Helemaal nieuw

Hallo, ik ben JayJay (Hans). Onderhand al weer 54 jaar en erg geintresseerd in logistics. Vanaf 1972 vliegtuigspotter en sinds een paar weken bezig met trucks. Interesse in het onderwerp combineer ik graag met fotografie. Alle tips en truuks zijn zeer welkom. De vrachtwagen-wereld is zeer omvangrijk, divers en complex dus ik ben nog een beetje zoekende. Zodra het kan zal ik zeker foto's uploaden van hetgeen ik allemaal zie. Oh ja, ik werk bij de Douane op Schiphol 😉

Reacties

Alex Miedema
Welkom! Mooie werkplek heb je dan, Schiphol is niet alleen leuk om de vliegtuigen, de trucks zijn er, onder andere door gebrek aan kentekenplicht, ook anders dan anders.

Op welk vlak zoek je tips en truuks?
JayJay
Tips en truuks zoek ik op het vlak van goede foto-spots in Nederland en het opzetten van een goed fotoarchief. Daarnaast... hoe herken ik de Trucks (type en subtype). Zijn er naslagwerken etc.
Alex Miedema
@JayJay fotospots zijn makkelijk, zoek een druk stukje snelweg met mooie achtergrond en de zon in de rug. bij jou in de buurt heb ik wel eens bij de spottersplek gestaan die langs de snelweg is. En al die andere spotters maar vreemd kijken dat ik de vliegtuigen negeer en mijn lens alleen op de weg richt 😉 Voor stilstaande trucks is het brugrestaurant een goede plek, bij truckland staat vaak mooi spul, en vergeet de parking achter truckland ook niet mee te nemen op je 'ronde'.

Op truckfan.nl/topic/65348/ heb ik een topic gemakat over trucks herkennen, wordt nog aangevuld. Verder heb je natuurlijk nog de Lastauto Omnibus Katalog waar je veel in kunt vinden, editie 2015 is net weer uitgekomen. Ik neem aan dat de Duitse taal geen probleem is?
JayJay
Mooi man, ik ga het bekijken. Haha dat van die spottersplek en de snelweg is al heel herkenbaar. Heb een mooi plekje langs de A5 gevonden (zonder vangrail). Het enige storende is de taxiende vliegtuigen op de achtergrond 😉 En ..... ik vind dit een super site Alex. Nu al dank voor al het werk dat je er van hebt! Ik hoop dat ik in de nabije toekomst mijn steentje bij kan dragen 😉
JayJay
Okay... lastauto omnibus katalog 2015 is besteld 😉
Benny Gutwyz
Hallo Hans, welkom hier!
hanna-laun
Welkom JayJay en veel plezier :))
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1