Van Genugten geniet van gevecht vooraan

Soms moet Ton van Genugten zichzelf even in de arm knijpen. Zoals bij de start van de vierde special van de Dakar 2016, de lus Jujuy-Jujuy over 419 kilometer. Meteen na de start zette Van Genugten zijn Iveco aan de kant, om eerst een MAZ door te laten en vervolgens, vier minuten later, aan te haken bij Gerard de Rooy. ?Dat wachten hoort erbij en ik krijg er veel moois voor terug. Zo vooraan rijden is ?cht mooi.?

Van Genugten probeerde om zo lang mogelijk in het spoor van De Rooy te blijven. Dat lukte heel aardig, maar uiteindelijk moest hij zijn kopman toch laten gaan. ?Wij zaten eerste rang vandaag, zo vlak achter Gerard. Op een gegeven moment ging het me wel te hard. Ik ben ook wat zwaarder: omdat het een marathonetappe is, heb ik de dieseltanks vol en heb ik een extra reserveband bij me. Op een hoogte van 3500 meter merk je dat goed. Maar het was super om zo?n tijd bij te kunnen blijven. Ik zei het al tegen Gerard: ?Wij houden jou wel scherp?.?
De vier minuten verlies waren vooraf ingecalculeerd. Maar zelfs met die vier minuten reed Van Genugten een keurige tiende tijd. ?Als ik niet had hoeven wachten, was ik vijfde geweest,? rekende hij uit. In het klassement bezet de TonTrans-equipe de zesde plaats. ?Dat had ik een jaar geleden niet kunnen denken,? zegt Van Genugten, genietend van een biertje en een praatje met zijn oude DAF-maatjes. ?Met de tiende tijd start ik nu weer op mijn eigen plaats, achter Gerard en Ales Loprais, tussen twee Kamazzen in. Dan kan ik weer gewoon mijn eigen ding doen en ondertussen een beetje in de weg rijden van die blauwen.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC