Paccar ontkent interesse VW

Paccar topman Ronald Armstrong heeft het gerucht dat Volkswagen interesse zou hebben in een overname van Paccar naar het rijk der fabelen verwezen. Armstrong deed dat bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Paccar. ?Er zijn zeker geen onderhandelingen met VW gaande. Wij hebben een

Reacties

Alex Miedema
"Paccar handhaaft de verwachting dat vrachtwagenfabrikanten dit jaar in Europa in totaal tussen de 210.000 en 230.000 zware vrachtwagens (meer dan 16 ton) zullen verkopen. Hoeveel DAF, marktleider in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Belgi?, daarvan voor zijn rekening neemt, meldt de onderneming niet."

Foden en Leyland bouwen alleen nog maar DAFs, en de verkoopaantallen van Kenworth en Peterbilt zijn niet noemenswaardig (opgeteld minder dan 100 per jaar in Europa), dus ik denk dat dat niet een heel moeilijke rekensom is...
jaeger
Dit is wat Omroep Brabant schrijft over het marktaandeel van DAF:
DAF Trucks heeft in 2013 haar marktaandeel in Europa voor zware vrachtwagens zien stijgen naar 16,2 procent, een nieuw record. Alleen Mercedes en Volvo zijn groter.

In de zwaarste klasse is het bedrijf nu met haar XF- en CF-trucks marktleider in Nederland, Groot-Brittanni?, Polen, Hongarije, Tsjechi? en Litouwen.

Binnen de Europese Unie werden vorig jaar zo'n 241.000 zware vrachtwagens verkocht. Dat is acht procent meer dan in 2012. Met een marktaandeel van bijna 22 procent is Mercedes nog steeds marktleider in de zware trucks. Volvo is tweede, maar blijft DAF nog maar net voor.

Rusland
Ook buiten de Europese Unie heeft DAF haar marktpositie verder versterkt. In 2013 leverde de truckproducent daar 9400 LF-, CF- en XF-voertuigen af, dertien procent meer dan 2012. In Rusland is DAF onder de Europese merken het snelst groeiende merk met 3900 geregistreerde voertuigen in 2013.

Publicatie: woensdag 5 februari 2014 - 16:05

Als DAF het marktaandeel vast kan houden, zou het dus gaan om 16% van die genoemde 210.000 en 230.000 vrachtwagens, een slordige 35.000 stuks voor het jaar 2014 in de zware klasse.
Alex Miedema
Oh,ik had het verkeerd gelezen... oeps...
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0