Brood
Brood nieuws
‘Stoppen met melken is niet niks’
19-04-2024 - Het besluit om te stoppen met het melkveebedrijf, waar je al jaren je brood mee verdient en dat al generatieslang in de familie is, neem je niet zomaar. Dat geldt ook voor melkveehouder Edwin Veldhuijzen (53) uit Zoeterwoude (ZH).
Prijs is de bottleneck voor Nederlandse baktarwe
26-03-2024 - Het project om het aandeel in Nederland geteelde baktarwe in ons brood te vergroten, loopt na het eerste jaar al tegen de grootste uitdaging aan. De crux is het inrichten van het vergoedingssysteem voor de Nederlandse baktarwe. Oftewel: aan welke kwaliteitseisen moet de tarwe voldoen en hoe kan de meerprijs voor de teler onder de andere schakels in de keten worden verdeeld.
Grote omslag: ons brood krijgt veertig procent minder zout door vinding van Jeroen
06-03-2024 - Minder zout in het brood, dus gezonder, maar toch dezelfde smaak. Jeroen Hutten van bakkerij Fuite in Apeldoorn denkt het ‘zoutei van Columbus’ te hebben gevonden. Hij werkt samen met de landelijke brancheorganisatie aan een nieuwe formule voor het alom gebruikte bakkerszout. ,,Ik denk dat we op 40 procent minder natrium uitkomen.”