Nieuwe veerverbinding Duinkerken - Rosslare geopend

Met de afvaart van de Optima Seaways uit Rosslare Europort naar Duinkerken werd afgelopen zaterdag officieel de nieuwe DFDS-veerlijn voor vrachtwagens geopend tussen Frankrijk en Ierland. Via deze route kunnen exporteurs en vervoerders hun transporten binnen de EU en met vermijding van de douaneformaliteiten uitvoeren die vanaf 01-01-2021 gelden voor transporten via de Britse route over land.

Op 2 januari om 14.00 uur verliet de ro-ro-veerboot Optima Seaways de Ierse haven Rosslare richting Duinkerken met meer dan 120 vrachtwagens, onbegeleide aanhangers en chauffeurs aan boord. Deze afvaart was de officiële start van de nieuwe DFDS-route tussen Duinkerken in Frankrijk en Rosslare in Ierland. De route biedt exporteurs en transportondernemingen een rechtstreeks en papierloos vrachtwagentransport tussen Ierland en andere EU-landen, geringere kosten, kortere wachttijden evenals de mogelijkheid om de douaneformaliteiten te vermijden die nu gelden voor transporten via de Britse route over land.

“Duinkerken vormt bijvoorbeeld voor de Ierse industrie niet alleen een belangrijk alternatief voor het transport via de Britse route over land, maar is ook een belangrijke strategische locatie, met eenvoudige toegang tot de regio rond Parijs, tot de nabij gelegen Frans-Belgische grens en het daarachter gelegen Nederland en Duitsland”, aldus Aidan Coffey, Route Director.

“Wij zijn bijzonder verheugd over het grote interesse dat we van klanten aan beide zijden van de route hebben ervaren. De eerste afvaarten zijn al volgeboekt. Onze dank aan Rosslare Europort en de haven van Duinkerke is groot voor hun geweldige samenwerking en ondersteuning die ons zeer geholpen heeft om in zeer korte tijd te kunnen starten met de dienstregeling".

De eerste aankomst vond plaats in Duinkerken op zondag 3 januari, om 15.00 uur.

Bijlages

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0

GESPOT IN DIT TOPIC