Ambulance

In vroeger tijden was een 'ziekenwagen' niet meer dan een auto met een brancard. In kleinere plaatsen was de ziekenwagen en lijkauto één en dezelfde auto, en moest een begrafenis bij een noodgeval plots onderbroken worden. Tegenwoordig gaat het er gelukkig iets beter aan toe voor de patiënten, een ambulance is een ziekenhuis in het klein.

Foto's van ambulance

Ambulance nieuws

Persoon ernstig gewond bij bedrijfsongeval op boerderij Damwâld

12-08-2022 - DAMWÂLD - Bij een ongeval op een boerderij aan de Yndyksloane is woensdagmiddag een persoon ernstig gewond geraakt.

Politie, brandweer en ambulance kwamen met spoed ter plaatse om hulp te verlenen.

Nieuwsgrazer

Man zwaargewond door gesprongen tractorband in Deurne

19-07-2022 - DEURNE - Een man is dinsdagochtend zwaargewond geraakt door een tractorband die uit elkaar geknapt is aan de Griendtsveenseweg in Deurne. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis in Nijmegen.

Nieuwsgrazer

Onvrede over illegale blokkades boeren: 'Vrees voor wetteloosheid'

28-06-2022 - Trekkers mogen niet de snelweg op, maar toch hebben boerenactivisten gisteren opnieuw snelwegen geblokkeerd. Ook voor vandaag zijn nieuwe acties aangekondigd, al blijft het tot nu toe bij brandstichting langs de snelweg en aangekondigd protest bij de Tweede Kamer.

De snelwegblokkades leiden in groeiende mate tot boosheid en onvrede, die bijvoorbeeld geuit worden op sociale media. Onder meer op de A2, A7, A15, A28, A50 en A67 reden gisteren trekkers over de weg. "Wij kunnen niet bij het ziekenhuis komen met onze dochter", reageert Heleen op de Facebookpagina van de NOS. "Bedankt hé! Kunnen we weer weken wachten op een afspraak met de kindercardioloog."
Een ambulance moest zich bij Veenendaal in allerlei bochten wringen om langs de trekkers op de A12 te komen, schrijft Omroep Gelderland. Volgens de Gelderlander reageerden omstanders woedend.
"Wat deze groep boeren doet is niets anders dan intimideren, forceren, blokkeren en een poging tot chanteren", reageert Wim op het eerder genoemde Facebookbericht. "Dat heeft niets met democratie te maken."
Mensen spreken ook steun uit voor de boeren: "Het hele land zou moeten staken, dit gaat iedereen aan. Ons land, ons voedsel", zegt Deborah. Een ander zegt: "Vervelend oponthoud voor anderen, maar de reden is nog veel vervelender voor de boeren."
'Het is levensgevaarlijk'
Zo'n 45 procent van de Nederlanders staat volledig achter de boerenprotesten, schreef Trouw vorige week woensdag op basis van onderzoeksbureau I&O. Sindsdien is er geen nieuwe peiling gehouden, maar directeur van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid Jan Brouwer vermoedt dat de sympathie voor de demonstranten is gedaald.
"Wat de activisten nu doen is derden die niets met besluitvorming over stikstofaanpak te maken hebben met overlast en economische schade opzadelen. Dat is een kwalijke zaak." Vooral omdat het ook nog eens gaat om een illegale vorm van protest, benadrukt Brouwer.
"Het is levensgevaarlijk wat ze doen", voegt verkeersrechtadvocaat Bert Kabel toe. Hij weet uit de praktijk dat een ongeluk in een klein hoekje zit als weggebruikers onverwachts op een file of langzaamrijdend verkeer stuiten. Kabel vreest dan ook dat het een kwestie van tijd is voordat er een dodelijk ongeval plaatsvindt als gevolg van landbouwvoertuigen op de weg.
Hij verwijst naar de aanrijding tussen een tractor en een vrachtwagen op de A12 vorige week woensdag, op de dag van het grote boerenprotest. De 40-jarige bestuurder van de trekker raakte zwaargewond.
De A2 en A7 werden gisteren geblokkeerd met trekkers en hooibalen. De politie en ME grepen in:
De politie heeft vorige week honderden boetes uitgedeeld aan boerenactivisten die met trekkers over snelwegen reden. Gisteren is een nog onbekend aantal boetes uitgeschreven en ten minste een trekker werd in beslag genomen. Ook deed de politie opnieuw een dringend beroep op de boeren "om hun verantwoordelijkheid te nemen en niet te zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties".
Kabel heeft ernstige twijfels of zo'n oproep iets uithaalt. "Een deel van de boeren trekt zich er niets van aan, want ze blijven snelwegen blokkeren. Dat moeten we niet accepteren, anders krijg je een soort van wetteloosheid."
De wet biedt meerdere mogelijkheden om blokkeerders van snelwegen te straffen, legt de jurist uit. In uiterste gevallen kan iemand veroordeeld worden tot maximaal negen jaar cel, volgens artikel 162 in het Wetboek van Strafrecht. Maar zo'n zware straf zal volgens Kabel alleen kunnen worden opgelegd als er sprake is van een dodelijk slachtoffer.
De zogenoemde 'blokkeerfriezen' zijn bijvoorbeeld op grond van artikel 162 veroordeeld. Vijftien personen kregen in hoger beroep een taakstraf van 90 uur opgelegd wegens het tegenhouden van een bus vol anti-zwartepietactivisten op de snelweg.
Kenteken straks verplicht
Personen die met een trekker de snelweg opgaan kunnen ook voor andere zaken een boete, werk-, of taakstraf krijgen. Bijvoorbeeld voor het betreden van een snelweg, maar ook voor het negeren van politie-instructies.
Brouwer vermoedt dat er vanaf 1 juli harder opgetreden zal worden tegen trekkerblokkades. Want vanaf dan moeten landbouwvoertuigen verplicht een kentekennummer dragen. "Als deze actievoerders straks niet meer anoniem zijn, kunnen trekkers makkelijker in beslag worden genomen", zegt Brouwer.

