VDL Bus & Coach werkt samen met onlinemarktplaats TRADUS

TRADUS, de wereldwijde onlinemarktplaats voor gebruikte bedrijfswagens en zware machines, heeft er per direct een nieuwe samenwerkingspartner bij: VDL Bus & Coach, een van de grootste busfabrikanten in Europa.


Met onmiddellijke ingang zal VDL Bus & Coach, gevestigd in Eindhoven (Nederland), haar gebruikte bussen aanbieden via de data-driven onlinemarktplaats TRADUS. Op de bedrijfswagenbeurs moet ongeveer tien procent van de voorraad gebruikte voertuigen worden verwerkt.

VDL Bus & Coach maakt deel uit van de VDL Groep en bestaat uit verschillende busfabrikanten die wereldwijd actief zijn. De portefeuille omvat lijnbussen (Citea), touringcars (Futura) en midi- en minibussen. Er worden ook elektrische bussen ontwikkeld. Naast de productie omvat de bedrijfsactiviteit de aan- en verkoop van gebruikte bussen. De belangrijkste afzetgebieden zijn Frankrijk, de Benelux, Duitsland en Italië.


Tot nu toe was VDL Bus & Coach voor de verkoop van gebruikte bussen afhankelijk van de eigen website, de eigen verkoopkantoren van VDL en officiële merkdealers. TRADUS is nu toegevoegd als vierde belangrijke pijler. Via een interface tussen het VDL-verkoopplatform en TRADUS kunnen vanuit het interne systeem met één klik moeiteloos advertenties op de onlinebeurs worden geplaatst.


Ferdinand Brouwers, Director Sales Eastern Europe & Used Vehicles en Managing Director VDL Bus Center GmbH, zegt hierover: „Integrator Vehisell maakt het voor ons mogelijk om zonder moeite onze advertenties op TRADUS in te stellen en deze tot in het kleinste detail correct weer te geven. Omdat TRADUS deel uitmaakt van de OLX Group en internationaal actief is, profiteren we van een groot internationaal bereik in heel Europa en zelfs buiten Europa. We verwachten bijzondere voordelen van de data-driven aanpak van de onlinebeurs. Met name de prijsindex TRADUS Market Value (TMV) zal ons belangrijke inzichten verschaffen in markten en hun prijsstructuur. En dit zelfs op lokaal marktniveau. Dat is uniek.”


TRADUS heeft ruim 400.000 gebruikers in meer dan 40 landen en is de belangrijkste beurs op het gebied van bedrijfsvoertuigen voor transport, landbouw en bouw. Kopers waarderen vooral de prijsindex (TMV) op basis van intelligente gegevensanalyse, die informatie geeft over de vraag of de prijs van een voertuig of machine relatief goedkoop, gemiddeld of hoog is. TRADUS is de enige bedrijfswagenbeurs die een dergelijke dienst aanbiedt en zo transparantie en vertrouwen biedt in de handel met apparatuur die tonnen weegt.


Joost Goedhart, Sales Lead Europe bij TRADUS, is blij met de nieuw verworven partner: „Met momenteel meer dan 1.600 vermelde gebruikte bussen en touringcars speelt deze categorie een belangrijke rol voor TRADUS. De vraag naar bussen en touringcars is vooral groot in landen zoals Italië, Roemenië en Frankrijk. Als internationaal verkoopplatform bieden wij verkopers van gebruikte bedrijfsvoertuigen toegang tot alle belangrijke markten.”

Vrachtwagenliefhebber? Help mee!

Op TruckFan komen iedere dag honderden mensen samen om met elkaar te genieten van bedrijfswagens in alle soorten in maten, of dat nu een truck, trailer, bestelwagen, pick up, bus, taxi, dumper of hijskraan is. Dat kan niet zonder jou! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de topperknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische trucksite te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig! Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0