Hiab kroont de MOFFETT wereldkampioen

MOFFETT, onderdeel van Cargotec's divisie Hiab, heeft Jan de Vaan van Baustoff-Metall in Nederland gekroond tot de eerste winnaar ooit van het MOFFETT wereldkampioenschap. Dit werd afgelopen weekend, 23-24 oktober 2015, gehouden bij de MOFFETT fabriek in Dundalk, Ierland.

Jan de Vaan won de titel met een MOFFETT E4. Met de winnende tijd van 5.51 min was het een spectaculaire vertoning van vaardigheid, snelheid en precisie over het moeilijke parcours.

Wayne Bordoy van Hardstaff Barriers Ltd., Engeland won de tweede plaats met een tijd van 5.57 min. Olan Murphy van Macroom Haulage Ltd., Ierland, pakte de derde plek, met een tijd van 6.18 min.

De finalisten moesten een uitdagende testbaan trotseren die is ontworpen om hun vermogen te testen om een MOFFETT te monteren en demonteren, om dagelijkse veiligheidscontroles uit te voeren, om te gaan met obstakels en om verschillende ladingen te laden en te lossen in aangewezen gebieden. Dit moest allemaal tegen de klok worden uitgevoerd. Ze probeerden eveneens de tijd van de lokale professionele 'Mystery MOFFETT bestuurder' te verslaan.

"Ik ben erg blij, het was een moeilijke wedstrijd," zei de Vaan, die twee en een half jaar met een MOFFETT M4 heeft gewerkt. De Vaan neemt een reischeque ter waarde van ?2,500 mee naar huis, samen met de trofee en 'Operator of the Year 2015' stickers voor zijn MOFFETT.

De finalisten kregen allemaal het voorrecht om een favoriete lokale liefdadigheidsinstelling te kiezen, welke een deel van de ?53,000 te ontvangen, dat door CCF Limited (onderdeel van Travis Perkins plc uit Engeland) geboden is in de MOFFETT 70e verjaardag liefdadigheidsveiling.

De Vaan, de winnaar, nomineerde de stichting En Route uit Vlijmen, een goed doel dat kinderen met een handicap ondersteunt. Bordoy nomineerde Rainbows Children's Hospice uit Loughborough, Engeland en Murphy nomineerde Macroom Community Hospital. De andere finalisten nomineerden ook goede doelen en elk goed doel zal een donatie ontvangen om hun werk te kunnen voortzetten in de lokale gemeenschappen.

"Het was opvallend om te zien hoe veilig en effici?nt de finalisten de MOFFETS gebruikten. Het was ook indrukwekkend om te zien hoe snel ze zich aanpasten van het ene MOFFETT model naar de ander. Al onze veertien finalisten waren echt bekwame bestuurders en ze mogen allemaal erg trots zijn op hun prestatie van vandaag", aldus Keith Quigley, Senior Vice President, Meeneemheftrucks, HIAB.

Reacties

william-heijnen
Van Harte... Pracht prestatie
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
8