Nieuwsgrazer

Nog meer Ambulance nieuws

Datum Onderwerp Reacties
22-06-2022 Boerenprotest ongeval: A12 bij Veenendaal afgesloten na ongeval met tractor 177 reacties
15-06-2022 Eerste vaatje haring van het jaar voor recordbedrag van 113.500 euro geveild 0 reacties
10-06-2022 Stier doodt medewerker slachtbedrijf in Tilburg 8 reacties
20-02-2021 Stockholmse Scaniambulance van binnen bekeken 0 reacties
29-12-2020 Bestuurder tractor verleent geen voorrang in Nijeveen en veroorzaakt aanrijding 0 reacties
05-08-2020 Trekker rijdt groep fietsers aan in Den Ham: meerdere gewonden 4 reacties
18-06-2020 Aardappels en appels vliegen bemanning ambulance om de oren 0 reacties
11-11-2019 'Kom in de Kas': scooterrijdster botst met kasgevel 0 reacties
18-05-2019 Messen van tractor doorboren auto bij botsing, bestuurder (89) uit Dongen ernstig gewond naar het ziekenhuis 13 reacties
13-05-2019 ’Onderhandelen is de wereld op zijn kop!’ 0 reacties
24-05-2018 Vrachtwagenchauffeur onder invloed van verdovende middelen onwel in Gorinchem 0 reacties
16-05-2018 Voetgangers zwaargewond na aanrijding met tractor in Boekel 16 reacties
07-05-2018 Man raakt onwel bij het mengen van mest op boerenbedrijf in Wijk en Aalburg 0 reacties
27-11-2017 Dodelijk ongeval met landbouwvoertuig in Boijl 0 reacties
02-11-2017 Nissan Paramedic Concept based on NV350 0 reacties
01-11-2017 New Holland botst op voorganger, New Holland rijp voor de sloop. 1 reactie
20-10-2017 Bizar ongeluk: tractor knalt boven op taxibus 69 reacties

Ambulance video's