Van Genugten wacht cruciale taak

Ton van Genugten wacht morgen in de derde etappe van de Dakar Rally een cruciale taak: de Kamaz-trein afstoppen. Met zijn verrassende zevende tijd in de etappe van Villa Carlos Paz naar Termas de Rio Hondo was hij de vierde truck van Team De Rooy en start hij morgen met drie Kamazzen in zijn nek, stuk voor stuk bestuurd door (oud-)Dakarwinnaars.

In de 387 kilometer lange proef kon Van Genugten precies kijken hoe dat moet. ?We hebben de hele tijd ruzie gehad met een Kamaz,? vertelt navigator Anton van Limpt. ?Al vrij vlot na de start zaten we bij de Tatra die voor ons was gestart. Die liet ons er netjes langs. Daarna kwamen we bij een MAZ, die vormde ook nog geen probleem. Maar vervolgens werden we 50, 60 kilometer lang opgehouden door een Kamaz die ons voortdurend in het stof zette.?
Die start morgen in elk geval achter de TonTrans-mannen, die zich in de cabine al zaten te verkneukelen. Van Limpt: ?Had ons een jaar geleden gezegd dat we een hele etappe zouden zitten sentinellen op een Kamaz en ik had gevraagd of je wel goed bij je hoofd was. Dit hadden we echt niet verwacht.?
Van Genugten ging zo goed - tot aan de Kamaz - dat hij even een te snelle assistentie dreigde te worden. Op het eerste meetpunt klokte hij de tweede tijd. Daarna schommelden de doorkomsttijden nogal en dat had alles te maken met het overige verkeer. ?Als je in het stof komt, kun je niet doorrijden,? verklaart Van Limpt. Dat is dus precies de taak die Van Genugten morgen wacht, met de complete Kamaz-karavaan achter zich en de drie Powerstars van Gerard de Rooy, Federico Villagra en Ales Loprais voor zich. De wedstrijdproef van de derde etappe gaat over 314 kilometer door de heuvels richting Jujuy.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
2

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC