Hiab ontvangt eerste orders voor het bedieningssysteem HiVision(TM) voor houtkranen

Hiab, onderdeel van Cargotec, heeft de orderboeken geopend voor het cameragebaseerde HiVisionTM bedieningssysteem voor LOGLIFT en JONSERED houtkranen. HiVisionTM, waarmee de chauffeur de kraan vanuit de truckcabine kan bedienen, werd geïntroduceerd op de Bauma beurs in april 2016 en is daarna gedemonstreerd op diverse plaatsen in Europa en Japan. Orders voor het HiVisionTM systeem worden aangenomen sinds oktober en de eerste systemen worden geleverd in januari 2017.

Het concept van HiVisionTM is uniek in de branche. Bovenop de houtkraan zijn vier camera's aangebracht die de bestuurder een driedimensionaal beeld geven met een zichthoek van 270 graden. Met behulp van een virtual reality-bril ziet de kraanbestuurder het werkgebied en kan hij de kraan vanuit de cabine bedienen.

"Op de Bauma beurs werd de HiVisionTM al getest door 3000 bezoekers. Sindsdien hebben steeds meer klanten interesse getoond voor deze nieuwe technologie. In de afgelopen twee maanden hebben we verschillende tours georganiseerd waarin meer dan 1000 klanten de kans kregen om de HiVisionTM in het echt te testen. We hebben zeer positieve feedback gekregen en er wordt veel verwacht van de introductie op de markt. Het is duidelijk dat dit systeem kraanbestuurders veel voordelen biedt op het gebied van veiligheid en comfort," meent Jon Lopez, Vice President, Houtkranen bij Hiab.

In juni werd HiVisionTM onderscheiden met de KWF Vision Award op de KWF Expo (Kuratorium für Waldarbeit und Forsttechnik, vertaald de raad van Bosbouw Technologie), in Roding, Duitsland. Volgens de jury "zetten de nieuwe cameragebaseerde 3D-technologieën belangrijke stappen naar betere functionaliteit, bedieningsgemak en veiligheid met baanbrekende nieuwe ideeën voor de bediening van kranen in de bosbouw."

Jon Lopez zegt: "De KWF Award wordt beschouwd als de Oscar in bosbouw en we zijn heel trots op deze onderscheiding. Dit jaar vieren we het vijftigjarige jubileum van de LOGLIFT houtkranen en deze prijs, samen met het succes van HiVisionTM, is de bekroning van dit jubileumjaar. We waren De eersten in de sector die de cabine naar de houtkraan brachten en nu introduceren we deze revolutionaire innovatie in de kraanbediening," besluit Lopez.

Hiab presenteert HiVisionTM als simulator op de beurs Pollutec in Lyon, Frankrijk van 29 november tot 2 december op stand 112 van Hiab in hal 2, gangpad G. U bent van harte welkom!

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
78