Alle Nederlandse transporteurs binnenkort failliet

Ja leuk dat geneuzel over slecht aangeharkte parkperceeltjes, meer of minder koopzondagen of de onderhoudsstaat van de wipkippen op het wijkpleintje. Die lokale luxeprobleempjes rond de gemeenteraadsverkiezingen, we zijn er maar druk mee allemaal. Maar ze zijn pinda's, in vergelijking met het onheil dat onder de Brusselse slagschaduw op Nederland afkomt. Lees en huiver: "Het Deense transportbedrijf Kim Johansen mag zijn Bulgaarse en Roemeense chauffeurs betalen naar salarismaatstaven uit Estland, waar het dochterbedrijf van Kim Johansen is gevestigd...

Reacties

Tinus
Iedereen is bang voor het gevaar van de Bulgaren en Roemenen, maar zijn er eigenlijk cijfers hoeveel gekwalificeerd personeel er daar klaar staat? Als heel 'west' europa Bulgaren en Roemenen inhuurt dan is de poel snel leeggevist lijkt mij?
newholland6640
@Tinus

Interessant. Daar had ik nog nooit aan gedacht. Maar als er steeds meer (zuid) Oost europese landen bij komen wordt de poel snel groter...
Alex Miedema
@Tinus door vergrijzing en groeiende handel zijn er de komende jaren meer chauffeurs nodig dan Oost Europa kan leveren.
Tinus
Quote @Alex Miedema:
door vergrijzing en groeiende handel zijn er de komende jaren meer chauffeurs nodig dan Oost Europa kan leveren.

Dat niet alleen, er zijn in Nederland te weinig lassers, installateurs, ziekenverzorgers, etc. En daarnaast, eigenlijk van de zotte dat we alles uit China halen, terwijl het daar ook goedkoop gemaakt kan worden.

Quote @newholland6640:
Maar als er steeds meer (zuid) Oost europese landen bij komen wordt de poel snel groter

Zoveel landen staan er niet op de nominatie toch? We hebben het al 5 jaar over de komst van de Bulgaren en Roemenen en al 15 jaar over de Polen.

Hier in de buurt zitten tuinders die niet kunnen bestaan zonder de Polen. Alle Nederlanders zijn welkom maar ze melden zich niet.
ValtraT202
@Tinus Ik werk oke in de kas alleen met nederlands soms als we exstra hulp nodig hebben komen er polen?

Hoop transsport bedrijven stappe van polen roemenen af omdat ze te veel schade rijden
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0


TREFWOORDEN