Domper voor trekkertrek in Elshout: alsnog afgelast. ‘Blijkbaar is een ambtenaar teruggefloten’

ELSHOUT - De trekkertrek in Elshout gaat alsnog níet door. De organisatoren wijten het aan plotseling aangescherpte eisen, waar ze niet aan kunnen en willen voldoen. ,,Balen ja, er komen normaal toch tussen duizend en elfhonderd mensen", stelt voorzitter Sjaak Brok.

Reacties

+4
Pieter Buren
Zet een F1 auto voor de sleepwagen en er mogen wel 70 000 mensen komen.
walker1
@Pieter Buren Bij de F1 in Zandvoort mocht je ook alleen maar naar binnen met corona app/inentingsbewijs/negatieve test van max 72 uur oud.
+6
stijn-de-bock
Als ze de trekker trek kapot krijgen die groene jongens zijn de oldtimers het volgende,,,maar over het vliegtuigtoerisme mag je niks zegge.
+5
Corne S
@stijn-de-bock

Daar komt geen zichtbare rook uit en hebben ze zelf ook belang bij met een vliegtuig vakantie.
+1
RVM
@stijn-de-bock heb helaas al wat geluiden gehoord over moeilijkheden met vergunningen voor enkele bekende oldtimerevenementen. Of het waar is weet ik niet
dennisbouter
@stijn-de-bock deze regels gelden voor alle evenementen in nederland ivm corona. Of je probeerd aan de eissen te voldoen of je probeerd het niet, zo simpel is het
stijn-de-bock
@dennisbouter corona? Ik dacht dat het om milieueisen ging.
+1
de-wit
@stijn-de-bock Nee, je mag hier alleen een evenement organiseren met max 750 man, 1-daags, in de buitenlucht en met een vaccinatie- of testbewijs. De organisatie had een vergunning voor 1500 man gekregen, zonder toegangsbewijs, dat hebben ze nu ingetrokken. Maar daar was iets fout gegaan, want dat mocht binnen de huidige regels toch al niet.
dennisbouter
@de-wit zoals ik het lees is het anders gegaan, ze hebben geprobeerd de gemeente wijs te maken dat het een "doorstroom" evenement is. Zoals een rommelmarkt dat stroomt door,, ze konden gewoon een vergunning krijgen voor 750 man met de huidige regels daar hadden ze geen zin in,, het is wel een beetje scheef maar de formule 1 is waarschijnlijk vergund als sportwedstrijd en daar gelden andere regels voor dan voor evenementen
de-wit
@dennisbouter Kwam ik ook achter ja
+1
Henk 1120
@stijn-de-bock Als je het over vliegtuigtoerisme hebt.... Een enkele reis van Schiphol, naar Brazilie verbruikt een Boeing 747 zon 120 ton aan brandstof!! Dat is meer dan 1000 liter per uur en elke minuut stijgt er zo'n ding op!! Dan moet je heel wat trekkertrek wedstrijden tegenover zetten, om aan die hoeveelheid brandstof te komen... 🤔
de-wit
Het is al de zoveelste keer dat ik blij ben gemaakt met een dode mus. Een maand terug heb ik de brede banden al gemonteerd voor trekkertrek Kaastheuvel, welke opeens niet meer doorging. En nu zou er ein-de-lijk toch een trekkertrek zijn dit jaar, grissen ze hem voor je neus weg. En wederom was ik al begonnen met sleutelen in de aanloop hier naartoe. Ik wacht hier al ruim 2 jaar op, met de 553 heb ik nog nooit de kans gereden om trekkertrek te rijden.

Maar gelukkig hoor je dan als troost van die positieve nieuwsberichten. Mensen wiens droom in vervulling is gegaan, nu ze eindelijk Max hebben zien racen in Nederland in plaats van op tv. Wat leven we dan toch in een fijn land, dat dat allemaal gewoon kan!!!

(Ik weet ook wel, mijn bedrijf is niet failliet en ik ben nergens ontslagen omdat er geen werk is, maar er lijkt gewoon geen einde aan te komen en daar word ik wel goed chagrijnig van...)
+1
dennisbouter
@de-wit anders ik wel pfff, van de winter setje cultuurbandjes klaar laten maken zelfs ingeschreven en toen werden de regels strenger
+2
jantje 8110
@de-wit trekkertrek best is op diezelfde dag. Gaat gewoon door onder de corona voorwaarden. Opgeven is niet meer mogelijk. Maar vanavond houden ze alvast een kaartverkoop.
de-wit
@jantje 8110 Met max. 750 man niet dat kunnen, zullen de kaarten en inschrijven wel duurder zijn. En dat zullen ze in Elshout niet gewild hebben
+1
jantje 8110
@de-wit entree is 10 euro n het inschrijven was goedkoper als elshout in ik begrepen. Of we er iets aan over houden, tja das een gok
de-wit
@jantje 8110 Ieder zijn keus en die hebben wij te accepteren🤷🏼‍♂️
+1
jantje 8110
@de-wit klopt inderdaad. Volgend jaar beter
+4
roscho
De trekkertrekkers moeten gewoon proberen prins Bernhard als sponsor of beschermheer te krijgen, dan mag opeens alles.
dennisbouter
@roscho die race had je niet af willen lasten hoor, dan had je als nederland zo verschrikkelijk voor gek gestaan voor de rest van de wereld en daar komt bij dit was geweldig om te zien en voor de duidelijkheid, ik kijk het verder nooit!
+1
Pieter Buren
@dennisbouter het gaat er niet om of die race afgelast moest worden. Het gaat erom dat die race wel met zoveel publiek mocht en bij trekkertek en andere evenementen mag het niet.
dennisbouter
@Pieter Buren maar dat is een sport wedstrijd waar iedereen moet zitten en trekkertrek een evenement zoals een dance feest
+1
walker1
Volgens mij leest meer als de helft niet de link met het hele verhaal. Dat deze trekkertrek niet door mocht gaan had niks met stikstof te maken of met andere milieuregels, maar puur met de corona regels. Blijkbaar had de gemeente eerst bepaald dat er iedereen er zo naar toe mocht, maar uiteindelijk mocht er alleen toegang zijn met corona app dat je ingeënt bent of met negatieve test.
Wat de vergelijkingen met de F1 betreft, daar moest je ook ingeënt zijn of negatieve test hebben.

