Nu digitaal kennis opdoen over nieuwe Volvo-truck

Volvo Trucks introduceert een online bestuurdershandleiding. Chauffeurs kunnen daarmee altijd en overal kennis opdoen over hun truck. Doordat de handleiding online staat, hoeven chauffeurs niet te wachten totdat hun truck is geleverd: ze kunnen voor aflevering al heel veel te weten komen over allerlei functionaliteiten. Na aflevering en tijdens gebruik dient de bestuurdershandleiding als naslagwerk. Het eenvoudig up-to-date kunnen aanbieden van de allerlaatste informatie was voor Volvo Trucks de voornaamste reden om het handboek te digitaliseren.

De online bestuurdershandleiding is een aanvulling op het analoge chauffeurshandboek wat in iedere truck te vinden is. “We hebben ervoor gekozen om dit handboek ook te digitaliseren. Dit biedt het voordeel dat we informatie over de allerlaatste updates kunnen toevoegen en chauffeurs eigenlijk altijd en overal met hun telefoon, laptop of via het scherm in de truck toegang hebben tot de bestuurdershandleiding in hun eigen taal”, verklaart Raymond Wittenberg die bij Volvo Trucks Nederland verantwoordelijk is voor de implementatie van de online bestuurdershandeiding.

De digitale bestuurdershandleiding is chassis specifiek. Om informatie overzichtelijk te maken, kan er na het opgeven van het chassisnummer een keuze worden gemaakt tussen een bekopte (`snel aan de slag`) en uitgebreide (`volledige rondleiding`) variant. Om eenvoudig informatie terug te kunnen vinden, beschikt de online versie over een zoekfunctie.

Aflevering effectiever en efficiënter
De bestuurdershandleiding kan voor aflevering van de truck al worden geraadpleegd en biedt als zodanig ondersteuning tijdens de aflevering van de truck. “Als chauffeurs al voor aflevering van de truck enig inzicht hebben in de functies van hun nieuwe voertuig maakt dat de aflevering effectiever en efficiënter. Niet alles is nieuw en onduidelijkheden kunnen extra worden toegelicht. Dat blijkt heel effectief”, vertelt Raymond Wittenberg.

Naast de hardcopy is de bestuurdershandleiding beschikbaar als webaplicatie, als app voor Android en IOS, te downloaden als pdf en als applicatie te raadplegen in de truck.

Bijlages

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!