De Rooy mist etappezege op paar seconden

Slechts 7 seconden kwam Gerard de Rooy tekort om de zesde etappe van de Dakar te winnen. En hij wist precies hoe dat kwam: ?E?n stom klein duintje. We zijn te precies geweest in het volgen van het roadbook, dat aangaf dat we er links omheen moesten, terwijl we er ook gewoon overheen hadden gekund. We hebben dus niet alleen wat tijd verloren, maar ook de lol gemist.?

Bij CP2 in de 295 kilometer lange special aan de rand van het zoutmeer van Uyuni ging de kopman van Petronas Team De Rooy Iveco nog aan de leiding, al was het maar met 40 seconden voorsprong. In de spanning van het jagen op de MAN van zijn neef Hans Stacey hielden De Rooy en zijn crew het roadbook aan in plaats van simpelweg rechtdoor over het duintje heen te rijden.
?Het zijn maar 7 seconden,? zei De Rooy. ?Maar we hadden de etappe kunnen winnen. Belangrijker is dat we in het klassement niets hebben verloren en juist tijd hebben goedgemaakt op onze concurrenten.?
in het klassement nam Stacey de leiding over van Iveco Powerstar-coureur Federico Villagra, die op 4.26 finishte. Ton van Genugten zette zijn Trakker meteen na de start van de special aan de kant om op De Rooy te wachten en gaf daarmee meteen al 9 minuten prijs. Op de finishlijn had Van Genugten slechts 11.01 verloren op Stacey. Pep Vila kwam met de vijftiende tijd over de streep.
In het klassement viel Villagra terug naar de derde plaats, anderhalve minuut voor De Rooy, die vierde staat. Van Genugten bleef achtste, Vila twaalfde.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC