Transport vraagt boeren om acties publieksvriendelijker te maken

ZOETERMEER - De transportbranche roept actievoerende boeren op hun protesten in het vervolg 'publieksvriendelijker' te laten plaatsvinden. Door de recente blokkades van wegen en distributiecentra stonden vrachtwagens stil en daardoor moesten bedrijven extra kosten maken. "Wij willen gewoon ons werk kunnen doen", benadrukt Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Een zegsman stelt dat transporteurs al veel last hebben van de coronacrisis en de stikstofproblematiek. Ook zijn de planningen en marges heel krap. Dan kunnen acties als die bij een distributiecentrum van Albert Heijn vorige week voor veel hinder zorgen. "Onze leden hebben er last van", aldus de woordvoerder.

Boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) stelde maandag dat Nederland volgende week weer te maken krijgt met tal van acties van boze boeren, omdat landbouwminister Carola Schouten een ultimatum van de boerenactiegroep naast zich heeft neergelegd. TLN heeft de afgelopen tijd nog geen contact gehad met FDF maar zegt bij nieuwe protesten zeker van zich te zullen laten horen.

"We erkennen het recht van de boeren om te protesteren, maar dat kan ook op een publieksvriendelijke manier." Toen de transportbranche vorige jaar actie voerde op het Malieveld in Den Haag riep TLN de achterban naar eigen zeggen op om niet met een truck maar met het openbaar vervoer te komen.

Reacties

Albert Altena
Zij kunnen er ook niets aan doen.
De media moet er maar eens voor zorgen dat we met ludieke acties ook ingang krijgen bij hun imperium.
Anders zit er niets anders op.
Porky
@Albert Altena " De media" is nog linkser als links meneer, daar komen wij niet binnen.
+1
Kempenaar
TLN moet maar eens met schouten gaan praten
+2
Ook zijn de planningen en marges heel krap. .wat een gelul ze laten zich zelf kapot maken door de platkopen uit oost Europa. Ze hebben het nog niet geheel begrepen . Dat zij beter mee kunnen gaan doen tegen Brussel
Porky
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl ben het ten dele met je eens , hun marges zijn inderdaad ook heel krap vergeet dat ook niet, stilstaan kost hun bakken met geld, en met die oost europeanen zitten de "kleine" transporteurs ook in hun maag ,ze moeten ook vechten voor hun bestaan en tegen de grote jongens met bv 200 wagens op boksen, vind wel dat we daar ook rekening mee moeten houden, vind het blokkeren nou niet direct de werking hebben waar ze voor bedoeld waren, denk dat we met een (paar dagen) leverings stop meer bereikt word, maar dan ook ALLEMAAL meedoen ,zowel boeren ,tuinders, akkerbouw enz.. lege schappen werken beter. En dan ook geen week v tevoren aankondigen,
@Porky daar heb je ook zeker gelijk aan . Ik wilde er mee zegen dat zij ook in de tang van Brussel en den Haag zit en op enkele maar gelaten .hoorde leest een verhaal als een Pools en nieuw daf in nederland hij 65 % van Brussel weer krijgt daar kunnen wij nooit tegen op . En dat is met de landbouw net zo . Kost prijs is hier te hoog met name door alle regel die wij hebben
Kars
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl ik hoorde dat boeren in oost Europa 100% subsidie krijgen op een trekker. Die boertjes hadden gezegd dan een Fendt 1050 Mar. Zat 1maar aan, eerst betalen en dan volledig terug beuren. Dus de grote corrupte oost Europese boeren worden geholpen.
+2
m uut m
@Kars
Ik hoor ook wel eens wat.
Dat wil nog niet zeggen dat het waar is.
@m uut m ken wel een paar nederlanders die in polen leuke handel doen met die subsidie regeling.
+1
pieter p
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl Ze kopen niet 1 Daf maar honderden gelijk
@pieter p als het er nu 100 zijn of 1 . Dat maakt niet uit . Gaat om die regeling die er aan zit
pieter p
heuvel.ten.a@hetnet.nl">@heuvel.ten.a@hetnet.nl Er is zoveel krom in de EU
+1
Koeien boertje
@Porky ik ben het ten dele helemaal niet met je eens.
De transport bedrijven die daar in Zwolle bij het distributiecentrum stonden zijn grote bedrijven wezenberg Ambrosius dasco.
die hebben door de corona nog nooit zoveel heen en weer gesleept hebben van en naar Zwolle.
De leugen regeert hier weer.
Porky
@Koeien boertje het gaat hier niet enkel om "de grote jongens" dat het grote jongens zijn bij distributie centra klopt wel ,maar er gaat in topic over de hele transport sector , en dar zitten ook zat jongens bij met 1 a 2 eigen wagens
@Koeien boertje met die groote jonges heb ik geen medelijden . mijn vrouw rijd bij 1 van die groote jonges . wat daar allemaal kan is niet te begrijpen . gun ze de goede handel . maar het kan en mag net zo zijn dat zijn biefstuk hebben en wij altijd spek
de Tank
@Porky paar dagen bereik je niets, na een week is alles weer normaal. Verder goed idee, als iedereen een maand meedoet, doe ik ook mee.
Porky
@de Tank daar zit m nou net de kneep, je/we krijgen nooit de hele sector op Eén lijn , ze hebben allemaal een "MAAR"
de Tank
Quote Reactie van @Porky:
je/we krijgen nooit de hele sector op Eén lijn

Daarom is het ook makkelijk om zo'n voorstel te doen.
Madelief
Het is ook sneu voor hen
Maar ze moeten toch echt gaan klagen in Den Haag
Ik zeg: sorry truckers. Wij doen het liever niet
Maar het is fff nodig
Caatje is nog tot eind augustus op vakantie
Tot die tijd af en toe vertraging incalculeren
+3
Grasbaal
@Madelief Carola gaat echt niet toegeven, dus wat wil je nog bereiken met die trekkers op de weg?.

Je zal het er vast niet mee eens zijn, zie de reactie van Dirk Strijker

(klik om te vergroten)

Voor iedereen die de landbouw lief is
+1
klompen
@Grasbaal ik ben ook geen voorstander van weer trekkers op de weg maar Strijker lult ook maar uit zijn nek
+1
Bartlehiemboer
@klompen Ik denk toch echt dat we met een generatie verschil zitten met Strijker. Zo ook met de bekende Bennie. Ze hebben nog een tijd mee gemaakt in hun arbeidsjaren dat je er met een goed gesprek samen uit kwam. Ja, toen was er ook alom honger en verdriet. Je doneerde wat geld en je dacht ze te helpen. Tegenwoordig is alles niet meer te begrijpen. Alles denkt puur aan zich zelf. Een donatie naar hongerland wordt vaak onderschept, zelfs mondkapjes voor Nederland werden onderschept. Den Haag is niet als in de tijd van Wiegel waar je nog naar luisterde Ik noem maar wat. Ik denk dat Strijker onderschat hoe diep het hier al is in Nederland. Ja, het lijkt ni nog allemaal goed maar het geld raakt op en wij zijn straks ook zo'n land waar de heer Strijker het over heeft. Maar hij zal dit niet meer mee maken denk en hoop ik
suggs 73
@Grasbaal

is dat die landbouweconoom Strijker ? zo ja , dat is zo'n druif ,roept ook altijd zolang boeren graan zaaien dan kan het uit , anders zaaien ze het niet , nog nooit van vruchtwisseling gehoord om de grond in conditie te houden , een kwakkert is het , die onterecht een podium krijgt.
« Terug naar discussielijst

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
3.131