Aankoop

Foto's van aankoop

Aankoop nieuws

Land van Ons lapt zeven ton voor stuk weiland in Midden-Brabant

01-03-2024 -

Quote:
UDENHOUT - Door overal landbouwgrond op te kopen, wil Land van Ons onze natuur redden. De nieuwste aankoop in Brabant is een stap op weg naar het waarmaken van torenhoge ambities. ,,De grond hier is gewild!”

weurding

You will... toch gedwongen uitkoop?

29-02-2024 - Natuuraanleg dwingt Zuid-Holland gedwongen uitkoop te overwegen

Zuid-Holland kan gedwongen uitkoop van boeren niet langer uitsluiten als de provincie in 2027 wil voldoen aan de eisen voor het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Dat benadrukt het college vooruitlopend op de Statenvergadering van volgende week woensdag, waarin een voorstel met deze consequentie op tafel ligt. Hier lijkt in Provinciale Staten een meerderheid voor, al twijfelt coalitiepartij BBB nog.

Zuid-Holland wil meer geld dan normaal kunnen bieden aan grondeigenaren in zeven gebieden. Dit zijn gebieden die “cruciaal” zijn om aan de NNN-opgave te voldoen. Doel is om deze grond via volledige schadeloosstelling om te vormen tot natuur. Om te voorkomen dat deze financiële regeling als staatssteun wordt gezien, moet de provincie wel uitspreken bereid te zijn om in het uiterste geval over te gaan tot onteigening.

“Hopelijk komt het nooit zo ver”, zegt gedeputeerde Mariëtte van Leeuwen (financiën, BBB) over dit politiek zeer gevoelige thema. “Soms moet je kiezen tussen twee kwaden en ik denk dat dit het beste is wat we op dit moment kunnen doen. Door deze stap te zetten, kunnen we de partijen in de betreffende gebieden meer bieden en beweging op gang brengen.”

Ook geld voor verhuizing
Over drie jaar moet een netwerk van bestaande en nieuwe natuurgebieden zijn gevormd. Zuid-Holland heeft daarvoor nog zo’n 1200 hectare grond nodig. Volgens gedeputeerde Berend Potjer (natuur, GroenLinks) moet haast worden gemaakt om de benodigde natuur op tijd te realiseren.

Om het voor grondbezitters aantrekkelijker te maken om te verkopen, wil de provincie nu volledige schadeloosstelling aanbieden. De zeventig tot tachtig ondernemers waar het om gaat – veelal boeren – krijgen dan naast een marktconforme prijs voor hun grond en de panden daarop ook geld voor bijvoorbeeld de verhuizing, aankoop van nieuwe grond elders en juridische bijstand. De consequentie is wel dat gedwongen uitkoop mogelijk wordt.

BBB achter volledige schadeloosstelling
GroenLinks-PvdA, BBB, VVD en CDA spraken vorig jaar in hun coalitieakkoord af dat geen onteigening specifiek “ten behoeve van stikstofreductie” plaatsvindt. In ieder geval GroenLinks-PvdA en VVD zetten de deur hiervoor nu wel open als dit ten behoeve van natuurrealisatie is. BBB zei eerder achter volledige schadeloosstelling te staan, maar tegen gedwongen uitkoop te stemmen als het zo ver komt. Het leidde in een commissievergadering over dit onderwerp tot veel vragen. Een duidelijk antwoord over het standpunt van de BBB kwam er niet.

de jonge

Verreiker aankoop, waar let ik op?

23-02-2024 - Ik heb mijn plan om een nieuwe tractor te kopen laten varen, we gaan een verreiker kopen. Maar wat neem ik? Minimaal een ton of 3 heffen, grote (24 "'') wielen, met een pelikaanbak en palletvorken, budget €60000,-.

Ik ben van de week wezen kijken bij een Bobcat 3870, met 3700uur, die leek me wel wat, mooi droog zonder lekages en rare geluidjes, maar het is eigenlijk de eerste verreiker die ik nader bestudeerd heb. Verder wel eens iets voorbij zien rijden maar dat was het dan. Maar waar let ik dan op, speling links of rechts, maar hoe zie ik dat, en wat is veel of juist weinig?

Maandag ga ik naar een massey-ferguson ik weet het type zo niet maar vergelijkbaar met de bobcat. Misschien wel de zelfde omdat ze uit de zelfde fabriek komen alleen een ander kleurtje en stickers. Maar heb van mensen uit de omgeving begrepen dat ondanks zijn lage urenstand hij een zwaar leven heeft gehad, en dus beter die kon laten staan.

Ik heb ook nog offertes liggen van Kramer en Claas die ook uit de zelfde fabriek komen, maar wel een andere dan bobcat en massey. Probleem is echter dat ze boven het budget gaan, hoewel het wel nette machines zijn met 2500 tot 3000 uur. maar deze machines heb ik nog niet live gezien.
Andere voorstellen zijn ook welkom, schiet maar.

ps: ik woon in Frankrijk, nederlandse machines gaan presenteren heeft niet zoveel zin, hier invoeren heeft nogal wat haken en ogen.

wotan2

Nog meer Aankoop nieuws

Datum Onderwerp Reacties
16-02-2024 Na uren onderhandelen met het mes op de keel bereiken Vlaamse regering en landbouwers een akkoord 3 reacties
12-02-2024 Unilever verlaagt prijzen om meer te verkopen 1 reactie
25-01-2024 Anderhalve ton extra voor weidevogelbeheer in Utrecht 0 reacties
24-01-2024 Provincie Utrecht investeert bijna 150.000 euro extra in weidevogelbeheer 0 reacties
04-01-2024 Energielabel steeds belangrijker: kopers mogen meer lenen voor groene woning 0 reacties
13-12-2023 Onderzoek onthult trage overgang naar elektrificatie in Nederlandse bedrijfswagenparken 0 reacties
13-12-2023 Tips bij aankoop mestcontainer 10 reacties
11-12-2023 Duitse aankoop ligt Quote 500-zuurkoolbroers Kramer zwaar op de maag 0 reacties
09-12-2023 Koop Nembutal Pentobarbital online 0 reacties
19-11-2023 Deutz D30 - aankoop onderdelen Deutz 5 reacties
13-11-2023 Opeens wil de provincie het Rijk niet langer blokkeren bij aankoop boerderijen voor snelwegen 0 reacties
31-10-2023 Leeuwarden stimuleert regionale vezelteelt met aankoop CO2-certificaten 0 reacties
16-10-2023 Met aankoop varkenshouderij ruimt Oss belangrijk obstakel op voor woningbouw Amsteleind 0 reacties
12-10-2023 Vraag over: Kleine tractor importeren van België --> Nederland. 15 reacties
08-10-2023 David Brown Onbekend - Geschikt, of juist niet? 74 reacties
28-09-2023 Welke minitractor best aankopen? 5 reacties
15-09-2023 Hulp bij eerste tractor. Een kinderdroom 21 reacties