Droge mais compenseren met nattere kuil en bijproducten

Melkveehouder Dick Davelaar uit het Utrechtse Leusden probeert met een laag gras en een laag perspulp de broei in de kuil tegen te gaan. De mais in deze kuil heeft namelijk een drogestofpercentage van 42 procent. Door het gewicht van deze twee producten komt er geen broei in de kuil. Davelaar is deelnemer aan het Maismeetnet van Nieuwe Oogst. 'Wij voeren op dit moment mais, kuilgras, perspulp en aardappelvezels', zegt hij.

Reacties

david2
Ik zou de aardappelvezels over mais gooien tegen de broei
de Tank
@david2 stoomschillen of aardappels nippers erover.
Arnold1988
Droog voer kun je heel simpel water toevoegen
cjw73
@Arnold1988 mits je een mengton hebt. Maar de maïs heeft hier ook 40% ds en ze vreten het top. Dus snap het verhaal niet zo zeer.
schoppenboer
@cjw73
Hier is de mais 55% dan praat je wel anders.
cjw73
[@schoppenboer dat ben ik met je eens, maar die van hem is 42, nou voor mijniks bijzonders. Heb hem liefst rond de 40%
schoppenboer
@cjw73
Ok, heb het stukje niet gelezen.
koe-boer
@cjw73
Jij heb dan geen verdroogde maïs maar gewoon droge maïs zeker
cjw73
@koe-boer ja. Gewoon goeie mais
+1
de Tank
@cjw73 Ligt er vooral aan waar het ds% vandaan komt. Goed afgerijpt mais met hoog aandeel kolf of verdorde mais met slechte, niet afgerijpt kolf. Hier 39%, plant onder de kolf nog groen heeft geen centje pijn.
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
2.018