Rainbow behoedzaam langs gemene rotsblokken

Better safe than sorry. Met dat gegeven in het achterhoofd ging het Rainbow Truck Team de voorlaatste etappe van de Dakar in. Een etappe waarin nog best veel mis kon gaan, zagen ze onderweg. Gerrit Zuurmond moest er niks van weten. ?Allemaal gevaarlijke bochtjes met rotsblokken aan de zijkanten. Je kon overal tegenaan butsen en overal banden kapot rijden.?

De proef van 267 kilometer richting Villa Carlos Paz - waar de Dakarkaravaan in het begin ook al bivakkeerde - was wel een heel mooie special, vond de navigator in de Rainbow-truck. ?Ik had eerlijk gezegd vooral lange, snelle paden verwacht. Het eerste deel was wel snel, maar het tweede deel was verrassend uitdagend. We hebben het heel voorzichtig aan gedaan. Niet te hard, niet te veel risico?s.?
Voor de ogen van Gerrit Zuurmond, Gerrit van Werven en Klaas Kwakkel gebeurde genoeg om extra alert te zijn. ?Eerst knalde Aart Schoones al op een rots. Die hebben we even geholpen, maar toen hij aangaf het zelf wel af te kunnen, zijn we doorgereden. Daarna kwamen we Gert Huzink tegen, wiens truck was uitgebrand - maar dat wisten we toen nog niet en hij zei dat alles goed was en dat we door moesten rijden. We waren toch wel blij dat we aan de finish waren.?
Het Rainbow-team reed de voorlaatste etappe zoals het eigenlijk alle etappes wel heeft gereden: behoudend, maar wel constant. Dat levert met nog ??n proef van 180 kilometer te gaan een vrij zekere 22ste plaats in het klassement op. ?Wij zijn heel tevreden,? zegt Zuurmond. ?Je ziet wel dat je helemaal niet zo hard hoeft te rijden. Zolang je maar geen gekke dingen doet en iedere dag met een beetje redelijke tijd de finish haalt. Dan schuif je iedere dag wel een stukje op.?
Met hetzelfde idee gaan ze de laatste proef in: behoudend en alles gericht op aankomen. ?En dan fluitend de laatste verbinding naar Rosario en daar een lekker koud biertje drinken. Dat hebben we wel verdiend.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
18

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC