De heftigste etappes pasten Rainbow het beste

Gerrit van Werven stond bij de finish van de Dakar 2016 nog in racemodus. Even het podium op, medaille in ontvangst nemen en snel weer door. Of was het omdat asfalt nu eenmaal niet de favoriete ondergrond is van Van Werven? In de Dakar boekte hij samen met navigator Gerrit Zuurmond en monteur Klaas Kwakkel de beste resultaten in de zwaarste zandetappes, om uiteindelijk op een keurige 22ste plaats te finishen.

Op de snelle paden in de eerste week van de rally hadden Van Werven en de zijnen niet zo naar de zin. In Bolivia remden de ijle lucht en de steile afgronden het Rainbow-team af. ?Die eerste week was niet geweldig,? vond ook navigator Gerrit Zuurmond. ?Gerrit houdt niet van dat gejakker en die smalle paadjes door de bergen zijn niet mijn favoriete bezigheid. We kunnen erover mopperen, maar er staat tegenover dat de landschappen en uitzichten fantastisch waren.?
De tweede week, waarin de Dakar echt heftig werd, was meer iets voor Rainbow, met als hoogtepunt een razendknap resultaat in etappe 10: de duinen van Fiambal?. ?Dat paste goed bij ons,? zegt Zuurmond. ?We hebben goed kunnen anticiperen op de omstandigheden, op het terrein, op de lange dagen. Het is gewoon hartstikke goed verlopen. We hebben eigenlijk geen fouten gemaakt of rare dingen meegemaakt.?
Met de finish in Rosario is het driejarenproject met de tot Ginaf omgedoopte DAF afgerond. Het nagenieten, evalueren en het vooruitkijken kan nu beginnen. ?We hebben zeker de ambitie om er een vervolg aan te geven,? verklapt Zuurmond. ?En als het aan mij ligt met een MAN. Maar daar gaan we de komende maanden eens rustig over nadenken.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
21

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC