Van Genugten wint niet maar pakt wel winst

Ton van Genugten had een beetje gehoopt de elfde etappe van de Dakar te kunnen winnen. Het scheelde ook niet veel. Alleen waren Eduard Nikolaev met zijn Kamaz en Peter Versluis met zijn MAN ietsje sneller aan de finish. Beetje jammer, vond Van Genugten, maar lang kon hij er niet mee zitten. In het klassement had hij immers wel gewonnen. Hij pakte de vierde plaats en boog een achterstand van 28 minuten op Hans Stacey om in een voorsprong van 23 minuten.

Na de anderhalf uur tijdverlies in de tiende etappe zette Petronas Team De Rooy Iveco de joker in, zodat Van Genugten als elfde mocht starten in de etappe naar San Juan. Al snel haalde hij de Toyota van Maik Willems en de buggy van Tim Coronel in. ?Toen we daar voorbij waren, hadden we goed zicht, dus konden we goed doorrijden,? vertelt Van Genugten. ?Ik wist dat Peter Versluis strak achter me zat. We zaten even iets te veel op een quad voor ons te letten toen Anton (van Limpt, red) ineens riep: ?We hadden naar links gemoeten!? Toen moesten we natuurlijk achter Versluis aansluiten.?
Het werd een verbeten gevecht met Versluis. Het duel werd twee keer kort onderbroken. E?n keer omdat er een Kamaz al sentinellend met grote haast voorbij wilde - ?Daar ben ik voor aan de kant gegaan. Ik heb er zelf ook een bloedhekel aan als ze niet aan de kant gaan als ik er langs wil.? - en ??n keer omdat een Astana-Tatra juist niet aan de kant wilde. ?Pas na elf, twaalf keer sentinellen ging ?ie opzij. Daar hebben we een protest over aangetekend bij de wedstrijdleiding.?
Maar daarna zat Van Genugten meteen weer op de staart van Versluis. ?Die zal ook wel hebben gedacht: ?Daar heb je hun weer!? Een verschil van 34 seconden na 431 kilometer racen! Jammer genoeg in het voordeel van Versluis, maar toch een scherpe tijd. We zijn blij met het resultaat,? zei Van Genugten. ?Natuurlijk hadden we graag gewonnen of op z?n minst Versluis verslagen, maar de vierde plaats in het klassement is me meer waard. Daar ben ik superblij mee.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC