Rainbow overwint zichzelf in de duinen

De tiende etappe stond in de agenda van het Rainbow Truckteam met rood omcirkeld. Duinen. Het hele team zag op tegen deze etappe, vertelde Gerrit van Werven. ?Vooral Gerrit Zuurmond, omdat we vorig jaar in de duinen zijn omgevallen en deze etappe heel moeilijk zou worden voor de navigator. Maar het is fantastisch gegaan,? zei Van Werven. ?Dit was echt de dag van Gerrit. Hoe hij ons door de duinen heeft geloodst: super.?

De samenwerking in de cabine van de Rainbowtruck was uitstekend, vond Van Werven. Monteur Klaas Kwakkel was zo alert op de bandenspanning dat zij als een van de weinigen geen lekke band hebben gereden. ?Alleen een stuk wortel door de band, maar met bijpompen konden we daar prima mee rijden,? aldus Van Werven. ?Ik heb zelf ook wel goed gestuurd, geloof ik. We hebben een paar keer eventjes vast gezeten, maar daar waren we ook zo weer uit, zonder hulp. De lastige stukken duinen, de stenen: we zijn overal doorheen gerommeld en het truckje doet het prima.?
De meeste credits gingen naar navigator Zuurmond. Vooral het begin van de 244 kilometer lange etappe was taai navigatiewerk, vol met slinks verstopte waypoints die voor veel verwarring zorgden. ?Je bent geneigd om spoortjes te volgen,? gaf Van Werven toe. ?Maar Gerrit zei al heel snel: ?Dit is niet goed, we moeten om de vallei heen?. We hebben door de struikjes onze weg gezocht en toen we het eerste waypoint hadden gevonden, ging het eigenlijk vanzelf. Pascal de Baar, die de etappe heeft gewonnen, zei het ook al: ?Dit hebben we te danken aan de goede navigatie?. Super trouwens, dat Pascal heeft gewonnen, zeker na wat het Mammoet-team vorige week is overkomen. Maar Pascal heeft wel gelijk: deze etappe was voor de navigators.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
25

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC