Hiab lanceert VSL PLUS, een revolutionair nieuw kraanstabiliteitssysteem

Hiab, onderdeel van Cargotec, zal een nieuw stabiliteitssysteem, VSL PLUS, lanceren voor zijn kraanmodellen in de hogere vermogensklasse lanceren op de BedrijfsautoRAI 2015 in Amsterdam.

Variabele stabiliteitslimiet PLUS (VSL PLUS) is een revolutionair veiligheidssysteem dat automatisch kraancapaciteit met betrekking tot de werkelijke stabiliteit van het voertuig regelt. Dit gebeurt terwijl de kraan werkt, door het aftasten van de positie van elk steunpoot en door na te gaan of de truck een lading heeft.

Het is ontworpen om de kraanbestuurder, mensen in de buurt en de kraan en voertuigoutfit te beschermen. Het geeft grote voordelen in verbeterde veiligheid en stabiliteit, door rekening te houden met het totale gewicht van de truck bij het berekenen van de stabiliteit.

"Het nieuwe en verbeterde VSL PLUS-stabiliteitssysteem kan profiteren van het geladen platform van het voertuig omdat de extra belasting op de truck fungeert als een tegenwicht," verklaart Sergio Peir?, productmanager Heavy Range, Hiab Loader Cranes. "De VSL PLUS optimaliseert automatisch het hefvermogen van de kraan op basis van de optimale stabiliteit. Deze functie levert grote prestatievoordelen voor voertuigen die zijn uitgerust met een kraan voor zwaar bereik."

Zo werkt het

"Met VSL PLUS wordt de daadwerkelijke druk op de steunpoten gemeten," vervolgt Lennart Andersson, System Manager Control Systems, Product Management, Loader Cranes. "Meer belasting op de vrachtwagen betekent meer druk op de poten, wat een grotere stabiliteit betekent. Dus, een lading op de truck betekent dat je aanzienlijk meer kunt tillen voordat het systeem de kraan stopt, zodat de kraan altijd op de optimale toegestane capaciteit draait."

"Het maakt het werken in besloten ruimtes gemakkelijk, terwijl de stabiliteit en een hoge capaciteit behouden blijven. Om dit verder te illustreren: als onze klant bij aankomst een nauwe leveringsruimte aantreft, betekent dit dat hij niet de steunpootbalken niet volledig kan uitschuiven. Met een standaardoplossing wordt de hijscapaciteit dienovereenkomstig verlaagd. Maar als je VSL PLUS hebt en je een extra belasting op het truckbed hebt, dan kun je een hijscapaciteit van 100% hebben."

"Deze functie is uniek voor Hiab en is onderdeel van onze voortdurende inspanningen voor de ontwikkeling van producten die perfect zijn afgestemd op de behoeften van onze klant."

Klanten hebben bevestigd dat de nieuwe VSL PLUS de kraanbestuurder veel meer handelingsvrijheid geeft, omdat de kraan op zijn maximale capaciteit kan werken met een uitmuntende stabiliteit.

Zie het volledige assortiment HIAB X-HiPro zware kranen op de BedrijfsautoRAI . Bezoek Hiab in hal 7, Stand 200 tussen 20 en 24 oktober 2015 in Amsterdam.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
8

TREFWOORDEN