Leyland Trucks ontvangt koninklijke Queen’s Award

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Leyland Trucks ontvangt de prestigieuze Queen's Award for Enterprise in International Trade 2020 voor het verhogen van de export met bijna 50% in de afgelopen drie jaar. Op een fabrieksterrein van 90.000 vierkante meter bouwen de 1.000 medewerkers van Leyland Trucks de bekroonde DAF XF-, CF- en LF-modellen voor zowel de thuismarkt als voor Noord- en Zuid-Amerika, Azië én andere Europese landen.

“Leyland is verheugd dat het deze prestigieuze prijs ontvangt voor het aanzienlijk verhogen van de export”, zegt Brennan Gourdie, algemeen directeur van Leyland Trucks. “Dit is een geweldige erkenning. Zowel van de toewijding van alle medewerkers die commerciële voertuigen van de hoogste kwaliteit ontwerpen en bouwen, als van DAF’s uitstekende verkoop- en servicedealer-netwerk.”

In 2019 verlieten bijna 20.000 trucks de fabriek van Leyland Trucks. Tegelijk zag Leyland kans de toch al toonaangevende voertuigkwaliteit en efficiëntie van de productie verder te verhogen. DAF Trucks kent in het Verenigd Koninkrijk een jaaromzet van € 1,15 miljard en is er al een kwart eeuw onafgebroken marktleider. Het afgelopen jaar bedroeg DAF’s marktaandeel (6-40 ton) zelfs 30,5%.

“PACCAR produceert al 40 jaar bedrijfswagens van de hoogste kwaliteit in het Verenigd Koninkrijk”, stelt PACCAR executive chairman Mark Pigott. “De Queen’s Award for Enterprise is een geweldige eer voor onze medewerkers, klanten, dealers en leveranciers.”

PACCAR loopt met zijn merken DAF Trucks, Kenworth en Peterbilt wereldwijde voorop op het gebied van zowel het ontwerp en de productie van hoogwaardige lichte, middelzware en zware vrachtwagens als zijn ondersteuning aan klanten. PACCAR ontwerpt en bouwt ook geavanceerde aandrijflijnen, biedt financiële diensten en informatietechnologie en distribueert onderdelen van trucks.

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
40