?Zo?n dag waar je doorheen moet?

Ton van Genugten had het niet naar zijn zin gehad op de vijfde proef van de Dakar 2015. Met 458 kilometer was het een lange zit en bovendien weinig comfortabel. De 21ste tijd van de TonTrans-truck wordt vrijwel zeker nog bijgesteld, omdat de mannen opnieuw to the rescue moesten komen. Deze keer bij een omgeslagen truck.
De proef was lang, snel, maar ook slopend voor de bemanning en het materiaal. Knippen, stenen, feshfesh ? het zat er allemaal in. Het begon al meteen met een snel knippenpad. ?We zaten kort achter de truck van Jo Adua,? vertelt Ton van Genugten naar aankomst in Antofagasta. ?Het ging vrij hard, maar er leek niks aan de hand. Wat er precies gebeurde, snap ik nog steeds niet goed, maar ineens lag Adua op zijn kant. We zijn er meteen uit gegaan om te kijken of de bemanning in orde was. Daarna hebben we hem nog even terug op zijn wielen getrokken. De tijd die we daarmee zijn verloren, krijgen we terug, maar ondertussen waren er al een boel auto?s weer voorbij gekomen.?
250 kilometer ging het allemaal best lekker, ondanks het gebots over de stenen en het stof van de feshfesh, maar 150 kilometer voor de streep hield een lekke band, veroorzaakt door een deuk in de velg, het team even bezig. Met nog 20 kilometer te gaan tikte Van Genugten nog een keer een steen aan, maar met bijpompen hield de band het tot de finish.
Daar aangekomen voelden de mannen de rit overal. ?Het was vermoeiend,? zegt Van Genugten. ?Dit zijn van die dagen waar je doorheen moet. Ik heb liever duinen, zoals in de vierde etappe. Nu ik weet wat een ellende anderen daar hebben gehad, ben ik alleen maar nog blijer dat wij daar zo goed doorheen gekomen zijn. Ik geloof dat we morgen weer duinen krijgen. Daar gaan we dan weer ons best op doen.?

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC