"Gevaarlijke situaties door trekkers"

PROVINCIE UTRECHT - De provincie Utrecht moet trekkers toestaan op alle provinciale wegen. Daarvoor pleiten de ChristenUnie en SGP in de Utrechtse Staten maandag. Volgens de partij komt dit de verkeersveiligheid ten goede en kan de boer zo sneller werken.

Reacties

+4
fendt-vario
Aparte baan van 4.5 meter langs de snelweg lijkt me ook wel strak plan 😂
walker1
@fendt-vario aan beide zijden van de snelweg uiteraard.
erik9831
@walker1 een ring is dan de oplossing. Helaas pech als je aan een grote stad zit ... rij maar 50km rond 😁
SJB533
@fendt-vario
Kijk eens op de A37 😛
hobbyboer
@fendt-vario Eigenlijk is dat best wel een goed idee, gewoon alle vluchtstroken openstellen voor landbouwverkeer.
Heeft niemand last van, ik denk zelfs dat het veiliger wordt omdat chauffeurs die nu (al slingerend over deels de rechter rijbaan en deels de vluchtstrook) bezig zijn met van alles en nog wat, gedwongen worden om beter op te letten.
SJB533
Quote Reactie van @hobbyboer:
Eigenlijk is dat best wel een goed idee, gewoon alle vluchtstroken openstellen voor landbouwverkeer.

Nee, is het niet. Vluchtstrook hebben ze niet voor niets uitgevonden 😉
hobbyboer
@SJB533 Ach, als het 'ze' uitkomt maken ze er ook rustig een spitsstrook van.
Dan kan het dus ook en mocht er een keer een blauwe zwaailamp aankomen dan gaan 1 of enkele tractoren makkelijker even de berm in dan een hele rij auto's.
Jasperfendt
Quote Reactie van @hobbyboer:
Eigenlijk is dat best wel een goed idee, gewoon alle vluchtstroken openstellen voor landbouwverkeer.

Ja gaat goed, tot jij daar met je 40 km bak mooi rustig langs tokkelt en dan komt er een of andere strorijder je achterop met 65. En die heeft geen zin om 40 te blijfen rijden dus die wil jou weeer inhalen dus die moet over het auto gedeelte. Dat lijkt mij tenminste dat dat dan gaat gebeuren. Je ziet het nu al met vrachtauto's.
JD6930
@Jasperfendt

Vrachtwagens mogen op de meeste wegen gewoon inhalen. Als ik @hobbyboer goed begrijp bedoeld hij dat ze enkel op de vluchtstrook zouden mogen dan.

Lijkt mij ook niet echt ideaal zoals jij zegt. Ook is die vluchtstrook er niet voor niks. Staat er een auto stil net na een bocht of over een viaduct... Zet hem dan maar eens even stil...

Zie met enige regelmaat (dashcam)filmpjes van gehaaste en/of geërgerde automobilisten die vrachtwagens afsnijden... Gaat vaak maar net goed en soms goed mis.

Aparte baan aan beide kanten lijkt me ook beter.
BroekieJD
@fendt-vario Zouden ze gewoon eens moeten doen in plaats van smalle wegen aanleggen en daarna zeuren dat er teveel banden lek worden gereden op de rand van de weg omdat de auto's de berm niet in willen.
GROENEDEERE
Ons bellen trekken lijkt nu toch nut te hebben. Hopelijk maken ze er ook werk van en hoeven we niet meer door de dorpjes.
JD6930
@GROENEDEERE

Als de rest van het provinciebestuur zo eigenwijs is als de provincie noord-brabant wens ik de betrokkenen sterkte.

Nu is een betreffende weg hier tussen Esbeek en de rotonde voorbij Hilvarenbeek nou niet helemaal veilig is( ivm viaduct over andere N weg) om landbouwverkeer op toe te laten al rijden meerdere er al regelmatig over, maar het lijkt de enige oplossing om een stelletje klaagbakers uit Hilvarenbeek de mond te snoeren, maar helaas wil de provincie er niks van weten. Ook een nog deels liggende oude betonbaan die is blijven liggen toen de weg van 2 baans naar 1 baans( per kant) waar eigenlijk iedereen wel van zegt dat dat een goede oplossing is voor een deel langs de kom van beek wil de provincie niet openstellen. Terwijl het enige wat ze ervoor hoeven te doen is een vangrail verwijderen en de weg verbinden aan een andere weg die er vlakbij ligt wat misschien een paar honderd meter is...

Hoop voor de mensen die er profijt van zullen hebben dat het door gaat. 😉
hobbyboer
"Wij willen dan parkeerhavens op de provinciale wegen. Dan kunnen boeren automobilisten even voorlaten".

Lees ik in het artikel.

Dat gaat dus niet werken.
Als het rustig is, is het niet nodig. En als het druk is gaat dat gevaarlijke situaties opleveren als je dan weer moet invoegen.
JD6930
@hobbyboer

'T lijkt zo mooi, maar of het echt werkt is idd maar de vraag.

Waarom zou je aan de kant gaan om vervolgens erg lang stil te moeten blijven staan omdat er geen een is die je voor laat...

Hier willen ze dat bij de reconstructie( die pas over 4 jaar uitgevoerd wordt) van de N weg die door ons dorp loopt ook zo'n landbouwinhaalstroken(ofja, waar je dan op moet gaan staan om de rest voor te laten) aanleggen, maar mij lijkt het niks voor die weg. Om de honderd meter of minder zit wel een zijweg denk, dus dan zou je de weg opdraaien en na 50 meter aan de kant moeten terwijl je misschien maar 100 meter hoeft...

Iets vaker controlleren hoe men zich gedraagd op die wegen zou beter werken denk. Afgelopen week fietste ik een keer na het werk, kwam een trekker van beek af van een boer die aan die weg woont net voor een bocht. Hij remt af, knipperlichten aan, had niks achter z'n trekker hangen dus was zo afgedraaid maar voor ie afgedraaid was z'n inrit op waren er al minstens 2 auto's voorbij gevlogen. En dan hebben ze het over gevaarlijke situaties met landbouwverkeer op N wegen.... 'T zit hem ook in de manier van met elkaar omgaan. Bedoel: Wat heeft die ene halve minuut misschien die je er op die plek mee wint voor zin, vervolgens int dorp aan het stoplicht gaan staan dat op rood staat...

Heb wel even gevloekt toen ik dat zag, ook al fietste ik op veilige afstand op het fietspad.
ster
Quote @hobbyboer:
Dat gaat dus niet werken.Als het rustig is, is het niet nodig. En als het druk is gaat dat levensgevaarlijke situaties opleveren als je dan weer moet invoegen.

Dan wordt et wachten tot het weer rustig is.. 😃 😃
hobbyboer
Quote Reactie van @ster:

Hier hebben ze het geprobeerd, werkt niet! Borden boven de weg zijn uit het zicht gedraaid, zegt genoeg lijkt mij. google.nl/maps/…
hobbyboer
Zonde van het geld wat het gekost heeft!
+1
jehan
Gewoon net als in duitsland sommige wegen zijn .heel breed fietsers trekkers en alles mag er rijden ...laatst reed ik er ook weer fietst er weer 1 ..de wegen zijn daar zo breed dat je gewoon met de trekker de fietser inhaalt en het overige verkeer rijd gewoon verder ..gebeuren nooit geen ongelukken daar ..ideaal systeem daar
Puma cvx power
Bij ons rijden ze ook met het landbouw verkeer over de snelweg. Ik heb er nog niet van gehoord dat het fout gaat.
Landini 6500
Als je te zwaar en te breed bent moet ook nog allerlei ontheffingen aanvragen
+1
GROENEDEERE
@JD6930

Het gaat hier over de provincie wat voor jou al bijna buitenland is.
Waarom begin jij dan over je eigen dorp? De situatie hier is ook niet te vergelijken met hoe het bij jullie is. (appels en peren?)
In jouw provincie is t voor het landbouwverkeer beter geregeld als hier. Zelf zit je waarschijnlijk niet zo vaak op de trekker om te begrijpen wat er gaande is.
JD6930
@GROENEDEERE

Dat geloof ik allemaal goed, dat het hier beter geregeld is voor landbouwverkeer, maar het kan altijd beter. 😉

Hoop dan ook zeker wel voor jullie dat ze het toestaan om landbouwverkeer op de provinciale wegen te laten rijden.

Hier is al erg lang een discussie tussen gemeente, betrokkenen en provincie gaande over het toestaan van landbouwverkeer op een provinciale weg die om/door enkele dorpen loopt en waar het deels al toegestaan is. Maar om een of andere reden wil de provincie niet meewerken voor een voor de hand liggende oplossing voor in ieder geval een deel van de weg. Wat ik ermee wou zeggen is dat ik hoop dat ze bij jullie wel in een keer een goed plan opstellen om het mogelijk te maken dat landbouwverkeer over die wegen kan. 😉
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
4


TREFWOORDEN