Verdouw Bouwproducten ontvangt certificaat ‘Duurzaam op de weg’ van Profile

Profile Tyrecenter Truck Europe certificeert Verdouw Bouwproducten uit Gouda met het ‘Duurzaam op de weg’ certificaat. De zelfstandige groothandel in bouwmaterialen heeft het certificaat gekregen voor zijn duurzame bandenbeleid. Dat resulteert in minder brandstofverbruik, CO2-uitstoot en kosten.

Verdouw Bouwproducten in Gouda is een van de grootste leveranciers van bouwmaterialen in Nederland (sinds 1909) en gespecialiseerd in onder meer hout, plaat- en isolatiematerialen, deuren, daken en gevels en materialen op maat. Vanuit de magazijnlocaties in Gouderak en Apeldoorn wordt logistiek op maat geleverd. Verdouw is niet alleen een voorloper in duurzaamheid, ook met leveranciers en klanten wordt een duurzame relatie opgebouwd. Transportplanner Alex van der Slikke van Verdouw over het duurzaamheidscertificaat: “Wij vinden het belangrijk om ons wagenpark op een duurzame manier te onderhouden. Niet alleen om het milieu te sparen, ook om kosten te reduceren. Met dit certificaat laten we onze toegevoegde waarde zien van duurzame banden.”

Service dichtbij
Verdouw heeft voor het onderhoud van zijn wagenpark Profile Nooteboom Gouda als centraal aanspreekpunt. Van der Slikke ontving het certificaat van bedrijfswagen-adviseur Jarno Oskam van Profile Nooteboom Gouda: “Het certificatieprogramma is afgestemd op groene bedrijven die zich inzetten voor een duurzame wereld. Wij zijn trots dat wij Verdouw adviseren en helpen met duurzaam bandenmanagement.”

Controles en onderhoud
Het wagenpark van Verdouw bestaat uit 14 voertuigen in eigen beheer, waaronder trekkers met opleggers en bakwagens uitgerust met meeneemheftruck. Deze worden drie keer per jaar op locatie digitaal gecontroleerd met de mobiele service units van Profile. De profieldiepte en de bandenspanning van de voertuigen worden gecontroleerd en de monteurs doen een visuele controle. Deze fleetcheck gegevens worden verwerkt in Tymacon, het digitale bandenmanagementsysteem om optimale prestaties te genereren. Tussentijds wordt het materieel regelmatig gecheckt op balancering, op onregelmatigheden in het bandenprofiel en is de laatste stap gezet met het preventief uitlijnen van de voertuigen. Van der Slikke: “Al 10 jaar werken we samen met Profile vanwege de betrouwbaarheid en de goede service.”

CO2-reductie en besparing
Dankzij de periodieke controles in combinatie met 100% uitlijnen van alle voertuigen, bespaar je op banden en brandstof. Verdouw bespaart 3,8% (21.392 euro) op brandstofverbruik en 22,5% (6.480 euro) op bandenslijtage met het wagenpark. Dit resulteert in een totale CO2-reductie van 54.601 kilogram per jaar en betekent een kostenbesparing van ruim 28.000 euro met het hele wagenpark.

Directeur René van Maasakkers van Profile Tyrecenter Truck gaat ervan uit dat nog meer fleetowners het voorbeeld van Verdouw gaan volgen: “Wij zijn de partner voor duurzame inzetbaarheid van wagenparken, waarbij we focussen op maximale verlaging van de CO2-uitstoot en kostenbesparing. Bedrijven kunnen met ons duurzaamheidscertificaat een belangrijke rol vervullen bij de verduurzaming van de sector. Wij leveren hier graag een bijdrage aan.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0