Volvo gaat 20 zware elektrische trucks leveren aan Amazon

Volvo Trucks zal tegen het einde van het jaar volledig elektrische zware vrachtwagens leveren aan Amazon in Duitsland. De 20 Volvo FH Electric zullen naar verwachting jaarlijks meer dan een miljoen wegkilometers afleggen, aangedreven door elektriciteit in plaats van diesel.


Zware vrachtwagens en andere bedrijfsvoertuigen zijn goed voor ongeveer 36% van de Duitse binnenlandse vervoersemissies, waardoor het koolstofvrij maken van het wegvervoer een belangrijke kwestie is die moet worden aangepakt.


"Grote spelers in de transportsector spelen een belangrijke rol bij het leiden van de inspanningen van de sector om zijn Co2-afdruk te verkleinen. Daarom ben ik blij dat Amazon met ons samenwerkt om hun uitstoot bij langere en zwaardere transporten te helpen verminderen," zegt Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management bij Volvo Trucks.


Volvo Trucks begon in september van dit jaar met de serieproductie van zware elektrische trucks en de beschikbaarheid van elektrische trucks voor interstedelijk en regionaal vervoer is een belangrijke mijlpaal voor het decarboniseren van het wegvervoer.


"Wereldwijd hebben we nu zes elektrische vrachtwagenmodellen klaar voor bestelling en in serieproductie om te voldoen aan de toenemende vraag naar het decarboniseren van goederentransporten. Dit is een bemoedigende stap voorwaarts om de gevolgen van de klimaatverandering te beperken", aldus Jessica Sandström.


De elektrische versies van de belangrijkste productrange - de zware Volvo FH-, FM- en FMX-trucks - zullen een essentiële rol spelen bij het bereiken van Volvo's wereldwijde doelstelling dat in 2030 50% van alle nieuw verkochte Volvo-trucks batterij- of brandstofcelelektrisch zal zijn. Deze elektrische zware trucks kunnen een totaalgewicht van 44 ton aan. De FH, FM en FMX vertegenwoordigen tweederde van Volvo’s wereldwijde verkoop.


Voor Amazon zullen de trucks hun dieseltegenhangers vervangen en een sleutelrol spelen in elektrificatie-initiatieven door zijn transportketen.

"Amazon wil zijn vloot koolstofvrij maken, en de middle mile is een sector die moeilijk te ontmantelen is", legt Andreas Marschner, Vice President Transportation Services Europe bij Amazon, uit. "Daarom is de opname van deze elektrische vrachtwagens van Volvo in ons wagenpark zo'n belangrijke mijlpaal. Wij hebben een van de snelst groeiende programma's voor de elektrificatie van commercieel vervoer en we blijven investeren en innoveren om pakketten te decarboniseren en emissieloos bij klanten af te leveren."

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
76