Rijders en IVECO Trucks helemaal klaar voor tweede Dakar week

De Dakar-rally is halverwege als in het bivak de tussenstand wordt opgemaakt van een eerste enerverende week Dakar 2015. De IVECO's van zowel Hans, Gerard als Pep hebben zich tot op heden fantastisch gehouden. Domme pech werd voor Gerard in de 4e etappe hard afgestraft met een fiks tijdverlies en Hans Stacey heeft door allerlei kleine foutjes nog niet het juiste ritme kunnen vinden.

Service al snel klaar voor het avondeten
"Zelden hebben we op de rustdag al zo vroeg de kleppen van de servicetrucks dicht kunnen gooien. Nog voor het avondeten waren de trucks weer helemaal up-to-date," meldde Chef Service Hugo Duisters. "We hebben alleen kleine dingen gedaan; zo hebben we gisteren de schokdempers allemaal uit voorzorg vervangen. Ook de versnellingsbak uit de Powerstar van Gerard hebben we preventief gewisseld. Zijn gevoel zei hem dat de bak minder fijn begon te schakelen. In zo'n geval nemen we nooit risico en kiezen we het zekere voor het onzekere. Aangezien we nu ook mooi de tijd hadden is die klus simpel geklaard. Ook de bumpers zijn opnieuw gericht en uitgedeukt en de trucks zien er weer als nieuw uit."

Tussenstand
In de voorlopige tussenstand staat Hans Stacey 6e op 2:05:24 van Mardeev; zijn beste prestatie tot nu was een 1e plaats in de openingsspecial. Pep heeft een 10e plaats bereikt op 5:38:23 uur. Hij kwam telkens met zijn zware service truck net na de top 10 binnen en kan tot nu toe op een constante eerste rallyweek terugkijken. Gerard staat ondertussen alweer 14e maar komt van ver. Hij is zich vanaf een 32e plaats aan het terugvechten. Zijn einddoel is nu een top 10 klassering, daarvoor moet hij nog ruim 1:20 uur inlopen op vier voorgangers in het klassement.

Hans Stacey
"Het mag duidelijk zijn dat ik door een paar lekke banden en wat stuur- en navigatiefoutjes niet tevreden ben. Mijn ambities liggen altijd enorm hoog en daardoor maak ik het voor mezelf en mijn teamgenoten nooit eenvoudig. Iedereen die me goed kent weet dat ik me voor 100% zal geven en in het heetst van de strijd geen blad voor de mond neem."
Hans vervolgt, "Bernard der Kinderen is sinds jaar en dag mijn vaste monteur. Ik kan me geen betere wensen, een op en top techneut die altijd twee stappen vooruit blijft denken. Met mijn nieuwe navigator, Serge Bruynkens, heb ik deze eerste week nog wat communicatiepuntjes gehad. Als het op de kleinste details aan komt moet je elkaars woorden op waarde kunnen schatten en dat proces kost een paar dagen. Serge's kennis en kunde van het routeboek zijn onmisbaar in de cabine. We hebben vanmorgen nog een keer gezamenlijk de ambities voor de komende week doorgesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat we het aan ons beider stand verplicht zijn om de strijd aan te gaan voor een tweede etappeoverwinning."
De winst van Hans in de eerste etappe smaakt duidelijk naar meer en samen met Serge en Bernard is nummer 504 er klaar voor.

Gerard de Rooy
Gerard de Rooy over de eerste week Dakar: "Ik baal van het kleine foutje dat me uiteindelijk bijna 7 uur achterstand op heeft geleverd. In die vierde etappe was het vrij snel duidelijk dat er van mijn plannen en ambities voor Dakar 2015 nog maar weinig terecht zou komen. Nu is het zaak om nog terug de top 10 in te rijden zodat ik uiteindelijk toch nog met een voldaan gevoel naar huis kan. Uiteindelijk hoop ik ook in de komende 5 etappes nog een keer als winnaar over de streep te komen. De laatste twee dagen liepen heel goed maar ontbrak het blijkbaar net aan dat beetje extra geluk. Ons pa heeft me overigens al een 1e overwinning toegedicht. Hij had keurig uitgerekend dat als je de marathonetappe als ??n rit ziet ik die dan toch met verve had gewonnen."

Special 9
Vandaag verlaat de karavaan na 5 dagen Iquique om de 9e en tevens laatste etappe in Chili te starten. Het wordt een rit van 540 kilometer. Na een verbinding van 51 kilometer volgt de special van 451 kilometer. Deze zal, helaas niet de voorliefde van Hans en Gerard, overwegend uit snelle pistes bestaan met harde paden vol rotsen en stenen. Er zit een leuk stuk zand bij maar van nauwelijks 40 kilometer en dat zal het verschil over de gehele route waarschijnlijk niet maken. Na de special rijden de deelnemers nog 37 kilometer verbinding tot aan de volgende etappeplaats Calama. Het wordt weer een route die voor alle deelnemers hetzelfde zal zijn.
Gerard start als 2e truck om 12:27 uur, Hans als 7e om 12:37 uur en tot slot Pep als 17e om 12:46 uur.

Menu van de dag
Tijdens de rustdag hadden de koks van het IVECO-team gezorgd voor een stevige Hollandse hap. Ze hadden bij de lokale slager zijn voorraad Filete de Lomo weggekocht, waarbij ze bloemkool met aardappelen op hadden gediend. Hollandser kon het niet worden in Zuid-Amerika.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC