dat meldt een woordvoerster van het ziekenhuis. Er zijn drie mensen uit het ziekenhuis ontslagen.

Niet meer dan een lichte glooiing in een weiland: dat is het nieuwe onderlandhuis in Diepenheim. „Er zijn buurtbewoners die nog steeds niet weten dat hier een huis ligt”, zegt architect Henri Betting. Verantwoord bouwen op het platteland ziet hij als de grootste uitdaging voor de toekomst. „Er is al zoveel kapotgemaakt.”

In het UMC Utrecht liggen nu nog twee mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten. Dat meldt een woordvoerster van het ziekenhuis. Er zijn drie mensen uit het ziekenhuis ontslagen.

"Dit neem ik wel hoog op", zegt justitieminister Dilan Yesilgöz over het aanstekerincident bij de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax. De bewindsvrouw gaat samen met sportminister Conny Helder in gesprek met de KNVB, clubs, gemeenten en politie. Yesilgöz wil weten wat er precies is gebeurd, en waar het mogelijk is misgegaan. Het is goed mogelijk dat consequenties volgen. "Als je zo doorgaat, ga je naar een setting waar thuissupporters ook niet kunnen", waarschuwt de minister.

In de haven van Oostende is de bouw gestart van een grote nieuwe loods, die midden juli moet klaar zijn.

In Ichtegem is bij een woningbrand een man van 89 jaar overleden. De buren konden zijn vrouw van 91 redden. De oorzaak van het drama is wellicht een brandende sigaret. De woning is onbewoonbaar.

Met de veroordeling van Rai Vloet tot 2,5 jaar celstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval zou Heracles het liefst de voormalige samenwerking met de oud-speler definitief achter zich laten. De immens trieste gebeurtenis zal echter altijd een open wond blijven bij de Almelose club en de achterban. Hoe zeer Heracles ook zijn nek uitsteekt voor de fans.

In het UMC Utrecht liggen nu nog twee mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten. Dat meldt een woordvoerster van het ziekenhuis. Er zijn drie mensen uit het ziekenhuis ontslagen.

Sportzender ESPN meent dat het ‘de wereld op zijn kop’ is om de zender deels verantwoordelijk te houden voor het incident van woensdagavond, tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Ajacied Davy Klaassen raakte gewond door een vanuit het publiek gegooid voorwerp, op een plek in het stadion waar geen netten hingen vanwege de tv-registratie.

DEURNE - Een bedrijf uit Deurne moet een boete van 40.000 euro betalen, omdat in 2020 een medewerker overleed bij een bedrijfsongeval. De 46-jarige medewerker van Jetstone Produktie BV kwam om het leven toen acht zware keramiekplaten naar beneden vielen.

In het UMC Utrecht liggen nu nog twee mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten. Dat meldt een woordvoerster van het ziekenhuis. Er zijn drie mensen uit het ziekenhuis ontslagen.

De Formule 1-reglementen die vorig jaar ingingen, moesten er onder meer voor zorgen dat de F1-auto's dichter bij elkaar kunnen racen. Volgens Lewis Hamilton is er echter weinig veranderd en hij hoopt dan ook dat er aan gesleuteld wordt.

Aardbeientelers in Egypte klagen over ongunstige weersomstandig-heden dit jaar, met als gevolg hogere teeltkosten, lagere volumes en een verandering in de gekozen aardbeirassen. Emad Mahdy, eigenaar van Al Fayruz Nurseries en consultant gespecialiseerd in aardbeienteelt, duidt deze situatie.
"Onder…

In de provincie Huelva vindt meer dan 96% van de Spaanse aardbeienteelt plaats. Op heel ruime afstand volgen de Canarische Eilanden, zo blijkt uit de meest recente gegevens over de teelt, het areaal en de gemiddelde opbrengst van tuinbouwgewassen, gepubliceerd door het Spaanse ministerie van Landbouw.…

De 32-jarige man die woensdagavond is aangehouden voor het gooien van een aansteker naar Ajacied Davy Klaassen zit nog vast. Zijn verhoor gaat donderdag verder, zegt een woordvoerder van de politie. Het kabinet wil in gesprek met de KNVB, voetbalclubs, gemeenten en de politie over het incident, zo laat justitieminister Dilan Yesilgöz weten.

Argentinië heeft Brazilië donderdag afgelost als koploper op de nieuwe wereldranglijst van de FIFA. Nederland blijft op de zesde plaats staan.

De aansteker tegen het hoofd van Davy Klaassen tijdens Feyenoord-Ajax was al het zoveelste incident op de Nederlandse velden. Een overzicht van wat er dit seizoen allemaal misging.

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) gaat aangifte doen van Jodenhaat. Gisteravond werden buiten het stadion van Feyenoord in Rotterdam leuzen tegen Joden geroepen bij de KNVB-bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax.

"Dit neem ik wel hoog op", zegt justitieminister Dilan Yesilgöz over het aanstekerincident bij de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax. De bewindsvrouw gaat samen met sportminister Conny Helder in gesprek met de KNVB, clubs, gemeenten en politie. Yesilgöz wil weten wat er precies is gebeurd, en waar het mogelijk is misgegaan. Het is goed mogelijk dat consequenties volgen. "Als je zo doorgaat, ga je naar een setting waar thuissupporters ook niet kunnen", waarschuwt de minister.

Cultuurhistoricus René Cuperus kraakt het Tweede Kamerdebat over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. Volgens Cuperus werd een 'een enorm politiek spel gespeeld' in plaats van het maken van een ‘concreet plan waardoor mensen weer vertrouwen krijgen in politiek'. De premier maakte volgens Cuperus geen sterke indruk, 'alsof hij toch wel een enorme tik heeft gehad'.

Een op de vijf aanstaande moeders krijgt tijdens de zwangerschap te maken met angst, somberheid of depressieve klachten. Soms zijn deze zo heftig d...

Jan van Halst (53) is in beeld om lid te worden van de raad van commissarissen van Ajax. Hij zou de portefeuille technische voetbalzaken moeten kri...

DEN HAAG (ANP) - "Dit neem ik wel hoog op", zegt justitieminister Dilan Yesilgöz over het aanstekerincident bij de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax. De bewindsvrouw gaat samen met sportminister Conny Helder in gesprek met de KNVB, clubs, gemeenten en politie. Yesilgöz wil weten wat er precies is gebeurd, en waar het mogelijk is misgegaan. Het is goed mogelijk dat consequenties volgen. "Als je zo doorgaat, ga je naar een setting waar thuissupporters ook niet kunnen", waarschuwt de minister.
Het bericht Kabinet neemt aanstekerincident ‘hoog op’, om tafel met partijen verscheen eerst op Nieuws.nl.

UTRECHT (ANP) - In het UMC Utrecht liggen nu nog twee mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten. Dat meldt een woordvoerster van het ziekenhuis. Er zijn drie mensen uit het ziekenhuis ontslagen.
Het bericht Nog twee patiënten na treinongeluk in UMC Utrecht verscheen eerst op Nieuws.nl.

Er waren veel boekingen bij TUI voor de Paasvakantie. Dat maakte het reisbedrijf donderdag bekend.

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

Als er geen einde komt aan de ongeregeldheden in en rond de stadions, is het goed mogelijk dat wedstrijden voortaan zonder publiek gespeeld gaan worden. Daarvoor waarschuwt justitieminister Dilan Yesilgöz (VVD) na de gebeurtenissen van woensdagavond in De Kuip bij de bekerwedstrijd tegen Ajax. ,,Als je zo doorgaat, ga je naar een setting waar thuissupporters ook niet kunnen”, zegt de minister.

Kunnen agrarische innovaties helpen de stikstofuitstoot omlaag te brengen? Met de verkiezingswinst van BBB liggen slimme maatregelen nadrukkelijker op tafel. De belangrijkste en opmerkelijkste opties op een rij, van klaver in de wei tot suiker in de mest.

De Canadese gans die het webcamnest van de visarend in de Biesbosch heeft ingepikt, is haar eieren kwijt. Een boommarter klauterde donderdagochtend rond drie uur in de boom en deed zich tegoed aan het legsel.

Als er geen einde komt aan de ongeregeldheden in en rond de stadions, is het goed mogelijk dat wedstrijden voortaan zonder publiek gespeeld gaan worden. Daarvoor waarschuwt justitieminister Dilan Yesilgöz (VVD) na de gebeurtenissen van woensdagavond in De Kuip bij de bekerwedstrijd tegen Ajax. ,,Als je zo doorgaat, ga je naar een setting waar thuissupporters ook niet kunnen”, zegt de minister.

Sportzender ESPN meent dat het ‘de wereld op zijn kop’ is om de zender deels verantwoordelijk te houden voor het incident van woensdagavond, tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Ajacied Davy Klaassen raakte gewond door een vanuit het publiek gegooid voorwerp, op een plek in het stadion waar geen netten hingen vanwege de tv-registratie.

Davy Klaassen werd tijdens de beker-Klassieker woensdagavond geraakt door een aansteker die vanaf de tribunes was gegooid. Een nieuw dieptepunt, oordeelden velen over dit inicident, maar nieuw is het allerminst.

Guns N’ Roses zal op 11 juli dan toch niet in Landgraaf op het podium verschijnen. De kaartverkoop voor het concert valt dermate tegen dat het concert wordt verplaatst naar het Bospopterrein in Weert.

Het beeld van koning-Willem-Alexander en Vladimir Poetin die begin 2014 bier drinken blijft de koning, onder meer na het neerhalen van MH17, achtervolgen. „Als ik dat geweten zou hebben, was het natuurlijk anders geweest”.

Tot zeker drie kilometer van de grote stalbrand aan de Spierkesweg in Sint-Oedenrode zijn brokstukken gevonden. Op het dak van de twee grote stallen zaten zonnepanelen en door de brand zijn delen van die panelen en glas verspreid over de wijde omgeving.
Andrea van der Rijt woont ongeveer 500 meter van de uitgebrande varkensstallen af. Ze was woensdagmiddag aan het werken in haar tuin toen de brand uitbrak. "Ik schrok enorm, want mijn oom woont daar. De brand was niet in zijn huis, maar helaas wel bij heel veel varkens."In totaal kwamen woensdag 9000 varkens en biggen om bij de brand. "Ik vind het echt ongelooflijk sneu”, vertelt Andrea. “De hele buurt leeft trouwens erg mee. Iedereen wilde ook meteen helpen toen het gebeurde, maar dat kon niet meer, helaas. De brand verspreidde zich erg snel." Voor nu zit er niet veel meer op voor de buurt dan opruimen. "Er ligt overal troep, zoals as en glas van de zonnepanelen." Andrea vond grote stukken in haar tuin.
En dat is ook het geval bij Gerrie van Duijnhoven. "Ik ben al sinds vanmorgen zeven uur aan het opruimen, want ik moet zo nog werken. Maar anders kunnen de pony's niet naar buiten." Ondanks een verbod van de politie ging Gerrie woensdagmiddag toch naar zijn pony's. "We mochten er niet door van de politie, maar ik ben de pony’s toch gaan halen in de wei en heb ze veilig binnengezet. Je wil niet hebben dat je dieren die troep binnenkrijgen."
LEES OOK: 'Controleer eigen grond', glasdeeltjes gevonden rondom afgebrande stallen Stalbrand met 9000 dode varkens is een van de meest rampzalige in jaren 9000 varkens dood bij grote brand in twee stallen

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

Als er geen einde komt aan de ongeregeldheden in en rond de stadions, is het goed mogelijk dat wedstrijden voortaan zonder publiek gespeeld gaan worden. Daarvoor waarschuwt justitieminister Dilan Yesilgöz (VVD) na de gebeurtenissen van woensdagavond in De Kuip bij de bekerwedstrijd tegen Ajax. ,,Als je zo doorgaat, ga je naar een setting waar thuissupporters ook niet kunnen”, zegt de minister.

Sportzender ESPN meent dat het ‘de wereld op zijn kop’ is om de zender deels verantwoordelijk te houden voor het incident van woensdagavond, tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Ajacied Davy Klaassen raakte gewond door een vanuit het publiek gegooid voorwerp, op een plek in het stadion waar geen netten hingen vanwege de tv-registratie.

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

De gemiddelde prijs van een bestaande woning is in Zeeland afgelopen kwartaal met iets meer dan twee procent gedaald. Het aantal huizen dat te koop staat is boven de Westerschelde verdubbeld, blijkt uit de jongste NVM-cijfers.

Sportzender ESPN meent dat het ‘de wereld op zijn kop’ is om de zender deels verantwoordelijk te houden voor het incident van woensdagavond, tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Ajacied Davy Klaassen raakte gewond door een vanuit het publiek gegooid voorwerp, op een plek in het stadion waar geen netten hingen vanwege de tv-registratie.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vermogensbeheerder Janus Henderson een boete opgelegd van 1,7 miljoen euro. De financiële instelling heeft de boete gekregen voor het te laat melden van zijn aandelenbelang van 3,02 procent in het beursgenoteerde recycling- en afvalverwerkingsbedrijf Renewi, maakte de AFM bekend.

