Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad en, qua inwoners, grootste gemeente van Nederland. De stad, in het Amsterdams ook Mokum genoemd, ligt in de provincie Noord-Holland, aan de monding van de Amstel en aan het IJ.

Foto's van amsterdam

Amsterdam nieuws

Elektrische auto De Rijdende Rechter

01-07-2022 - Voor het programma De Rijdende Rechter zijn wij opzoek naar een (hoog model) elektrische auto welke gebruikt mag en kan worden in de opnames als auto voor onze rechter. Zijn er eigenaren/verhuurpunten/verkooppunten in omgeving Amsterdam die een auto beschikbaar stellen en/of samenwerking aan zouden willen gaan? Ik hoor het graag!

PamIDTV

Boerensympathie lijdt (nog) niet onder weer een actiedag: 'Hoop credits'

28-06-2022 - Net als maandag zijn de Nederlandse boeren ook dinsdag weer massaal de weg op om aandacht te vragen voor de stikstofplannen die hun bedrijf in gevaar brengen. Op diverse plekken worden opnieuw snelwegen geblokkeerd en staan automobilisten al dan niet mopperend in lange files. Toch lijken de strijdende boeren vooralsnog niet te hoeven vrezen dat hun sympathie eronder lijdt.

“Een kenmerk van protesteren is ook juist dat je de openbare orde verstoort", zegt Jacquelien van Stekelenburg in het radioprogramma Wakker!. Zij is hoogleraar Sociale Verandering en Conflict aan de Universiteit van Amsterdam. “Tegelijkertijd zien we wel dat er een soort ‘wip’ optreedt. Als mensen steeds maar aangesproken worden op het moeten accepteren van in de file staan, verliezen ze op een bepaald moment hun sympathie voor de groep demonstranten en waar die groep voor staat.”
Het moment waarop die wip de verkeerde kant op schiet, hangt volgens Van Stekelenburg vooral af van hoe hoog die sympathie vanaf het begin was. En volgens de 'protestprofessor’ kunnen de boeren wat dat betreft wel een potje breken. "Drie jaar geleden stond die zelfs boven de 80 procent. Dan heb je zogezegd een hoop credits en kun je de openbare orde héél lang blijven verstoren en mensen in de weg zitten. Maar op het moment dat je geweld gaat gebruiken of radicalere acties gaat ondernemen, zoals langsgaan bij politici, ontstaat er een negatieve versneller.”
Vergeleken met collega's in andere EU-landen zoals Frankrijk en Spanje, demonsteren de Nederlandse boeren nog vrij braaf, meent Van Stekelenburg. "Daar werden bijvoorbeeld filialen van McDonalds in brand gestoken. Met je gereedschap de straat op of snelwegen bezetten is een heel normaal repertoire.” En volgens de hoogleraar moeten de Nederlandse boeren het ook vooral zo houden. "De sympathie is zo hoog dat er vanuit de media ontzettend veel aandacht voor is. Dat is ook altijd één van de belangrijkste redenen om te demonstreren: zorg dat je stem gehoord wordt. Demonstreren is communiceren.”LEES OOK: Boerenprotest: 'Demonstratie Farmers Defence Force bij Tweede Kamer' [LIVEBLOG] Stikstofplannen: Tweede Kamer hakt knopen door, boeren gaan actievoeren

Nieuwsgrazer

VIDEO 'Laatste oproep' van Agractie mislukt. Boeren zetten wegennet vast.

27-06-2022 - Boerenactiegroep Agractie doet een ‘laatste oproep’ aan minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) om haar plannen niet door te zetten. ,,Ga niet door op de ingeslagen weg. Laat een vreedzame actie niet escaleren in een boerenopstand”, zegt voorman Bart Kemp in een maandagochtend verschenen video.

Het plan vanaf 12:00:
 
Complete afzetting van A1 klaverblad
Complete afzetting A1 Eemnes
Complete afzetting A2 vianen
Complete afzetting A4 Leidschendam
Complete afzetting A6 Emmeloord
Complete afzetting A7 Drachten
Complete afzetting A7 Groningen
Complete afzetting A9 Zaandam
Complete afzetting A12 Veenendaal
Complete afzetting A12 Arnhem
Complete afzetting A15 Oosterhout
Complete afzetting A19 Amsterdam Noord
Complete afzetting A27 Baarn
Complete afzetting A30 Barneveld
Complete afzetting A35 Enschede
Complete afzetting A37 Hoogeveen
Complete afzetting A50 Apeldoorn
Complete afzetting A73 Ewijk                              


 

Nieuwsgrazer

Nog meer Amsterdam nieuws

Datum Onderwerp Reacties
21-06-2022 Zuidoost haalt met buurtvergister gas uit etensresten van horeca 0 reacties
20-06-2022 Prijs loopt verkoop biologisch vlees voor de voeten 0 reacties
19-06-2022 Kees is boer in Oekraïne: ‘In Nederland is het stikstofprobleem, hier een bommen- en granatenprobleem’ 0 reacties
16-06-2022 Europese gasprijs stijgt weer fors na beperking leveringen Gazprom 0 reacties
14-06-2022 Woningbouw zal nog verder stagneren 7 reacties
12-06-2022 Ook in Zunderdorp staat de trekker klaar: ‘We voldoen al aan alle eisen’ 0 reacties
11-06-2022 Het denken over plattelanders als minderwaardig, is zelfs vandaag de dag nog te merken | column Anne-Goaitske Breteler 0 reacties
03-06-2022 Deskundige: boeren uitkopen voor stikstof is weggegooid geld 1 reactie
01-06-2022 Wijzigingen DAF Trucks’ Board of Management 0 reacties
27-05-2022 Tesla hangt al acht weken aan laadpaal in Amsterdam 0 reacties
19-05-2022 Sjoerd Sterkenburgh boert met hulp van investeerder extensief 13 reacties
18-05-2022 Bijenhouders in Amsterdam moeten krimpen. 5 reacties
16-05-2022 Gasprijs verder omlaag door EU-plan voor betalingen aan Rusland 0 reacties
14-05-2022 Wakker Dier: 7 miljoen vleeskuikens sterven jaarlijks in de stal 0 reacties
12-05-2022 Olie slurpen en appel eten, zo proef je olijfolie 0 reacties
09-05-2022 Lagere CO2-emissies in heel Europa (-40% in Amsterdam) door lockdown 0 reacties
28-04-2022 Publiek eerste Vier de Lente Festival gaat uit hun bloembol met Kris Kross Amsterdam en De Bollenjongens 0 reacties