Hoe zit het eigenlijk bij andere trekkertrek evenementen die al eerder gehouden zijn? Moest je daar ook bewijzen dat je ingeënt was of een negatieve test hebben? Of mocht iedereen zomaar binnenwandelen?
+2
dennisbouter
@walker1 nee alle evenementen op dit moment 750 bezoekers ex deelnemers en ex vrijwilligers en of testen of herstel en vakinatie bewijs
+1
jantje 8110
@walker1 trekkertrek best dat op 19 september wordt gehouden geld, max 750 bezoekers en een geldig testbewijs of aantoonbaar volledig geënt.
walker1
Natuurlijk is het jammer dat het niet door gaat, maar het is wel de organisatie zelf die de beslissing heeft genomen, niet de gemeente, de gemeente kwam dan misschien wel vrij laat met die toegangsregels op de proppen, maar de gemeente heeft nergens gezegd dat het niet door mocht gaan.
Van onderstaand stukje uit het artikel vind ik zelf dat de organisatie ook wel overdrijft.

"De stichting voorzag gelijk een aantal problemen met die regels. ,,Veel van onze oudere bezoekers hebben geen corona check-app of iets dergelijks. Die willen gewoon komen kijken en iets drinken.”

Ten eerste denk ik dat het overgrote deel van de bevolking wel een smartphone heeft waar die app op zit of opgezet kan worden. Natuurlijk zijn er altijd wel wat ouderen die niet met een smartphone overweg kunnen en geen app hebben. Maar na inenting krijg je ook gewoon op papier een bewijs dat je ingeënt bent en het kan ook in het gele boekje afgestempeld worden.
Van mensen die niet ingeënt zijn (wat geheel hun eigen keus was, dus die moeten niet zeuren) kan je een negatieve test verlangen. Dus feitelijk kan iedereen gewoon dat evenement bezoeken.

Dan is er nog wel het aantal toegestane bezoekers, was eerst 1500, maar mochten er uiteindelijk maar 750 zijn. Dat is dan wel een serieuze reden om het af te gelasten, al kan ik vanaf hier niet beoordelen hoe het dan met de kosten/baten uitkomt, waarschijnlijk zullen ze met 750 wel in de rode cijfers komen. Geen idee wat precies de geschatte kosten en inkomsten zijn bij een trekkertrek. Vaak is het voor een groot deel al gesponsord door bv loonbedrijven en lmb's uit de regio. Grootse inkomsten verlies met maar de helft van de bezoekers is dat je ook maar half zoveel bier en hamburgers verkoopt.
dennisbouter
@walker1 de ntto wedstrijden zijn wat financiele regelingen vanuit de ntto voor getroffen geen prijzengeld geen startgeld, alphen was afgelopen weekend zonder plubliek die inkomsten mis je, maar wat kost het als je tribunes en dat soort zaken neer moet zetten🤷‍♂️. De ene organisatie heeft de inkomsten harder nodig dan de ander, het hangt van de soort wedstrijd af.
walker1
@dennisbouter Ja dat begrijp ik, het kan heel simpel bij een boer in de wei met een frietkar en een biertent, of heel grootst met tribunes en allerlei ander vermaak.
Sowieso moet je als evenementen organiseert bij de voorbereiding rekening houden met tegenvallers. Gewoon in het algemeen, kan bv ook gigantisch kloteweer zijn en dat niet eens de helft van de verwachte bezoekers komt opdagen. Maar ook vanwege de corona, daar zijn we nog steeds niet vanaf. Als ik in oktober een evenement wil houden, dan moet ik er ook rekening mee houden dat als de komende weken de besmettings en ziekenhuisopnamen snel stijgen, dat de regels aangescherpt worden en het evenement niet door kan gaan.

Ik ben niet bekend met de tt in Elshout, dus ik weet niet hoe groots dat opgezet is en met welke scenario's de organisatie wel of niet rekening gehouden heeft. Ik lees dat ze pas anderhalve week geleden toestemming kregen voor evenement met 1500 bezoekers, dus ze kunnen in anderhalve week wel regelen dat het doorgaat, maar als ze vervolgens 2 weken van te horen te horen krijgen dat 750 bezoekers de max is, dan kunnen ze opeens niks meer geregeld krijgen en gaat het niet door?
+1
de-wit
@walker1 Het is altijd erg minimaal en het wordt elke keer maar kort van tevoren aangekondigd. Maar het is wel 1 van mijn favorieten, omdat de sfeer goed is, zoals je in een klein boerendorp verwacht.
+2
dennisbouter
@walker1 het verhaal dat ze vergunning voor 1500 zouden krijgen klopt al niet, landelijk zijn er niet meer dan 750 bezoekers toegestaan dat is algemeen bekend, ze zijn daar in het bestuur zelf heel dom of heel eigenwijs door een vergunning aan te vragen voor een doorstroomevenement meer kan ik er niet van maken, maar zoals ik het begrijp is het een kleinschalige plaatselijke wedstrijd
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
30
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
2.017


TREFWOORDEN