U bent niet gek

Een druk kruispunt op de Expresweg in Waregem wordt grondig aangepakt om het verkeer vlotter te laten verlopen.

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

Sportzender ESPN meent dat het ‘de wereld op zijn kop’ is om de zender deels verantwoordelijk te houden voor het incident van woensdagavond, tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Ajacied Davy Klaassen raakte gewond door een vanuit het publiek gegooid voorwerp, op een plek in het stadion waar geen netten hingen vanwege de tv-registratie.

Journaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv.

De Canadese gans die het webcamnest van de visarend in de Biesbosch heeft ingepikt, is haar eieren kwijt. Een boommarter klauterde donderdagochtend rond drie uur in de boom en deed zich tegoed aan het legsel.

Als er geen einde komt aan de ongeregeldheden in en rond de stadions, is het goed mogelijk dat wedstrijden voortaan zonder publiek gespeeld gaan worden. Daarvoor waarschuwt justitieminister Dilan Yesilgöz (VVD) na de gebeurtenissen van woensdagavond in De Kuip bij de bekerwedstrijd tegen Ajax. ,,Als je zo doorgaat, ga je naar een setting waar thuissupporters ook niet kunnen”, zegt de minister.

Sportzender ESPN meent dat het ‘de wereld op zijn kop’ is om de zender deels verantwoordelijk te houden voor het incident van woensdagavond, tijdens de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Ajacied Davy Klaassen raakte gewond door een vanuit het publiek gegooid voorwerp, op een plek in het stadion waar geen netten hingen vanwege de tv-registratie.

De brand in Sint-Oedenrode waarbij 9000 varkens om het leven kwamen is een van de dodelijkste van de afgelopen jaren. In de provincie Noord-Brabant komen dit soort branden jaarlijks meerdere keren voor. Hieronder een overzicht van de grootste stalbranden van de afgelopen jaren.

Brandweer en ProRail hebben donderdag op het rangeerterrein bij het station in Venlo vergeefs gezocht naar een mogelijk ammoniaklek. Nadat rond het emplacement een lichte ammoniakgeur werd geroken, werden de perrons ontruimd en het treinverkeer stilgelegd. Rond 11.30 uur meldde de brandweer dat er geen lek was gevonden en het treinverkeer zou worden hervat. Vanaf […]


De gemeenteraad heeft woensdag een motie aangenomen die kleine retailondernemers meer ruimte moet gaan bieden in de binnenstad. Hiermee wil de raad het toenemende aantal horecazaken remmen.


Buitenlandse media berichten kritisch over de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax van woensdag waarbij Ajax-middenvelder Davy Klaassen gewond raakte door een voorwerp dat vanuit het publiek werd gegooid. De wedstrijd tussen de rivalen uit Rotterdam en Amsterdam wordt onder meer omschreven als een nieuw dieptepunt, schande en ontspoorde rivaliteit.

Op de wereldranglijst van landenploegen heeft Argentinië buurland Brazilië afgelost als koploper. Op de zogenoemde FIFA-ranking passeerde ook Frankrijk Brazilië, dat nu derde staat. Nederland blijft op de zesde plaats staan.

EINDHOVEN - Van Rooijen Logistiek voegt twee Scania R360 4x2 trekkers met hybride-elektrische aandrijving aan het wagenpark toe. De transporteur, met 225 trekkende eenheden geen onbekende op de Nederlandse wegen, zet hierm...Lees meer

Fa. Van der Wal uit Creil in de Noordoostpolder heeft twee nieuwe MAN’s TGX 18.510 in gebruik genomen. De nieuwe...

Voor de meeste mensen is het financieel voordelig om hun huis te isoleren. Dat concluderen TNO en het Centraal Planbureau (CPB) in het grootste onderzoek dat hier tot nu toe naar gedaan is. Bij zes op de tien huishoudens zijn de maandelijkse lasten lager dan vóór het isoleren van hun huis. Bij een ruime minderheid zijn de kosten van het isoleren zo hoog dat de verminderde energielasten hier niet direct tegen opwegen.2,9 miljoen huishoudens in Nederland hebben een koophuis; zij financieren de woningisolatie over het algemeen uit subsidie en verhoging van de hypotheek. 0,4 miljoen huishoudens zijn particuliere huurders die de woningisolatie meestal betalen via een verhoogde huur. 1,4 miljoen huishoudens hebben een sociale huurwoning waar de woningcorporatie voor de kosten opdraait. Gemiddeld kosten de isolatiemaatregelen per woning zo'n 20.000 euro.De onderzoekers hebben alleen gekeken naar woningen die voor 1992 zijn gebouwd, omdat nieuwere huizen meestal al redelijk geïsoleerd zijn. In het onderzoek wordt gekeken naar de grootte en het bouwjaar van de woning, het inkomen van de bewoner, de energiekosten en rentepercentages. Voor de mate van isolatie is uitgegaan van de 'nationale isolatiestandaard'.De verschillen zijn groot, zegt Peter Mulder van onderzoeksinstituut TNO. "Wij hebben dus voor alle woningen van ouder dan dertig jaar berekend wat het kost om ze te isoleren en hoeveel energie daarmee kan worden bespaard. Er blijkt niet zoiets te zijn als een gemiddelde woning. Isolatie zal dan ook vaak een kwestie van maatwerk zijn."Huiseigenaren met een laag inkomen en mensen die een commerciële huurbaas hebben, komen er in het onderzoek het slechtst van af. Bij hen wegen de hoge kosten van het isoleren van daken, vloeren, muren en ramen vaak niet op tegen de lagere energierekening die het gevolg is van de verbouwing.Mensen met een sociale huurwoning van een woningcorporatie profiteren het meest. Zij draaien niet op voor de kosten van de isolatiemaatregelen maar profiteren wel van de lagere energierekening.In zijn algemeenheid profiteren lagere inkomens het meest van isolatiemaatregelen. Dat komt doordat zij verhoudingsgewijs een groter deel van hun inkomen kwijt zijn aan woon- en energielasten.Binnen bepaalde inkomensgroepen verschillen de effecten van isolatiemaatregelen, afhankelijk van het soort huis, de prijs van het energiecontract en de rentepercentages van leningen en hypotheken. In het onderzoek wordt ervan uitgegaan dat eigenaren een aanvullende hypotheek afsluiten voor 25 jaar."Uit de resultaten blijkt dat inkomenseffecten tussen én binnen inkomensgroepen nog vrij groot kunnen zijn," vertelt Rob Aalbers van het CPB.De overheid kan de resultaten van het onderzoek gebruiken bij besluitvorming over verdere stimulering van het verduurzamen van woningen in Nederland.Zo komen er rond de presentatie van de Voorjaarsnota van het kabinet - uiterlijk 1 juni - extra maatregelen die ervoor moeten zorgen dat Nederland de klimaatdoelen in 2030 gaat halen. Door alle huizen in Nederland goed te isoleren, kan het gasverbruik met een kwart worden verminderd volgens de onderzoekers. Het gaat dan om 1,7 miljard kuub aardgas per jaar.TNO en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie hebben al eerder gepleit voor de grootschalige aanpak van hele woonwijken om de gemiddelde kosten van isolatie omlaag te brengen. Ook een hogere gasprijs ten opzichte van elektriciteit maakt verduurzaming van een woning aantrekkelijker.Verder worden er alternatieven ontwikkeld voor het prijsplafond dat de overheid dit jaar hanteert om de energierekening van huishoudens binnen de perken te houden. Eind dit jaar stopt de overheid met dat prijsplafond. Nieuwe maatregelen moeten volgend jaar vooral mensen met een laag inkomen en hoge energielasten financieel ondersteunen. Deze mensen zouden beter geholpen kunnen worden met het isoleren van hun woning.

