Steunpakket biedt duidelijkheid, maar niet genoeg hulp

TLN is blij met de verlenging van de NOW-regeling, maar concludeert dat ook het derde steunpakket voor noodlijdende transportbedrijven te weinig hulp biedt. Transporteurs kunnen namelijk nog steeds geen aanspraak maken op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

‘Door het steunpakket met negen maanden te verlengen ontstaat er meer duidelijkheid’, reageert TLN-voorzitter Elisabeth Post. ‘In deze onzekere tijd is dat belangrijk. Ondernemers weten beter waar ze aan toe zijn en welke steun ze kunnen verwachten. Maar voor noodlijdende transportbedrijven is het gehele pakket niet genoeg.’

Geen subsidie voor vaste lasten
Zo kunnen transportbedrijven nog steeds geen aanspraak maken op de Tegemoetkoming Vaste Lasten, omdat zij niet de goede SBI-code hebben. ‘Het is teleurstellend dat het kabinet blijft vasthouden aan een onrechtvaardige regeling’, onderstreept Post. ‘Transporteurs die getroffen sectoren bevoorraden kampen nog steeds met verliezen. Want als er een bepaalde bedrijfstak stil staat, staan de vrachtwagens dat ook. Toch kan een transportbedrijf met veel omzetverlies geen beroep doen op de TVL, terwijl ondernemers in een getroffen sector er wél voor in aanmerking komen. Dat valt niet te rijmen.’ TLN heeft dit punt keer op keer aan de orde gesteld bij het kabinet en de centrale werkgeversorganisaties, maar kreeg hiervoor geen gehoor. Post is daarover zeer teleurgesteld.

Loonkosten en belastinguitstel
Wél positief is de verlenging van de NOW-regeling met negen maanden. Elisabeth Post: ‘Daarmee kunnen getroffen bedrijven in ieder geval aanspraak blijven maken op een subsidie op de loonkosten. Daarnaast is het verlengde belastinguitstel tot 1 januari een kleine opsteker. Hopelijk zorgt dat op korte termijn voor wat ademruimte en voorkomt het acute liquiditeitsproblemen bij bedrijven.’

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
24