Doorstart

Doorstart nieuws

Rutte Nederland B.V. definitief failliet verklaard

28-06-2022 - Vandaag is voor de rechtbank definitief het faillissement uitgesproken van Rutte Nederland B.V.. Dit is gebeurd op verzoek van directeur M. Rutte en volgt op surseance. De rechtbank heeft gezien de omvang van het faillissement meerdere curatoren aangesteld. De curatoren, onder leiding van P. Omtzigt, zijn in de surseance gevraagd de mogelijkheden van een doorstart te bekijken.
Rutte Nederland B.V., voor de overname door de heer Rutte bekend als B.V. Nederland, is een eeuwenoud bedrijf in cultuurtechnische werken. In het verleden is het bedrijf zeer succesvol geweest met projecten als de Flevopolders, Afsluitdijk en Deltawerken. De buitenlandse activiteiten zijn halverwege vorige eeuw afgestoten. Rutte Nederland B.V. is afgelopen jaren betrokken geweest bij meerdere schandalen. Directeur M. Rutte geeft aan hieraan geen actieve herinnering te hebben. Directeur Rutte heeft een directiewissel doorgevoerd waarbij de directeur buitenland en de directeur financiën van functie zijn gewisseld zodat hijzelf zijn functie van algemeen directeur kon behouden. Daarnaast is de tuinman uit Groningen hoofd kantine geworden en het hoofd personeelszaken doet nu iets met gas. Toen het bedrijf de veehouderijactiviteiten af ging bouwen viel de omzet weg, braken er wilde stakingen uit onder de medewerkers en was het klaar.
Onderzocht wordt of in aanloop van het faillissement wanbestuur heeft plaatsgevonden. We hebben hier meerdere aanwijzingen voor. Verder liggen er ernstige aanklachten met verdenking van vernieling, verwaarlozing, diefstal, uitbuiting, openlijke geweldpleging, huisvredebreuk, opruiing, poging tot doodslag. 'Dit is nog in onderzoek, maar we lijken hier te maken hebben met een groep zware criminelen.'
Directiechauffeur Seegers geeft in een eerste reactie aan dat ´de routeplanner rechts aangaf, maar dat Rutte met een ruk aan het stuur naar links van de wal in de sloot stuurde. Toen was het oorlog met de vakbonden.´
‘Voor de directie wordt een functie elders gezocht. De overige medewerkers is ontslag aangezegd en zijn doorverwezen naar het UWV. Afgelopen weekend heeft Van der Plas & Co zich gemeld voor een overname,’ aldus Omtzigt. ‘We zien in haar een geschikte kandidaat om het bedrijf te gaan runnen. Van der Plas hoopt de werkgelegenheid te kunnen herstellen.’

hypotheekboer

Quality Plants Europe maakt doorstart onder de naam Green Conceptz

07-03-2022 - Quality Plants Europe maakt doorstart onder de naam Green Conceptz

Green Conceptz. zet de voormalige werkzaamheden van Quality Plants Europe (QPE) voort. De Vreede Orchideeën heeft hierover overeenstemming bereikt met de curator van Quality Plants Europe dat op 16 februari failliet ging.

Naast het voortzetten van de werkzaamheden komt Green Conceptz met een breder concept, waaronder niet alleen de verkoop van kwaliteitsplanten zal vallen. De nadruk komt veel meer te liggen op de verkoop van concepten die passen bij klanten uit de grootschalige retail. Ook zal de afdeling services verpakkingswerkzaamheden uitvoeren voor derden en zal er ruimte voor palletopslag voor derden zijn. Op deze manier bieden zij een All-in oplossing voor klanten die de grootschalige retail bedienen.

Met Joyce Verdijk als Algemeen Directeur bij Green Conceptz., zal de missie en strategie verder worden uitgebouwd. Met haar kennis en expertise van de retail, vanuit o.a. de Bijenkorf en de fashionwereld, brengt Joyce een waardevolle schat aan inzichten met zich mee die Green Conceptz. in staat stelt nog scherper te worden in het neerzetten van een succesvolle formule. Zij is een optimist die mensen verbindt op weg naar een gezamenlijk doel. De klant staat centraal bij haar in denken en doen. “Deze inzichten gaan niet alleen ons, maar ook onze klanten vooruithelpen. Zo gaan we samen voor beter rendement!” aldus Ricardo Kraak, Algemeen Directeur van de Vreede Holland.


“Green Conceptz. gaat een mooie toekomst tegemoet doordat het de krachten bundelt van de kennis en ervaring van het voormalige QPE én de nieuwe inzichten vanuit de retailbranche. Zo wordt ingespeeld op het in hoog tempo professionaliseren van de sector, de wens van exporteurs en retailers om zich te onderscheiden in de markt en de behoefte aan meer efficiëntie in de keten van producent naar consument”, vertelt Joyce.


Inmiddels is ook Anoep Chakawri in de rol van accountmanager Services & Product Development toegevoegd aan het team, waardoor we nog beter in staat zijn om de concepten te ontwikkelen waar de klant naar vraagt. Joyce vervolgt “Nu de basis staat gaan we de professionaliseringsslag maken waardoor we kunnen groeien naar dé partner voor kwekers, exporteurs en inkopers binnen de grootschalige retail waar het gaat om vernieuwende concepten, services en storage. Ik kijk uit naar vele nieuwe ontmoetingen in deze voor mij nieuwe branche en mooie samenwerkingen!”

Nieuwsgrazer

Verharde uitloop optie voor behoud vergunningen

07-08-2019 - Varkenshouders die deelnemen aan de Stoppersregeling 'Actieplan Ammoniak Veehouderij' krijgen van DLV Advies de tip om een mogelijk doorstart te overwegen. Door varkens een verharde uitloop te bieden blijven de vergunningen mogelijk behouden.

Nieuwsgrazer

Nog meer Doorstart nieuws

Datum Onderwerp Reacties
03-08-2019 Doorstart lonkt voor stoppende varkenshouder 0 reacties
26-06-2019 Vleeskuikenslachterij Lammens maakt doorstart 0 reacties
30-04-2019 Taxi Wegman en Wegman Personenvervoer maken doorstart 0 reacties
11-12-2018 Bakker.com wisselt weer van eigenaar 0 reacties
27-11-2018 Machineproducent Dubex weer volop in bedrijf 0 reacties
27-11-2018 Dubex draait weer op volle toeren 0 reacties
26-11-2018 Dubex draait weer op volle toeren 0 reacties
26-11-2018 Dubex draait weer op volle toeren 0 reacties
08-11-2018 Toch doorstart voor Thermoflor 0 reacties
15-10-2018 Leusink wil geen grammaticale problemen: koopt Renault D én T 0 reacties
20-09-2018 Bakker van tuinpostorderbedrijf naar digitale start-up 0 reacties
15-08-2018 Mooy Logistics failliet 0 reacties
05-07-2018 Transportactiviteiten failliet Titanex door onder Transtolk 0 reacties
01-06-2018 Doorstart keuringen Excellence Roses 0 reacties
10-04-2018 Bakker.com is gered 0 reacties
29-03-2018 Doorstart Bakker.com 0 reacties
15-03-2018 Doorstart voor Limburgse Noord-Zuidverbinding 0 reacties