Mais in gras biedt op termijn perspectief

Op termijn is het mogelijk om goed mais in grasland te telen, met het terugkomen van de graszode in het volgend seizoen.

Reacties

+3
JappieJo
We kunnen van alles uitvinden en ben er zelf ook mee bezig maar gewoon ploegen is voor alles het beste
newholland6640
@JappieJo

In eerste instantie wel het makkelijkst ja, het beste is een tweede
Ruben-Wind
@newholland6640 makkelijkst is het zeker niet. Maar wel het meest zeker van opbrengst vind ik. Heb er zelf ook wel aan gedacht omdat we op lastige grond zitten maar te vaak gezien en gehoord dat het gewoon een half gewas werd en dan kost het nog veel meer geld
+1
Kars
@newholland6640 grond keer luchtig ligt met ploegen das altijd goed. Al wat je met stroken freest is niet alles. Ligt veel te fijn, bij flinke neerslag slaat het dicht.
bio boer
@Kars of al het water loopt in de gleuf met losse grond en het mais plantje of zaad rot we door zuurstof gebrek
newholland6640
@Kars

Als je een goede doorworteling hebt met goede kruimelstructuur slaat het ook niet dicht.
bio boer
@newholland6640 ik heb wel de ervaring dat het soms goed is dat oudgrasland even ge reset wordt door ploegen heb soms boven in de zode soort viltlaag van oude wortel resten die slecht verteerd zeker waar veel slechte grassen staan
newholland6640
@bio boer

Dan is je bodem niet voor elkaar
Ruben-Wind
@newholland6640 waar moet de bodem dan aan voldoen wil dit 100-% een succes worden ?
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
4.063


TREFWOORDEN