Sean Combs, beter bekend als P. Diddy, betaalt Sting elke dag duizenden dollars. De rapper vergat in 1997 om toestemming te vragen voor het nummer I'll Be Missing You, dat is gebaseerd op de hit Every Breath You Take van The Police.

De 32-jarige man die woensdagavond is aangehouden voor het gooien van een aansteker naar Ajacied Davy Klaassen zit nog vast. Zijn verhoor gaat donderdag verder, zegt een woordvoerder van de politie. Het kabinet wil in gesprek met de KNVB, voetbalclubs, gemeenten en de politie over het incident, zo laat justitieminister Dilan Yesilgöz weten.

In De Biesbosch speelt zich momenteel een heuse soap af. Nadat een gans het nest van een visarend had ingepikt, ging een marter er met twee eieren van die gans vandoor.

Er zijn nu twee prikken tegen het RS-virus, blijkt uit onderzoek van onder anderen een Nederlandse wetenschapper. Wereldwijd is dat virus de tweede...

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vermogensbeheerder Janus Henderson een boete opgelegd van 1,7 miljoen euro. De financiële instelling heeft de boete gekregen voor het te laat melden van zijn aandelenbelang van 3,02 procent in het beursgenoteerde recycling- en afvalverwerkingsbedrijf Renewi, maakte de AFM bekend.
Het bericht AFM: vermogensbeheerder Janus Henderson beboet voor 1,7 miljoen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Een progressieve kiesdrempel kan een uitkomst zijn voor het toegankelijk houden van het openbaar bestuur voor nieuwkomers.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) legt een boete op aan Heineken voor het niet naleven van de regels rondom statiegeld. Sinds 1 april is statiegeld op blik verplicht, maar de brouwerij produceert en verkoopt nog steeds blikjes zonder statiegeld die op de Nederlandse markt worden gebracht. Dat bleek vorige week uit onderzoek van deze site. De boete bedraagt 15 cent per blikje en kan oplopen tot 1 miljoen euro.

Voor bijna vier op de tien huishoudens loont het financieel niet om de oude woning te isoleren. Met name alleenstaanden, huishoudens met een woning van meer dan 150 vierkante meter en lage inkomens kunnen er financieel op achteruitgaan. Zo blijkt uit onderzoek van TNO en het Centraal Planbureau.

Voor bijna vier op de tien huishoudens loont het financieel niet om de oude woning te isoleren. Met name alleenstaanden, huishoudens met een woning van meer dan 150 vierkante meter en lage inkomens kunnen er financieel op achteruitgaan. Zo blijkt uit onderzoek van TNO en het Centraal Planbureau.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) legt een boete op aan Heineken voor het niet naleven van de regels rondom statiegeld. Sinds 1 april is statiegeld op blik verplicht, maar de brouwerij produceert en verkoopt nog steeds blikjes zonder statiegeld die op de Nederlandse markt worden gebracht. Dat bleek vorige week uit onderzoek van deze site. De boete bedraagt 15 cent per blikje en kan oplopen tot 1 miljoen euro.

Het duurt nu niet lang meer voordat Atletiekpark Altena in Sleeuwijk volledig in gebruik kan worden genomen. Als de zon zich de komende tijd veelvuldig laat zien en regenbuien uitblijven, kan het terrein tegen de zomer open.

WAALWIJK - In Theater De Leest in Waalwijk is zaterdag 13 mei de voorstelling Broos te zien: een voorstelling over zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf als je een kind krijgt dat veel zorg nodig heeft.

DEN HAAG/HILVARENBEEK – De gemeente Hilvarenbeek moet van de Raad van State nog eens haarfijn uitleggen waarom de Esbeekse veehouder Jan van Gestel niet de veevoederopslag heeft gekregen die hem eerder door een wethouder is toegezegd.

UDEN - Het Zeester-zwembad is meer een ‘badje’ dan een zwembad, maar al vijftig jaar de grote trots van zwemvereniging Zeester-Meerval uit Uden. Wereldkampioen Marcel Wouda leerde er zwemmen, met net zoveel plezier trekt de trimclub er elke dag baantjes. Als het water maar niet te koud is.

Voor bijna vier op de tien huishoudens loont het financieel niet om de oude woning te isoleren. Met name alleenstaanden, huishoudens met een woning van meer dan 150 vierkante meter en lage inkomens kunnen er financieel op achteruitgaan. Zo blijkt uit onderzoek van TNO en het Centraal Planbureau.

Het beeld dat Net5 zijn kijkers van powervrouwen wil geven met de nieuwe docuserie Goud Zuid is ronduit treurig, schrijft Angela de Jong in haar column.

Groninger Dorpen organiseert een filmwedstrijd voor alle dorpen in Groningen: Lutje Moevie Awoard. Deelnemers moeten in een filmpje van twee minuten laten zien wat hun dorp tot het mooiste, leukste, gezelligste of meest bijzondere van Groningen maakt.

Maxine Roberta Hilbrandie-Meijer maakte een boek over haar vader Rinus, die Groningen met zijn beelden mooier wilde maken. Maar ook over haar moeder Nelly, die hem daartoe in staat stelde.

De bewakers van de nazikampen in het Emsland behoorden tot de zogenoemde Moor-SA. Over hun duistere praktijken is een boek geschreven.

Wie het lot volgt van de liefdesslotjes in Groningen, zou kunnen denken dat het beroerd gesteld is met de romantiek in de stad.

Langs de A28, tegenover het TT Circuit, wordt volop gebouwd aan een nieuw Asser bedrijvenpark. Dit duurzame en groene Werklandschap Assen-Zuid moet een voorbeeld zijn voor toekomstige bedrijventerreinen.

Geweld rond voetbalwedstrijden is in Nederland nog aan de orde van de dag, zo blijkt na het verwonden van Ajax-middenvelder Davy Klaassen maar weer eens. Er wordt met een jaloerse blik gekeken naar Engeland. Dat is het land waar voetbalrellen leken te zijn uitgevonden, maar waar het geweld tegenwoordig is verdwenen, in ieder geval rond voetbalwedstrijden.

Waarom zijn sommigen van ons op Goede Vrijdag vrij en wat vieren we met Pasen? En wat betekenen Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag? Een overzicht.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) legt een boete op aan Heineken voor het niet naleven van de regels rondom statiegeld. Sinds 1 april is statiegeld op blik verplicht, maar de brouwerij produceert en verkoopt nog steeds blikjes zonder statiegeld die op de Nederlandse markt worden gebracht. Dat bleek vorige week uit onderzoek van deze site. De boete bedraagt 15 cent per blikje en kan oplopen tot 1 miljoen euro.

Voor bijna vier op de tien huishoudens loont het financieel niet om de oude woning te isoleren. Met name alleenstaanden, huishoudens met een woning van meer dan 150 vierkante meter en lage inkomens kunnen er financieel op achteruitgaan. Zo blijkt uit onderzoek van TNO en het Centraal Planbureau.


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) legt een boete op aan Heineken voor het niet naleven van de regels rondom statiegeld. Sinds 1 april is statiegeld op blik verplicht, maar de brouwerij produceert en verkoopt nog steeds blikjes zonder statiegeld die op de Nederlandse markt worden gebracht. Dat bleek vorige week uit onderzoek van deze site. De boete bedraagt 15 cent per blikje en kan oplopen tot 1 miljoen euro.

Voor bijna vier op de tien huishoudens loont het financieel niet om de oude woning te isoleren. Met name alleenstaanden, huishoudens met een woning van meer dan 150 vierkante meter en lage inkomens kunnen er financieel op achteruitgaan. Zo blijkt uit onderzoek van TNO en het Centraal Planbureau.

Nicky Gumbel, de ‘geestelijke vader’ van de Alphacursus, wil dat de hele wereld het evangelie heeft kunnen horen. Hoe wil hij dat bereiken? ‘De grootste openheid voor het evangelie vind je in gevangenissen en in China.’

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op woensdag 10 mei een bezoek aan Schiermonnikoog. Het bezoek staat in het teken van de leefbaarheid van de Waddeneilanden en de problemen die daarbij een rol spelen.

De aanleg van de Nieuwe Waterwerken bij Zoutkamp is in volle gang. Om die werken te kunnen aanleggen, wordt een gat gemaakt in een oude zeedijk bij het dorp. Dat levert ook de mogelijkheid om archeologisch onderzoek te doen naar die dijk. En dat is bijzonder, zeggen archeoloog Berrie van Hoof en Eddi Ottens van Waterschap Noorderzijlvest.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) legt een boete op aan Heineken voor het niet naleven van de regels rondom statiegeld. Sinds 1 april is statiegeld op blik verplicht, maar de brouwerij produceert en verkoopt nog steeds blikjes zonder statiegeld die op de Nederlandse markt worden gebracht. Dat bleek vorige week uit onderzoek van deze site. De boete bedraagt 15 cent per blikje en kan oplopen tot 1 miljoen euro.

Voor bijna vier op de tien huishoudens loont het financieel niet om de oude woning te isoleren. Met name alleenstaanden, huishoudens met een woning van meer dan 150 vierkante meter en lage inkomens kunnen er financieel op achteruitgaan. Zo blijkt uit onderzoek van TNO en het Centraal Planbureau.

Restaurant Van Doorn & Doorn viert zijn 5-jarig jubileum en komt met een grote verrassing. Eigenaar Tori Doorn werkt met haar team de komende weken keihard aan een nieuwe, hippe beachclub voor de deur. En dat op Roombeek.


De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) legt een boete op aan Heineken voor het niet naleven van de regels rondom statiegeld. Sinds 1 april is statiegeld op blik verplicht, maar de brouwerij produceert en verkoopt nog steeds blikjes zonder statiegeld die op de Nederlandse markt worden gebracht. Dat bleek vorige week uit onderzoek van deze site. De boete bedraagt 15 cent per blikje en kan oplopen tot 1 miljoen euro.

SON EN BREUGEL – Zon is leuk, maar ook schadelijk en dus hangen er op basisscholen, kinderdagverblijven en sportparken in Son en Breugel voortaan pompjes met zonnebrandcrème. Die werden aangeschaft door ‘Son en Breugel samen sterker’ met geld dat werd opgehaald met de wandelestafette tegen kanker die vorig jaar gehouden werd.

EINDHOVEN - Er stonden al wat planten, maar deze maand is het door de vele stekjes wel heel groen in de bibliotheek in de Witte Dame in Eindhoven. Wie wil kan stekjes van thuis meenemen om te ruilen. En wie niet weet hoe je moet stekken, kan dat hier leren.

Voor bijna vier op de tien huishoudens loont het financieel niet om de oude woning te isoleren. Met name alleenstaanden, huishoudens met een woning van meer dan 150 vierkante meter en lage inkomens kunnen er financieel op achteruitgaan. Zo blijkt uit onderzoek van TNO en het Centraal Planbureau.

De opgefriste Jeep Wrangler moet de Bronco van repliek dienen. De Jeep Wrangler is al jarenlang een iccoon. Tot voor kort had de auto min of meer het rijk alleen […]
Dit artikel Opgefriste Jeep Wrangler gaat Bronco’s keihard aanpakken verscheen eerst op Autoblog.nl.


Nadat vorige week al bekend was geworden dat DJ Armin van Buuren in september naar het Hullabaloo festival in het Stadspark komt, heeft de organisatie woensdagavond opnieuw namen bekend gemaakt van artiesten die dan naar Groningen komen. De line up van het festival is daarmee compleet.


Fa. Van der Wal uit Creil in de Noordoostpolder heeft twee nieuwe MAN’s TGX 18.510 in gebruik genomen. De nieuwe...

Inspectiedienst ILT heeft een dwangsom opgelegd aan Heineken, omdat het bedrijf nog steeds blikjes maakt zonder statiegeldlogo. De bierbouwer is sinds 1 april verplicht blikjes mét statiegeldlogo te maken, maar zegt dat het daar meer tijd voor nodig heeft.

NU.nl kiest elke dag een actueel onderwerp waarover jij uitgebreid met medelezers van gedachten kunt wisselen. Vandaag kun je meepraten over arbeidsovereenkomsten. Heb jij liever een flexcontract of een vast contract? Wat zijn voor jou de voor- en nadelen?

Vitesse moet het zaterdag waarschijnlijk zonder Phillip Cocu stellen in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De 52-jarige trainer heeft een blindedarmontsteking.

"Ik ben er ongelooflijk narrig over en ik vind het echt verschrikkelijk." Dat zegt minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) over de gebeurtenissen gisteravond. Het duel werd tijdelijk gestaakt nadat Davy Klaassen geraakt was door een aansteker en daarbij een hoofdwond opliep.

UTRECHT (ANP) - Het kabinet moet meer geld ter beschikking stellen voor de cao's van onderwijspersoneel, stellen de onderwijsraden donderdag gezamenlijk in een brief aan het kabinet. "Een nijpend en urgent lerarentekort en de historisch ongekend hoge inflatiecijfers maken dit noodzakelijk."
Het bericht Onderwijsraden roepen kabinet op: extra geld nodig voor personeel verscheen eerst op Nieuws.nl.

De recherche in Friesland heeft vier mannen uit Litouwen aangehouden voor de diefstal van zo’n honderd kostbare postduiven in Steggerda, eind 2021. De duiven belandden in Duitsland, maar zijn nu zoek.

24 uur per dag, zeven dagen per week binnen tien minuten een auto voor de deur. Bemup wil het in Weststellingwerf voor elkaar krijgen met een vloot van vijftig elektrische auto’s.

KBC Securities heeft donderdag het aandeel Azelis toegevoegd aan de favorietenlijst en dat had tot gevolg dat Ahold Delhaize zijn plekje kwijtraakte, na een koersstijging van 43 procent sinds opname op de lijst.

Of het nou gaat om levensgrote posters met vrouwenbillen of series over swingers: sex sells. Voor Nicolien Boekhoudt (23) uit Hengelo onbegrijpelijk. Ze is aseksueel en aromantisch. Vandaag is het Internationale dag van de aseksualiteit. Hoe is het om aseksueel te zijn in een wereld die om seks lijkt te draaien? „Soms hoor ik dat ik gewoon geen goeie seks heb gehad.”

De nasleep van het schandaal in de turnsport maakt pijnlijk duidelijk hoe het is gesteld met de sportrechtspraak in Nederland, concludeert Arjan Schouten in zijn column. ,,Bij de ISR waren ze niet voorbereid op de shitstorm die loskwam, toen het in de zomer van 2020 klachten begon te regenen.”

De brand in Sint-Oedenrode waarbij 9000 varkens om het leven kwamen is een van de dodelijkste van de afgelopen jaren. In de provincie Noord-Brabant komen dit soort branden jaarlijks meerdere keren voor, maar niet vaak zo groot. Hieronder een overzicht van de grootste stalbranden van de afgelopen jaren.

Het laatste keuterboerderijtje van Zuidwolde gaat binnenkort tegen de vlakte om plaats te maken voor vijf starterswoningen en twee twee-onder-een-kapwoningen. Is het ‘Huusie van Bloemert’ aan de Ommerweg 14 nog te redden?

De nasleep van het schandaal in de turnsport maakt pijnlijk duidelijk hoe het is gesteld met de sportrechtspraak in Nederland, concludeert Arjan Schouten in zijn column. ,,Bij de ISR waren ze niet voorbereid op de shitstorm die loskwam, toen het in de zomer van 2020 klachten begon te regenen.”

De Vlaamse regering vraagt aan alle gouverneurs om in elke provincie 50 extra Oekraïners op te vangen. Momenteel verblijven al ruim 5.000 vluchtelingen uit Oekraïne in West-Vlaanderen. Zowel bij mensen thuis, als in georganiseerde opvang door steden en gemeenten.

De nasleep van het schandaal in de turnsport maakt pijnlijk duidelijk hoe het is gesteld met de sportrechtspraak in Nederland, concludeert Arjan Schouten in zijn column. ,,Bij de ISR waren ze niet voorbereid op de shitstorm die loskwam, toen het in de zomer van 2020 klachten begon te regenen.”

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) legt een boete op aan Heineken voor het niet naleven van de regels rondom statiegeld. Sinds 1 april is statiegeld op blik verplicht, maar de brouwerij produceert en verkoopt nog steeds blikjes zonder statiegeld die op de Nederlandse markt worden gebracht. Dat bleek vorige week uit onderzoek van deze site. De boete bedraagt 15 cent per blikje en kan oplopen tot 1 miljoen euro. Grolsch ontloopt zo'n boete.

Als hij één voorbeeld in het leven heeft, is het zijn grote zus Astrid. Dat zegt tv-journalist Erik Dijkstra (46). Maar zij is meer: een gedreven schooldirecteur die de mastertitel haalt terwijl ze is opgegeven.

Of het nou gaat om levensgrote posters met vrouwenbillen of series over swingers: sex sells. Voor Nicolien Boekhoudt (23) uit Hengelo onbegrijpelijk. Ze is aseksueel en aromantisch. Vandaag is het Internationale dag van de aseksualiteit. Hoe is het om aseksueel te zijn in een wereld die om seks lijkt te draaien? „Soms hoor ik dat ik gewoon geen goeie seks heb gehad.”

De nasleep van het schandaal in de turnsport maakt pijnlijk duidelijk hoe het is gesteld met de sportrechtspraak in Nederland, concludeert Arjan Schouten in zijn column. ,,Bij de ISR waren ze niet voorbereid op de shitstorm die loskwam, toen het in de zomer van 2020 klachten begon te regenen.”

De brand in Sint-Oedenrode waarbij 9000 varkens om het leven kwamen is een van de dodelijkste van de afgelopen jaren. In de provincie Noord-Brabant komen dit soort branden jaarlijks meerdere keren voor, maar niet vaak zo groot. Hieronder een overzicht van de grootste stalbranden van de afgelopen jaren.

Racisme en discriminatie in het voetbal: het gebeurt nog heel regelmatig, bleek ook deze week weer. En het bestrijden ervan is nog niet zo makkelijk, zeggen voetbalclubs. Maar volgens hoogleraar Marjan Olfers moeten ze gewoon strenger optreden.

De rijkste mensen op aarde hebben financieel niet hun beste jaar achter de rug, de helft van hen werd ‘armer’, maar dat geldt bepaald niet voor een lijstje van tien ‘super-fortune tycoons’ die hun vermogen juist zagen uitdijen, meldt het Amerikaanse zakenblad Forbes. Nummer zes op het lijstje van tien supermiljardairs die hun vermogen het […]

De gematigde stemming op de granenmarkt blijft aanhouden. In de afgelopen handelssessie leverde de notering weer wat in. De Europese tarwe export blijft desondanks of misschien wel dankzij de daling voorlopen op vorig seizoen. En waar op het noordelijk halfrond de blik gericht is op het nieuwe groeiseizoen zijn boeren in Zuid-Amerika druk bezig met de oogst.

Moskovieten protesteren tegen de bouw van een moskee. Dat valt slecht bij de – islamitische – Tsjetsjenen die voor Rusland vechten in Oekraïne.

Monique van Haaf legt volgende week vrijdag haar functie als gedeputeerde van de provincie Overijssel neer. De VVD-politica heeft besloten niet te wachten op de benoeming van haar opvolger. "Voor mij is het nu echt tijd voor een periode van rust, samen met mijn gezin, voordat ik in een volgend avontuur stap."

Ongeveer 1.800 supporters zagen in de Expo van Roeselare hoe Knack Roeselare de Europese volleybekerfinale verloor tegen het Italiaanse Modena. Ondanks de pijn van het verlies was de steun van de supporters overweldigend.

Hij is zijn hond aan het uitlaten, vroeg in de ochtend in Zwolle, als hij een man en vrouw de bosjes in ziet lopen. Een stoeiend tweetal onder invloed, is zijn eerste gedachte. Het blijkt veel schokkender dan dat als hij enkele minuten later uit nieuwsgierigheid tóch terugkeert naar de plek. ,,Ze was zo in paniek.’’

Mijn eerste jaar met een airco/warmtepomp in de woonkamer zit erop. De gehoopte gasbesparing van 1000 kubieke meter heb ik niet gehaald. Maar met i...

VUGHT - Bij Loetje eet je biefstuk. Van een simpele variant gebakken in Blue Band boter tot aan een plantaardige biefstuk die uit de 3D-printer rolt. De razend populaire keten opent vandaag de deuren van haar 32ste vestiging aan de N65 in Vught.

DEURNE - Een bedrijf uit Deurne moet een boete van 40.000 euro betalen, omdat in 2020 een medewerker overleed bij een bedrijfsongeval. De 46-jarige medewerker van Jetstone Produktie BV kwam om het leven toen acht zware keramiekplaten naar beneden vielen.

Dat de rekenregel van 25 kilometer voor stikstofuitstoot voor individuele projecten aanvaardbaar is, kan op instemming rekenen van LTO. De Raad van State deed die uitspraak gisteren.

De meeste mensen die opdracht kregen te vertrekken zijn Afghaans

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) legt een boete op aan Heineken voor het niet naleven van de regels rondom statiegeld. Sinds 1 april is statiegeld op blik verplicht, maar de brouwerij produceert en verkoopt nog steeds blikjes zonder statiegeld. Dat bleek vorige week uit onderzoek van deze site. De boete bedraagt 15 cent per blikje en kan oplopen tot 1 miljoen euro.

Fiat verlaagt de prijzen van vier hardlopers met duizenden euro’s. Dat is wel interessant, toch? In tijden dat alles duurder wordt, is het goed om te weten dat Fiat voor […]
Dit artikel Fiat verlaagt de prijzen heel erg flink verscheen eerst op Autoblog.nl.

Ons aller koning zit niet altijd achterin een verlengde Audi, zijn privéritjes maakt hij gewoon elektrisch. Zonder chauffeur. Prins Bernard reed destijds rond in Ferrari’s, maar zoiets kun je anno […]
Dit artikel Koning geeft het goede voorbeeld, rijdt privé elektrisch verscheen eerst op Autoblog.nl.

Je niet meer vertrouwd voelen in eigen buurt. Steeds meer ouderen in Land van Cuijk hebben er last van, zegt Liberaal LVC. Zo ook Annie Blom uit Haps.


Er zijn flinke prijsverschillen in de tarieven van openbare laadpalen in de vier grootste steden in Nederland. Amsterdam staat met zijn gemiddelde ...

Wie met Pasen een eitje wil tikken, moet daar flink diep voor in de buidel tasten. Volgens Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kost een ei dit jaar ruim 26 procent meer dan een jaar geleden. Eierboer Frank Wegdam herkent die prijsstijging, al praat hij van een prijsstijging van 30 tot 40 procent.

Er zijn vandaag drie mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten uit het ziekenhuis ontslagen. In totaal liggen er nu nog vijf slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de intensive care.

Er zijn vandaag drie mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten uit het ziekenhuis ontslagen. In totaal liggen er nu nog vijf slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de intensive care.

Er zijn vandaag drie mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten uit het ziekenhuis ontslagen. In totaal liggen er nu nog vijf slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de intensive care.

Eieren zijn afgelopen jaar ruim een kwart duurder geworden. Voor biologische boeren zijn het echter moeilijke tijden. De vraag naar hun eieren daalde, net als de prijs, terwijl de voerprijzen de pan uitrijzen. ,,Ik ben zelfs een paar maanden overgestapt op gangbaar”, zegt Evert Bakker uit It Heidenskip.

Er zijn vandaag drie mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten uit het ziekenhuis ontslagen. In totaal liggen er nu nog vijf slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de intensive care.

Er zijn vandaag drie mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten uit het ziekenhuis ontslagen. In totaal liggen er nu nog vijf slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de intensive care.

Er zijn vandaag drie mensen die gewond zijn geraakt bij de treinbotsing in Voorschoten uit het ziekenhuis ontslagen. In totaal liggen er nu nog vijf slachtoffers in het ziekenhuis, van wie twee op de intensive care.

De recherche in Friesland heeft vier mannen uit Litouwen aangehouden voor de diefstal van zo’n honderd kostbare postduiven in Steggerda, eind 2021. De duiven belandden in Duitsland, maar zijn nu zoek.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) legt een boete op aan Heineken voor het niet naleven van de regels rondom statiegeld. Sinds 1 april is statiegeld op blik verplicht, maar de brouwerij produceert en verkoopt nog steeds blikjes zonder statiegeld die op de Nederlandse markt worden gebracht. Dat bleek vorige week uit onderzoek van deze site. De boete bedraagt 15 cent per blikje en kan oplopen tot 1 miljoen euro. Grolsch ontloopt zo'n boete.

