Bussen met aanhangwagens in Gelderland

In Nederland had je het vroeger al, in Duitsland en Zwitserland komt het tegenwoordig ook nog voor. Bussen met aanhangwagens. Arriva wil deze in Nederland ook inzetten, komende maandag start een proef op drukke trajecten in de Achterhoek.

Reacties

orangpower
Zijn deze dan langer dan een gelede bus ?
Eric MFUF
Kijk...die zag ik vandaag al bij Varsseveld...
Eric MFUF
@orangpower denk niet langer dan een gelede bus, maar de aanhanger kun je afkoppelen en dan met een "gewone" bus verder als het rustiger is.
Trekkerman Tom
Ik zie het voordeel boven een dubbelgelede bus niet echt. Onderstaande bussen zoals die bij mij in de buurt rijden (Lijn 11 Zuidhorn-Groningen HS en vice versa) zijn nog 2 meter langer (25 meter), ze zijn wendbaarder doordat de achterste as meestuurt en de chauffeur kan de passagiers beter in de gaten houden. En daarbij komt ook nog eens dat deze bussen gebruik maken van hybride technologie.

Alex Miedema
Van dezelfde fabrikant 😄 maar die kan zijn aanhangwagen niet achterlaten op het moment dat het rustiger is.
Trekkerman Tom
@Alex Miedema Daar heb je wel een punt ja, maar bij lijn 11 hebben ze die extra capaciteit altijd wel nodig 😉
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0


TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC