Formule 1

Foto's van formule 1

Formule 1 nieuws

EUROL NIEUWE HOOFDSPONSOR MAMMOET RALLYSPORT

04-08-2022 - Het team van Mammoet Rallysport heeft een nieuwe hoofdsponsor. Eurol wordt niet alleen hoofdsponsor, maar ook naamgever van het team.
“Na een prachtige vijftien jaar van intensieve samenwerking is het voor Mammoet tijd voor een nieuwe koers en nieuwe keuzes”, zegt Jeroen Overduin, hoofd marketing en communicatie bij het bedrijf. “Ons sterke merk zal komende jaren nóg zichtbaarder zijn en glashelder gepositioneerd als innovatief marktleider in zwaar transport en hijswerk, met een hoofdrol voor teamwork, cutting edge technologie en safety first. Een recente keuze die daar 100% op aansluit is onze grote betrokkenheid bij Formule 1 Dutch Grand Prix in Zandvoort als event supplier, waar we niet alleen gastvrijheid voor onze klanten verzorgen, maar ook zelf aan de bak zijn met onze mobiele kranen.”
Voor Martin van den Brink komt daarmee een einde aan een lange, mooie, leerzame en boeiende periode. ,,We hebben vijftien jaar lang een mooie en duurzame relatie gehad met Mammoet. Ik ben heel dankbaar voor wat de samenwerking ons heeft gebracht. Samen met Mammoet hebben we dit niveau bereikt.’’

De 51-jarige teameigenaar kijkt met veel genoegen terug op de achterliggende periode. De Harskamper is echter ook enthousiast over de komende jaren van het rallyteam. ,,We kijken terug op een fantastische samenwerking met Mammoet. We hebben samen mooie successen behaald, maar ook tegenslagen gehad. Onder al die omstandigheden bleef de samenwerking perfect. Ik heb na die lange periode van vijftien jaar alle begrip voor de keuze van Mammoet om een andere koers te gaan varen. Gelukkig hebben we in Eurol een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Ik ben heel blij met het vertrouwen van dit bedrijf. Eurol is al acht jaar een trouwe partner van ons team. Nu worden ze dus naast hoofdsponsor ook naamgever van het team.’’

Testen en doorontwikkelen

Het rallyteam uit Harskamp kan de komende jaren voortborduren op de stevige basis die de afgelopen vijftien jaar is gelegd. ,,De steun van Eurol maakt het voor ons team mogelijk om onze ambities waar te blijven maken. Ons team met tientallen vrijwilligers heeft daarmee opnieuw de waardering gekregen die het verdient. We werken al acht jaar samen op het gebied van het testen en doorontwikkelen van smeermiddelen. Die technische samenwerking zullen we de komende jaren vervolgen en waar mogelijk uitbreiden.’’

Martijn Pfeiffer, Managing Director van Eurol is blij met het hoofdsponsorschap: “Zowel Mitchel als Martin van den Brink hebben het afgelopen jaar laten zien dat ze met de Iveco trucks van Team De Rooy erg competitief zijn. Dit sluit naadloos aan bij onze ambitie om smeermiddelen te ontwikkelen die zorgen voor de beste prestaties onder alle omstandigheden. Daarnaast vinden we het fantastisch om Mitchel, als jongste Dakar rijder ooit en lid van Talent TeamNL, te ondersteunen in zijn rallycarrière”.

Dakar Rally 2023

Ook op het sportieve vlak heeft de overeenkomst met Eurol voor Martin van den Brink een positief effect. ,,De steun van Eurol als nieuwe hoofdsponsor betekent dat ik in de Dakar Rally van 2023 ook van start ga in een truck van Team De Rooy.’’ Zoon Mitchel van den Brink was al eerder verzekerd van een stoeltje in een Iveco Powerstar. Ook in dit geval is er pas zekerheid als Martin het volledige budget voor de Dakar Rally heeft ingevuld. ,,Daar zijn we heel hard voor aan het werk. Maar dit is een goed begin. Van den Brink junior is door de rol van Eurol nog niet af van senior,’’ aldus een tevreden lachende Martin van den Brink.

Binnenkort neemt het team op passende wijze afscheid van Mammoet. Afgelopen maandag is het contract gekekend bij Eurol in Nijverdal.

Truckfan Nieuwsposter

Stikstofuitstoot circuit Zandvoort niet goed onderzocht blijkt uit rapport, gevolgen voor Formule 1 onduidelijk

23-12-2021 - Volgens natuurclubs heeft de provincie Noord-Holland ten onrechte een vergunning afgegeven voor het houden van Formule 1-races. Een deskundige die door de rechtbank is aangesteld, heeft grote vraagtekens bij de manier waarop stikstofuitstoot is berekend.

Nieuwsgrazer

Koe Sijtje voorspelt: neemt Max Verstappen zijn rivaal Hamilton te grazen?

08-12-2021 - De titelstrijd binnen de Formule 1 is spannender dan ooit. Max Verstappen en zijn rivaal Lewis Hamilton starten zondag met een exact gelijk aantal punten aan de allerlaatste race van het seizoen. Koe Sijtje weet al wie wereldkampioen wordt. Of dat goed nieuws is voor de Nederlandse racefans?

Nieuwsgrazer

Nog meer Formule 1 nieuws

Datum Onderwerp Reacties
30-08-2021 Uitspraak over stikstofkwestie Formule 1 Zandvoort volgt dinsdag 0 reacties
15-08-2021 Johan Vollenbroek: Formule 1 staat voor verwoesting aarde 0 reacties
12-08-2021 Rugstreeppad en zandhagedis leggen het af tegen tribunes op circuit in Zandvoort, maar gaat F1 door? 0 reacties
10-08-2021 Natuurclubs missen coronamaatregelen in vergunning Formule 1 0 reacties
04-12-2020 Autofabrikanten houden het voor gezien in de Formule E 0 reacties
27-01-2020 Formule 1 op bezoek in Westlandse schuren en kassen 0 reacties
12-11-2019 Formule 1 in elf jaar naar nul CO2-uitstoot 0 reacties
29-10-2019 Rechter doet uitspraak in eerste zaak tegen werkzaamheden circuit Zandvoort 0 reacties
07-10-2019 Milieuclubs bereid tot concessies Zandvoort 0 reacties
24-09-2019 Rechtszaak Nijmeegse milieuactivist brengt Formule 1 Zandvoort verder in het nauw 1 reactie
24-09-2019 Stikstofkwestie: de overheid kan zich beter op belangrijkere zaken richten dan op een autorace 0 reacties
24-09-2019 Milieuorganisaties naar rechter om F1-vergunning Zandvoort aan te vechten 24 reacties
22-09-2019 Kabinet wil Formule 1 redden ondanks stikstofcrisis 58 reacties
27-07-2019 Grote temperatuursverschillen, wateroverlast dreigt na recordwarme dagen 0 reacties
16-04-2019 IVECO is officieel transportpartner van Alfa Romeo Racing 0 reacties
17-03-2019 Formule 1 met John Deere 1 reactie
18-10-2018 Een zilveren ster met een zilveren ster voor GS Logistics 0 reacties