Proloog - Openingsdans Dakar Rally eindigt in mineur

De openingsdans van de Dakar Rally 2016 is in mineur ge?indigd. Halverwege de proloog maakte een ernstig ongeluk, waarbij een auto het publiek in reed, een einde aan het feestje dat nog wel zo spectaculair was begonnen.'

Het team van Mammoet Rallysport kon zodoende onverrichter zake via de verbindingsroute naar het bivak in Rosario. ,,Terecht dat de proef werd afgelast,?? zo liet Martin van den Brink op weg naar het bivak weten.

De Nederlander Bernhard ten Brinke had bij de auto?s tot het moment van neutralisatie de snelste tijd op de klokken gezet. De winst kwam zodoende terecht bij de coureur uit Zeddam. De primeur (nooit eerder won een Nederlander een etappe in het autoklassement) verloor echter veel van zijn glans door de afgelasting van de rest van het geplande programma. Nadat 64 van de 111 auto?s aan hun race tegen de klok waren begonnen ging het mis. De Chinese Guo Meiling raakte na ruim 6 kilometer op de proef de macht over het stuur van haar Mini kwijt. Minimaal vier toeschouwers raakten ernstig gewond. Vier helikopters, drie medische voertuigen van de organisatie en acht lokale ambulances verleenden vervolgens assistentie. De organisatie onderkende al snel de ernst van het ongeluk en neutraliseerde de proef. ,,Helemaal terecht,?? zo vertelde Martin van den Brink, terwijl de equipe op weg was naar Rosario.

De Harskamper had zich al meerdere malen laten ontvallen dat de race tegen de klok geen schot in de roos was. ,,Het ging alleen om de startpositie voor de eerste etappe. Je kunt er niets winnen, maar wel veel verliezen. Dat is nu wel weer gebleken. Ik vind het veel te gevaarlijk. Het is gewoon een race over 11 kilometer. Het probleem is dat iedereen zo hard mogelijk wil, maar niemand zit nog in het goede ritme.??

Voor Martin van den Brink, Pascal de Baar en alle andere rijders in het vrachtwagenklassement is er dus niets veranderd. De startvolgorde voor de eerste etappe is gelijk aan de positie van vandaag. Martin begint zondag als tiende aan de etappe en Pascal start als 29e.

De eerste etappe begint met een lange verbindingsroute op weg naar Villa Carlos Paz. De klassementsproef telt 258 kilometer. De etappe is totaal 662 kilometer. De eerste truck start zondagmiddag om 17.35 uur. Een half uurtje later zullen Martin, Peter Willemsen en Richard Mouw in de Renault aan de echte openingsrit van de Dakar Rally 2016 beginnen.

Reacties

eddyscania
Gaat al goed......geen goeie start dus.......
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
3

TREFWOORDEN