Hans Stacey wint met Powerstar eerste Special Stage

Team Iveco/DeRooy/Petronas is in de Dakar Rally 2015 voortreffelijk van start gegaan. Hans Stacey, voor het eerst met een Iveco Powerstar aan de start, was de voltallige concurrentie te snel af en schreef de eerste special stage op zijn naam. Gerard de Rooy eindigde op de 9e plaats met een achterstand van bijna 2 minuten op zijn teamgenoot, terwijl Pep Vila op de 12e plaats beslag legde.

De eerste dag
Het Team Iveco/DeRooy/Petronas is de eerste rallydag van Le Dakar zonder kleerscheuren doorgekomen. De route voerde van de Argentijnse metropool Buenos Aires naar Villa Carlos Paz. De eigenlijke klassementsproef begon na een liaison van 144 kilometer aan de monding van de Delta van de Rio de la Plata en was voor Dakar-begrippen kort, slechts 175 kilometer lang. Het snelle parcours op verharde ondergrond bestond uit veel rechte stukken, haakse bochten en stukken door een bos. De finish was bij de stad San Nicolas de los Arrocos. Daarna volgde nog een afsluitende verbinding van 519 kilometer tot aan het bivak in Villa Carlos Paz niet ver van Rosario waar over 12 dagen nogmaals de tenten in het bivak zullen worden opgeslagen.

Special 1
De special was snel waardoor de uiteindelijke verschillen gering waren. De proef draaide dan ook uit op een spel om seconden en het was vooral zaak om zonder kleerscheuren de eerste dag door te komen. Gerard ging goed van start maar werd lang opgehouden door Kamaz-rijder Karginov. Daardoor kon een handvol coureurs achter hem snellere tijden noteren.

Aan de meet liet Hans Stacey zien dat hij zijn IVECO Powerstar goed onder controle heeft. Een eindsprint in de laatste 30 kilometer van de poef zorgde voor een voorsprong van 35 seconden op landgenoot Marcel van Vliet. Loprais en Kolomy legden beslag op de derde en vierde plaats, gevolgd door weer een Nederlander, Van den Brink. Wuf van Ginkel eindigde als 8e, net 1 seconde sneller dan Gerard de Rooy die 1:57 min moest toegeven op Iveco-teamgenoot Hans Stacey.

Karginov, de winnaar van Le Dakar 2014, kwam als 11e over de streep op 3:16 minuut en werd op 5 seconden gevolgd door de derde IVECO rijder Pep Vila. Ook de TRAKKER Evo2 van Pep blijkt nog steeds prima geschikt voor het zware Dakar-werk.

Gerard
Gerard meldt na de special dat hij uitermate tevreden is over het verloop van de etappe. "Na 60 kilometer kwam ik in het stof van Nikolaev te rijden en die ging te langzaam. Er was echter geen mogelijkheid om hem te passeren op de route van vandaag. Gelukkig zit de top 10 nog erg dicht bij elkaar dus morgen zullen we er weer volle bak tegenaan gaan. Ik ben blij dat we met de etappezege van Hans als team hebben laten zien dat onze Iveco's prima zijn geprepareerd en dat we klaar zijn voor het vervolg van de rally."

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

TREFWOORDEN
GESPOT IN DIT TOPIC