TonTrans-team buigt achterstand om in voorsprong

Als je er dan toch zo dicht bij bent, moet je doorpakken ook. Dat zeiden de mannen van het TonTrans-team tegen elkaar aan de start van de elfde proef van de Dakar 2015. Om de elfde plaats in het truckklassement te grijpen, moesten Ton van Genugten, Anton van Limpt en Eric van Gemert twee minuten goedmaken op Jos Smink. Ze gingen erop en erover en bogen de achterstand om in een voorsprong van twee minuten.
Vier minuten winnen op een afstandje van 194 kilometer is knap. Zeker als dat afstandje bestaat uit snelle paden van het type lange-halen-snel-thuis. Toch slaagden de mannen van het TonTrans-team daar in. Net als een dag eerder was de winst te danken aan de goede mix in de cabine: monteur Eric van Gemert die de truck goed voor mekaar heeft, navigator Anton van Limpt die het klappen van de zweep kent en chauffeur Ton van Genugten die in bloedvorm verkeert.
De proef van de elfde etappe had wel wat weg van die op dag 10. ?Die was echt in de bergen, nu was het meer zanderige ondergrond,? vertelde Van Limpt in het bivak op het racecircuit van Termas de Rio Hondo. ?Het was een leuke proef: lange halen, snelle paden, listige bochtjes, wat waterdoorwadingen. Een echte rallyproef waarin het aankwam om snel schakelen, goed gefocust zijn en de afstanden en snelheden goed inschatten.?
Het doel was om Jos Smink van de elfde plaats te verdringen en dat plan lukte. Smink kreeg vier minuten aan zijn broek en zag Van Genugten voorbij schuiven naar de elfde plaats. Het gat naar de tiende plaats is realistisch gezien niet te overbruggen: daar staat Gerard de Rooy met een veilige marge van een uur. ?Om in de top 10 te eindigen, moeten er gekke dingen gebeuren en dat wens je niemand toe. De elfde plaats verdedigen ? twee minuutjes ? wordt al moeilijk genoeg in die twee dagen die nog komen. En dan nog: elfde of twaalfde, het is al veel meer dan we hadden durven dromen,? benadrukte Van Limpt nog maar eens. ?We waren het er voor de start van de proef al over eens dat onze Dakar niet meer stuk kan.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
1

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC