MyCode95

Vrachtwagenchauffeur…wat komt er allemaal bij kijken?

Een baan als vrachtwagenchauffeur is niet voor iedereen weggelegd. Voor iemand die niet graag van negen tot vijf op kantoor zit en graag onderweg is, is dit de perfecte baan. Er zijn verschillende zaken waar een vrachtwagenchauffeur rekening mee moet houden. Daarnaast neemt het werk veel verantwoordelijkheden met zich mee.

Het is van belang dat je als vrachtwagenchauffeur een verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Als vrachtwagenchauffeur ben je niet alleen maar onderweg om goederen de vervoeren van plek A naar B. Je bent ook verantwoordelijk voor heel veel andere werkzaamheden namelijk, laden en lossen van de vracht, technische controles van de vrachtwagen, een representatieve uitstraling en administratiewerkzaamheden.

Eisen
Een vrachtwagenchauffeur moet voldoen aan verschillende eisen. Je moet in het bezit zijn een geldig Nederlands rijbewijs B. Ook is het van belang dat je lichamelijk gezond bent, een representatieve houding aanneemt en de Nederlandse taal voldoende beheerst. Het werk van een vrachtwagenchauffeur kan zwaar zijn. Werktijden zijn niet altijd hetzelfde. Je draait ochtend-, middag- en avonddiensten. Het is daarom noodzakelijk dat je flexibel en stressbestendig bent.

Werkuren
Als vrachtwagenchauffeur mag je maar een bepaald aantal uur achter het stuur zitten. Zonder onderbreking is dat vier en een half uur achter elkaar. In totaal mag een vrachtwagenchauffeur negen tot tien uur per dag rijden met pauzes ertussen. Daarnaast moet een vrachtwagenchauffeur per 24 uur minimaal elf uur achter elkaar rusten exclusief pauzes.

Voordelen van het vak
Als beroepschauffeur ben je veel onderweg. Je komt op veel verschillende plekken die je anders nooit zou zien. Als je internationaal transport rijdt, zie je ook nog eens andere landen. Daarnaast is dit ook de perfecte baan om in contact te komen met mensen uit verschillende steden en landen.

Bovendien heb je als vrachtwagenchauffeur veel vrijheid, dit is ook een van de grootste redenen dat mensen vrachtwagenchauffeur worden. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat je op tijd aanwezig bent op de plekken waar je moet zijn. Echter is het volledig aan jou hoe je je tijd indeelt om ervoor te zorgen dat je op tijd aankomt op je bestemming.

Ervaring coronacrisis
Soms vergeten mensen hoe belangrijk vrachtwagenchauffeurs zijn. Echter sinds kortgeleden is dat verandert. Een goed voorbeeld hiervan is de coronacrisis. Door de coronacrisis hebben mensen ingezien hoe belangrijk vrachtwagenchauffeurs zijn. Zij zorgen ervoor dat de supermarkten zijn voorzien van voldoende voorraad en dat de consument zonder zorgen boodschappen kan doen.

MyCode95
Als je graag beroepschauffeur wil worden dan heb je daar bepaalde scholing voor nodig. Ten eerste heb je een rijbewijs C nodig. Daarnaast moet je ook in het bezit zijn van de Code 95. Dit moet je behalen als je professioneel vrachtwagenchauffeur wil worden. Echter is het soms lastig om de juiste opleiding en rijschool te vinden. MyCode95 biedt hier een oplossing voor.

De website van MyCode95 is een uniek platform dat een brug vormt tussen opleidingsinstanties en beroepschauffeurs. Op de website hebben opleidingsinstanties de mogelijkheid om hun opleidingen aan te bieden. Dit zorgt ervoor dat alle opleidingen in een overzicht zijn weergegeven voor de (potentiële) cursisten. Op deze manier hoeven (toekomstige) beroepschauffeurs niet naar verschillende aanbieders te kijken voor de opleidingen. Dit kan nu via MyCode95.

mycode95.nl/

Bron

MyCode95
mycode95.nl

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
35