Aangifte door minister Van der Wal wegens doodsbedreiging op vrachtwagen

Op de achterklep van de truck staat een verwijzing naar de mogelijke sterfdatum van de minister.

Reacties

+9
mlkvhoudr
Welke gek verzint zo iets
+3
matt
@mlkvhoudr walgelijk
diekman
@mlkvhoudr kabinet 🤪
+3
de jonge
@diekman dit is dan toch ook woordkunst??
marcsterreborn
@de jonge triest hoor. Om zoiets proberen goed te praten
+6
de jonge
@marcsterreborn niks triests aan, als iemand waar jesse achter staat,echt mensen bedreigd noemen ze het een woordkunstenaar,hier staat nergens dat ze haar bedreigen toch? iedereen gaat dood alleen de meesten weten niet wanneer.. dat is heel iets anders dan de uitspraak van akwasie en het feit dat hij daardoor niet vervolgd is. een woordkunstenaar aldus jesse... "Als ik in november een zwarte piet zie, dan trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht", zei Akwasi op de demonstratie. Het Openbaar Ministerie (OM) noemde de woorden van de rapper "opruiend" en zei dat het doen van de uitspraak strafbaar was.15 apr. 2021

Akwasi wordt definitief niet vervolgd voor uitspraken op de Dam
oja en dan deze nog twintig klagers hebben het gerechtshof in Amsterdam vandaag verzocht om rapper Akwasi alsnog te vervolgen voor zijn ‘verontrustende’ uitspraak op de Amsterdamse Dam tijdens een Black Lives Matter-demonstratie van vorig jaar. Hun advocaat Richard van der Weide vindt namelijk dat er sprake is van rechtsongelijkheid, omdat Jenny Douwes wel werd vervolgd om haar oproep om een snelweg te blokkeren en Akwasi niet.

En ga jij mij dan maar vertellen dat je triest vind dat ik mijn mening geef,maar je kunt ook toegeven dat de staat inderdaad met 2 maten meet en altijd net hoe het hen uitkomt welke uitspraken ze gepast en ongepast vinden daar de rechterlijke uitspraak in het merendeel ook naar toe valt. of valt bij jou het kwartje nu zelfs nog niet oa met het ""stikstof debacle""
+1
producent
@mlkvhoudr
Advocaat: eigenaar truck wil excuus maken aan Van der Wal


UTRECHT (ANP) - De eigenaar van de vrachtwagen met daarop een suggestieve tekst met de naam van stikstofminister Christianne van der Wal, zegt dat hij is geschrokken van alle media-aandacht. Hij laat dat weten via zijn advocaat, Jaap-Willem Roozemond. Het is nooit zijn bedoeling geweest om te bedreigen of intimiderend over te komen of om de minister iets aan te doen, aldus de raadsman. De truckeigenaar wil graag met Van der Wal in gesprek om zijn excuses aan te bieden.

Van der Wal heeft vrijdag aangifte gedaan van een doodsbedreiging en van opruiing tegen de eigenaar van de vrachtauto. Op de achterkant van de vrachtwagen stonden de namen van Pim Fortuyn en Theo van Gogh met hun sterfdatum. Daaronder stonden de naam van de minister, een kruis en een vraagteken. Het voertuig was woensdag te zien bij het boerenprotest in Stroe.

Volgens Roozemond kun je je afvragen of de tekst op de truck überhaupt wel kan worden opgevat als doodsbedreiging in juridische zin. "Er staat namelijk een vraagteken achter de zin en geen uitroepteken of een sterfdatum. Het kan wellicht als intimiderend worden ervaren, maar dat betekent niet dat het een doodsbedreiging is." Hij denkt dat de commotie is aangezwengeld door onder meer Shownieuws, waar deskundige Victor Vlam het woord 'doodsbedreiging' in de mond nam.

Volgens de raadsman "gaat het in de media meer over de protesten dan over de inhoud van de kabinetsplannen". Volgens hem voelen de boeren het als "het afpakken van hun boerenbedrijf maar ook van hun huis en haard, terwijl er bijvoorbeeld tegelijkertijd giga-bouwplannen zijn in Stroe van 25.000 huizen. Dat daar ferme protesten en teksten door ontstaan, is begrijpelijk. Politici moeten dan ook niet protesten, dergelijke teksten of excessen gebruiken om de aandacht van de inhoudelijke discussie over de stikstofplannen af te leiden en zo aan een debat met de boeren ontsnappen", aldus Roozemond.msn.com/nl-nl/nieuws/…
+1
stefanus
Tis maar net hoe je het bekijkt, iedereen heeft uit eindelijk een sterf datum.
Twentsch Land
Iedereen heeft een sterfdatum !

Ja dat is zo, ik weet zelf op het kerkhof al graven met dubbele grafsteen terwijl nog niet beide overleden, er staat daar ook nog geen naam op.

Maar je weet zelf wel dat dat hier niet wordt bedoeld, haar naam staat bij 2 personen die vermoord zijn en in die context wordt dus ook iets anders bedoeld.

