Oldtimershow

Bekijk de website

Ruiterpad 3, Den Ham

11 May 2019

Toegevoegd door

Beschrijving Oldtimershow Den Ham

Voor alle duidelijkheid: de oldtimershow van Twentse rakkers wordt niet meer georganiseerd. Andere activiteiten nog wel zoals onlangs de Nostalgie dagtocht, 14 juli 2018 een prachtige toertocht en diverse proat oamden.
Dus hopelijk zien we elkaar bij de toertocht!

In 2009 werd er voor het eerst een oldtimershow gehouden bij een boer in het weiland. In 2010 hebben we een andere locatie gezocht en kwamen we al snel bij de Bosruiters terecht. Sindsdien organiseerde de Twentse Rakkers in samenwerking met manege de Bosruiters de jaarlijks terug kerende Oldtimer show.

In 2011 kwamen er al over de 100 trekkers en meer dan 30 auto's. 2012 was de show nog uitgebreider en er waren ook vrachtwagens. De organisatie kan spreken van een zeer groot succes. Met gezellige muziek op de achtergrond en af en toe een live verslag van de omroeper was het goed vertoeven bij de manege.

Voor de kinderen was er een springkussen, kleedjesmarkt en voor de jonge coureurs was er een traptrekker race. Ook klein dieren vereniging Nut en sport waren aanwezig met hun dieren tent, waar belangstellenden uitleg kregen over de dieren en hoe ze het beste met dieren om konden gaan.
Naast de oldtimers kon men ook een aantal demonstraties bekijken. Zo werd er gedorst met een oude dorskast en waren er ongeveer 30 hoefsmeden aanwezig voor een demonstratie. De Twentse Rakkers zijn er trots op dat hun show gratis is en daarvoor willen ze alle vrijwilligers en sponsoren bedanken die deze oldtimershow mede mogelijk hebben gemaakt.

De bedoeling is om in 2019 weer een geweldige show te organiseren en dit zal dan de 11e keer zijn.

De organisatie is al druk aan het breinstormen hoe ze het dan willen invullen. Door de groei van de show kunnen we niet meer verder als Oldtimerclub Twente Rakkers zijn we we in 2013 als Stichting Twentse Rakkers verder gegaan.Hopelijk wordt de negende te Oldtimershow Twentse Rakkers op 11 mei
2019 weer een groot succes!!

Zaterdag 11 mei 2019 organiseert Twentse Rakkers in samenwerking met manege de Bosruiters voor de zesde keer een oldtimershow.
Het valt op dat het elk jaar groter en mooier word in 2008 werd het gehouden bij een boer in het weiland. In 2010 hebben ze een andere locatie gezocht en kwamen ze al snel bij de bosruiters terecht. In 2011 kwamen er al over de 100 trekkers en meer dan 30 auto's. In 2012 was de show nog uitgebreider en er waren nu ook vrachtwagens. De organisatie kan spreken van een zeer groot succes. 's Middags dreigde het weer nog wat roet in het eten te gooien, maar het bleef bij enkele druppels. Met gezellige muziek op de achtergrond en af en toe een live verslag van de omroeper was het goed vertoeven bij de manege. Voor de kinderen was er een springkussen en een kleedjesmarkt. Om 14.00 uur konden de jonge coureurs starten met hun traptrekker race. Dit is in goede banen geleid door hulp van de padvindsters van scoutinggroep Azoelen. De eerste 3 winnaars kregen een beker. Ook klein dieren vereniging Nut en sport waren aanwezig met hun tent, waar belangstellenden uitleg kregen over de dieren en hoe ze het beste met hun dieren om kunnen gaan. De bezoekers gaan hun ogen uitkijken naar alle mooie pronkstukjes op de show. Naast de oldtimers kon men ook een aantal demonstraties bekijken. Zo werd er gedorst met een oude dorskast en waren er ongeveer 30 hoefsmeden aanwezig voor een demonstratie. Ze lieten zien hoe je uit een staaf ijzer een hoefijzer kunt maken. De Twentse Rakkers zijn er trots op dat hun show gratis is en daarvoor willen ze alle vrijwilligers en sponsoren bedanken die deze oldtimershow medemogelijk hebben gemaakt. De bedoeling is om in 2013 weer een geweldige show te organiseren en dit zal dan de 6e keer zijn. De organisatie is al druk aan het breinstormen hoe ze het dan gaan invullen.

DE OLTIMERDAG IN DEN HAM (ov) WORDT ELKE 2E ZATERDAG VAN MEI GEHOUDEN.« Terug naar de agenda