CB voorziet gevel magazijn van zonnepanelen

Vandaag worden de eerste van de 476 zonnepanelen bevestigd aan de gevel van het nieuwste magazijn van CB in Culemborg. Dit wordt een van de grootste zonnegevels van Nederland.

Eerder plaatste de logistiek dienstverlener al 1220 zonnepanelen op het dak van ditzelfde magazijn. Samen goed voor circa 3400 m2 aan panelen.

222 ton CO2-reductie
De zonnepanelen leveren gezamenlijk 468.000 kWh per jaar op, dit is ongeveer gelijk aan het stroomverbruik van 134 huishoudens per jaar. Met de installatie wordt 222 ton CO2-uitstoot per jaar vermeden.

De inzet van zonnepanelen past in CB’s duurzaamheidbeleid. Zo kiest CB ook voor hergebruik van verpakkingsmateriaal en duurzame oplossingen voor transport.

De zonnepanelen worden bevestigd aan het bakkenmagazijn van CB. In april opende Koning Willem Alexander dit nieuwe magazijn. Een high tech volautomatisch magazijn waarin met behulp van shuttles goederen op voorraad worden gelegd en worden gepickt uit zo’n 50.000 verschillende bakken. Hiermee speelt CB in op groei en de vraag naar meer orders en de kleinere omvang per order.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
19

GESPOT IN DIT TOPIC