@stefanus
stefanus
@Twentsch Land Ik snap wel de bedoeling maar het is maar net hoe je het uitlegt. Misschien is de chauffeur wel bezorgd om de beveiliging en heeft die misschien niets met landbouw te maken, je weet het maar nooit. Dus zinloze aangifte.
+5
Erco
Hoeveel zullen er door haar toedoen zichzelf wat aandoen..... (Keur dit wat op de vrachtwagen staat overigens af)
+1
pieta
Quote Reactie van @Erco:
Hoeveel zullen er door haar toedoen zichzelf wat aandoen..... (Keur dit overigens af)

Wat keur je nou eigenlijk af?
+6
labella
Ze jaagt zelf tientallen boeren de dood in en dan zitten te miepen om een ludieke tekst op een vrachtwagen, flikker toch gauw op!
Weidezicht
@labella deze krijgt koos vanavond bij Op1 om te oren. Dit is niet de manier om de strijd te winnen.
+1
Nevergiveup
Het staat niet op een boeren trekker he , maar transport is het ook zat dat is wel duidelijk. Koos kan daar makkelijk omheen als je zegt zonder het goed te keuren hoe hoog het zit ook bij andere sectoren en dat ze vernederland niet verder moeten slopen @Weidezicht
+3
stefanus
@Weidezicht Wie kijkt er nog naar staatsomroep ?
Theo61
@Weidezicht Daar ben ik ook bang voor, dat ze dit aankaarten op1 tegen Koos.
+1
matt
@Theo61 ja dat moesten ze natuurlijk weer laten zien,gelukkig kon koos dat goed pareren.
En de draad weer oppakken.
Weidezicht
@matt kut, zette te laat TV aan, dus blijkbasr Koos gemist, hoopte dat het nu nog moest komen. Hoe is hij erdoor gerold?
+3
matt
@Weidezicht heel goed toonde emotie,maar kon toch goed zijn verhaal vertellen wat hij kwijtwilde.
Studio was muisstil,en volgens mij waren de tafelgenoten ook geraakt door zijn verhaal.
Presentatice probeerde toch nog even hem wat uitspraken te ontlokken,maar daar sloeg hij zich goed doorheen.
+1
mlkvhoudr
@Weidezicht co heeft het hier geplaatst nu had het ook niet gezien je moet wel van beton zijn wil je hier niet door geraakt worden, echt prachtig netjes vol emotie verwoord
robbies
@labella dit is niet ludiek hoor
stefanus
@robbies Heb gister een burger uitgelegd dat een bedrijf in de buurt niet echt te koop staat met zo'n bord van de Wal makelaardij, das wel ludiek
Theo61
@stefanus klopt , je zou ook ROND de woonplaats van een kamerlid borden kunnen plaatsen en daar op vragen ; lekker geslapen van de Wal, WIJ NIET ? niet in de straat waar ze wonen! zou burgers ook meer aanspreken denk ik.
+2
Vdejong
@labella overheid aansprakelijk stellen
+1
Bartlehiemboer
Had zelf ook wel zo'n tekst kunnen plaatsen. We zitten allemaal diep in emotie en in de shit. (misschien bij deze letterlijk en figuurlijk) Misschien gaat het te ver... Maar persoonlijk vind ik het begrijpelijk. Het is onmacht. Deze chauffeur probeert nog wat, is nog wat strijdlustig. Tot hij ook gebroken is en alles over zich heen laat komen. Zoals velen die hem voor gingen.
En zo komen we steeds dichter bij de afbraak van Nederland en onze levens.
paul1
@Bartlehiemboer idd wanhoopsdaad waarschijnlijk
+1
komelker 2
Moderne graffiti, kan je als chauffeur niks aan doen.
casev2
Lijkt bijna op een gefotoshopte foto....
BertK
@casev2 Is het niet.
+1
weurding
Ettur pinokkio , datum ?.. was misschien nog ludiek geweest😄
+2
weurding
Net 20 minuten gekeken naar opnames van die vissersboot bij de ketelbrug, onvoorstelbaar optreden politie, zal ook wel een rechtszaak worden
+1
spotmelker
Bied die linkse kliek in de 2e Kamer maar een cursus rekenen voor beginners aan. Als ze die succesvol afronden kunnen ze misschien iets zinvols bijdragen aan het stikstofdebat.
sorry
Geen trillende eieren?
+1
Jan-T
Als je zoiets op de klep schrijft.
Dan ben je toch een idioot die niet weet wat je doet.
Dat er grote frustraties zijn is duidelijke en dat de overheid onbetrouwbaar is dat mag ook helder zijn.
labella
@Jan-T ik zie er niets verkeerds staan, alles klopt volgens mij.
Nevergiveup
@labella dat is wel een feit 🙈
+1
sorry
Quote Reactie van @labella:
ik zie er niets verkeerds staan, alles klopt volgens mij.

de bovenste stonden ergens voor...de onderste gebruikt het als springplank...
stefanus
@Jan-T Kunnen zo de politiek in dus.
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Jan-T:
Als je zoiets op de klep schrijft.Dan ben je toch een idioot die niet weet wat je doet.

Ja, domme actie. Is een goodwill sloper...
Erco
@Grasbaal nee met goodwill hou je vast je bedrijf, dat hebben we de laatste jaren gezien
+3
duitser
stefanus
@duitser TOP briefje
Bennie Stevelink
@duitser Als die "Jan" met zijn briefje voor vrijheid van meningsuiting staat, waarom schrijft hij dan niet onder zijn volledige naam? Vrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid. Iemand die dus de vrijheid neemt om zijn mening te uiten moet ook verantwoordelijkheid voor zijn mening nemen.
+6
familie pelle
@Bennie Stevelink
Quote:
. Als die "Jan" met zijn briefje voor vrijheid van meningsuiting staat, waarom schrijft hij dan niet onder zijn volledige naam?

Bennie Bennie Bennie, weer niet goed gelezen jonguh. In wat voor tunnel leef jij? Half Nederland weet wie schrijver Jan dijkgraaf is en zelfs waar die woont. Je predikt nog harder dan de plaatselijke pastoor maar leest je zelden goed in.
+2
Bennie Stevelink
@familie pelle jaren geleden, in de begintijd dat ik reageerde op fora, werd ik een keer door iemand op een vuile schunnige manier aangevallen. Mijn eerste ingeving was om op dezelfde manier terug te reageren. Tegelijk bedacht ik mij: door op dezelfde manier terug te reageren liet ik mijn eigen fatsoensgrenzen bepalen door de ander. Als iedereen dat doet bepaalt degene met het laagste fatsoen de fatsoensnorm voor het hele forum. Ik besloot om niet op dezelfde manier terug te reageren maar uit te gaan van mijn eigen waarden en normen, los van de ander.

Het stoort mij dat verschillende personen de schandalige tekst op de vrachtwagen goed proberen te praten. Iedereen moet zichzelf de vraag stellen: als ik in mijn eentje een demonstratie zou houden, zou ik dan ook een dergelijke tekst voeren? Als het antwoord “nee” is moet je een dergelijke tekst van een ander niet goed praten maar er afstand van nemen. Je moet trouw zijn aan je eigen waarden en normen en je niet laten leiden door een ander.

Ik heb het vermoeden dat in trekkerapp-groepen het veelvuldig voorkomt dat de grootste onbenul het grootste woord heeft en anderen niet trouw zijn aan eigen waarden en normen en zich er maar bij aanpassen. Het gevolg is dat de norm in de groep wordt bepaalt door de grootste onbenul. Als anderen wél trouw zouden zijn aan eigen waarden en normen en dat ook aangeven, zal de groep veel meer de lijn volgen van het gemiddelde van de leden van de app-groep. Ook de grootste onbenul in de groep krijgt op deze manier een referentie waar hij zich aan kan toetsen.
+2
de jonge
@Bennie Stevelink ach ja niet iedereen heet bennie he, en het zou dan toch ook bij jouw waarden en normen moeten horen , dat een ander zijn mening op zijn eigen wijze mag uiten..zonder oordeel als jij daar zelf een andere mening over hebt?
Nevergiveup
@Bennie Stevelink U hebt ergens gelijk vind ik , In de regerings partijen zie je dit nog veel erger en is het fantsoen ver zoek , enkele maken er een Schaamteloos Stikstof -Gate van !
+1
familie pelle
@Bennie Stevelink als je het tegen mij hebt dan heb je wederom niet goed gelezen of je probeert, zoals zo vaak als je ongelijk hebt, de discussie te pareren door over iets anders te beginnen.
Jij ging los over het Anoniem zijn van ene Jan met z’n briefje. Dat weerleg ik simpel en geef aan dat je volgende keer beter moet lezen voor je weer een preek begint.
stefanus
@familie pelle Ik ken Bennie niet maar volgens mij is ie echt pastoor, ook al een uitstervend beroep.
sorry
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
waarden en normen

bij de vvd hebben ze waarde en normen, met kutsmoes iedere keer wegkomen
Jannus
@Bennie Stevelink Die vrijheid kan niet iedereen mee omgaan en sommigen schrijven daarom onder een synoniem
+2
weurding
Dit mag schijnbaar ongestraft, walgelijk
stefanus
@weurding Ik kan hier alleen maar mee lachen, boeren repareren alles met touw, zelfs dit stikstofschandaal als het moet.
weurding
@stefanus kan, maar het past me op dit moment even niet
+1
stefanus
@weurding Snap het, vat het allemaal niet te zwaar op.
weurding
Op npo 2, weer tegenhangers actie, maar vrachtwagen in beeld is steeds op a28, heeft die wel in Stroe gestaan?
Grasbaal
@weurding ja, hij was daar ook gesignaleerd....
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
58
DEELNEMERS
30
WEERGAVES
4.210


TREFWOORDEN