Jan van Halst gaat aan de slag in de Raad van Commissarissen van Ajax. De in Hengelo woonachtige oud-voetballer neemt daar de plek over van Danny Blind.

Als er geen einde komt aan de ongeregeldheden in en rond voetbalstadions, is het goed mogelijk dat wedstrijden voortaan zonder publiek gespeeld worden. Daarvoor waarschuwt justitieminister Dilan Yesilgöz (VVD) na de gebeurtenissen van woensdagavond in De Kuip bij de bekerwedstrijd tegen Ajax.

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws van woensdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

Dat de rekenregel van 25 kilometer voor stikstofuitstoot voor individuele projecten aanvaardbaar is, kan op instemming rekenen van LTO. De Raad van State deed die uitspraak gisteren.

Een 57-jarige dansleraar uit Arnhem is door de rechtbank veroordeeld tot 10 maanden celstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. De man heeft volgens justitie zes vrouwen aangerand tussen 2011 en 2021. De Arnhemmer mag ook geen privédanslessen meer geven.

Steenwijk heeft sinds vanmiddag een markant bronzen borstbeeld van voormalig stadstroubadour Gerard Rutger Buisman. De muzikant en streektaalspecialist overleed in 2011, maar is nog steeds wereldberoemd in de Kop van Overijssel. Het borstbeeld heeft een plek gekregen in theater De Meenthe.


De protesten tegen de Franse pensioenhervormingen zijn in Parijs uitgelopen op rellen. Ook in de westelijke stad Rennes vuurde de politie traangas af op demonstranten die projectielen naar hen gooiden en vuilnisbakken in brand staken. Betogers in Parijs gooiden stenen, flessen en verf naar de politie. Ook stond de luifel in brand van een brasserie waar president Macron in 2017 een feestdiner hield. In Lyon zette de politie traangas in om een menigte uiteen te drijven. De Franse politie is vandaag in het hele land met zo'n 11.500 agenten op de been, waarvan 4200 in de hoofdstad.Verhoging pensioenleeftijdDe demonstranten ageren op deze, inmiddels elfde actiedag, tegen de verhoging van de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. Maar ze demonstreren ook tegen de manier waarop president Macron die wijziging erdoorheen drukte, namelijk door het parlement te omzeilen.De president komt dan ook veel voorbij op spandoeken en in leuzen. Zo riepen demonstranten in Rennes vandaag op tot het vertrek van Macron.Minder demonstrantenEr is vandaag minder gestaakt dan op eerdere actiedagen. Zo reed de Parijse metro vandaag gewoon. Van de leraren staakte minder dan 8 procent, aldus het ministerie van Onderwijs. Ook het aantal demonstranten in Parijs ligt vandaag lager dan op eerdere actiedagen: volgens vakbond CGT zijn er 400.000 betogers in Parijs, vorige week waren dat er 450.000.De protesten in Parijs werden de afgelopen tijd steeds gewelddadiger. Dat heeft minder activistische demonstranten mogelijk afgeschrikt, schrijft persbureau AP.Al maandenlang zijn er protesten in Frankrijk tegen de pensioenhervormingen. Gisteren spraken de vakbondsleiders met premier Borne over de pensioencrisis, maar dat liep op niets uit. Dat maakte de weg vrij voor een nieuwe actiedag.

Vijf van de circa dertig mensen die dinsdag gewond raakten bij het treinongeluk bij Voorschoten liggen nog in het ziekenhuis. Van die vijf ligt er nog een op de intensive care (ic). Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) donderdag.

Nieuwsgrazer

Automobilist gewond na botsing met trekker en giertank (video)

19-02-2023 - BALKBRUG - Een automobilist is vanavond gewond geraakt na een botsing met een trekker met daarachter een giertank. Het ongeval gebeurde op de Nieuw Dijk in Balkbrug, net over de grens bij Overijsel.

Na de harde botsing kwam de auto in de bosjes terecht. De bestuurder kon uit zijn auto komen en weer op de weg naar de hulpdiensten komen.

zandhapper

Half miljoen euro schade door botsing, familie 17-jarige bestuurder niet verzekerd vanwege geloof

19-01-2023 - Een half miljoen euro. Zo hoog is naar verwachting de schade door het ongeval met een trekker die vorig weekend op een spoorwegovergang bij Staphorst stilviel. De 17-jarige bestuurder kon net op tijd uitstappen en kroop door het oog van de naald. De schade wordt nu verhaald op zijn ouders, maar die zijn niet verzekerd.

Nieuwsgrazer

Nog meer Ongeval nieuws

Datum Onderwerp Reacties
27-12-2022 Wilde zwijnen verwoesten voetbalveld • 0 reacties
20-12-2022 OM: Vrachtwagenchauffeur veroorzaakte bij solidariteitsactie voor boeren dodelijk ongeval op A28 bij Beilen 0 reacties
22-11-2022 Gewonde bij ongeval paprikakwekerij 0 reacties
26-10-2022 Trekker botst op bomen N353 0 reacties
22-10-2022 Man rijdt met verreiker over broer in Rilland, slachtoffer zwaargewond 0 reacties
17-10-2022 Ernstig gewonde (18) bij frontale aanrijding tussen tractor en auto 0 reacties
07-10-2022 Trekker belandt op de kop in sloot bij Sellingen; bestuurder bekneld (video) 7 reacties
02-10-2022 26 doden bij ongeval tractor met aanhangwagen in India 0 reacties
27-09-2022 Traktor over de kop op de N214 39 reacties
25-09-2022 Zwaar ongeval in Hoogeloon: vrouw raakt bekneld in auto na botsing met tractor 12 reacties
19-09-2022 Bij ongeval kerncentrale Zaporizja in Oekraïne moeten de koeien in Nederland op stal. Anders wordt onze melk radioactief 9 reacties
16-09-2022 Vrachtwagenchauffeur zwaargewond nadat vrachtwagen in brand vliegt na eenzijdig ongeval 0 reacties
09-09-2022 Indrukwekkende stoet voor bij ernstig ongeluk overleden kinderen en hun moeder, dorp loopt uit voor erehaag 1 reactie
09-09-2022 Vrachtwagen ligt in maisveld na zwaar ongeluk, weg volledig dicht 0 reacties
08-09-2022 Dood van paardenmeisje bij Weeze was waarschijnlijk een ongeluk 0 reacties
20-08-2022 Ernstig ongeval met trekker in Geesteren, slachtoffer per traumahelikopter naar ziekenhuis 2 reacties
18-08-2022 Gewonde bij botsing tussen auto en trekker in Lauwerzijl 0 reacties

Ongeval video's