Van de Laar terug op zijn plaats

De rustdag kwam voor Jan van de Laar precies op het goede moment. Met een frisse truck, waaraan alles wat provisorisch gerepareerd was weer goed gerepareerd was, kon hij beginnen aan de achtste etappe. Een etappe die veel vroeg van het materiaal en waarin je dus maar beter kon vertrouwen dat alles heel bleef. Het leverde Van de Laar een keurige 22ste tijd op, waardoor hij in wat wordt aangekondigd als de koninginnenrit van de Dakar op zijn eigen plaats van start kan.

Op de rustdag was alles opgelost wat opgelost moest worden. In de taaie achtste etappe, van Salta naar Bel?n, liep de truck volgens Van de Laar ?als een zonnetje?. Het eerste deel van de 394 kilometer lange proef was lastig voor de trucks en Van de Laar kon de auto soms maar net door de smalle canyons wurmen. ?Het was motortrialen voor trucks,? vertelde Van de Laar. ?Er lagen rotsblokken op het pad; ik moest bijna op twee wielen om er langs te komen. Best spannend, maar ook wel leuk.?
In het tweede deel van de etappe, na een stuk verbinding, hadden de broers Jan en Ben van de Laar en hun monteur Dolf Huijgens het helemaal naar de zin. Zand, zand, nog meer zand, rio?s met stenen. Het was vooral voor navigator Ben een uitdaging geweest, omdat het overwegend navigatie op kompaskoers was. ?Maar Ben had zijn huiswerk goed gedaan,? complimenteerde Jan zijn broertje. ?We hebben niet ??n keer moeten zoeken en we hebben geen waypoint gemist. Het ging perfect.?
Die 22ste plaats is een prettig uitgangspunt voor etappe 9, meent Van de Laar. Die etappe staat namelijk aangekondigd als de zwaarste van deze Dakar. ?In zo?n etappe wil je niet achteraan starten,? verzekerde Van de Laar. ?Ik ben heel blij dat we weer een paar plaatsen zijn opgeschoven en dat we nu weer rijden op een positie waar we volgens mij thuishoren.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC