Van Genugten legt de lat hoger

Voor de Dakar dacht Ton van Genugten aan een klassering ergens tussen de tiende en de dertiende plaats. Maar met de dertiende tijd in de zesde etappe was hij eigenlijk niet tevreden. ?Haal de 9 minuten eraf die we hebben gewacht en ik zou op nog geen 2 minuten achter Gerard de Rooy hebben gezeten. Als je de dag ervoor vierde wordt, ben je met dertiende niet meer tevreden.?

Het was de vooraf ingecalculeerde consequentie van een betere tijd rijden dan de kopman. Als snelle assistentie word je dan geacht te wachten. Het was al de tweede keer deze Dakar dat Van Genugten zijn Iveco aan de kant moest zetten om De Rooy te laten passeren, maar deze 9 minuten duurden best lang. ?We zijn zelfs nog uitgestapt om op het gemak een plasje te doen. Dan hadden we dat maar gehad,? zegt Van Genugten. ?Ik heb wel tegen Gerard gezegd dat ?ie een beetje door moet rijden, want dat dit de laatste keer is geweest dat ik heb gewacht.?
Het wachten kost Van Genugten immers tijd en een mooie klassering. ?In de zevende etappe wil ik toch wel weer tussen de vijfde en zevende, achtste plaats rijden,? zei hij. ?We weten nu dat we dat kunnen en dus hebben we de lat voor onszelf hoger gelegd.?
Toen De Rooy gepasseerd was, kon Van Genugten er achteraan. ?Het was geen erg leuke proef,? vond hij. ?Veel rechttoe-rechtaan, maar wel met gaten van drie uitroeptekens.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC